Emik87 komentáře u knih
Za mě moc povedená knížka o krimi historii (a současnosti) Olomouce. Doporučuji přečtení.
Zpracování knihy bylo velmi dobré, ale s Neilovými myšlenkami rozhodně nesouzním. Nepopírám, že některé prvky fungovat mohou (a také v praxi fungují), ale nad dalšími jen vrtím hlavou. Můj pocit je takový...jakoby by škola byla jednou velkou Petriho miskou na zkoumání dětí a vztahů.
Jsem milovník velkého detektiva a tak jsem si knížku vyloženě užívala. Tenhle pohled do zákulisí a vlastně i detektivem milované psychologie čtenáře velmi obohacuje. :)
Za objevení tohoto klenotu vděčím letošní Čtenářské výzvě. Miluju plyšová zvířátka a tahle knížka je do určité míry odrazem mého dětství. Opravdu doporučuju.
Budu zřejmě patřit k menšině, ale Malému princi jsem nikdy nepřišla "na chuť". Počtvrté jsem si ji přečetla v rámci Čtenářské výzvy a zřejmě to bylo i čtení opravdu poslední.
Když jsem na knížku narazila, koukala jsem na téma jako puk. Zajímavě podané a jako fanouška série Harryho Pottera rozhodně nutí k zamyšlení. Hvězdičku jsem ale ubrala, protože autoři nepočkali, až bude série kompletní, což je za mě škoda.
Na další díl inspektora Gamache jsem netrpělivě čekala a....vyplatilo se. Příběh je sice zasazený mimo milovanou vesničku, ale i Paříž je skvělé místo. Obsahově mi knížka přišla místy malinko komplikovanější, ale rozuzlení tradičně skvělé.
Komisaře, milovníka kávy a tučňáků, člověk prostě musí milovat. :) Sice tentokrát zápletka poměrně jednoduchá, ale knížce to na atraktivitě vůbec neubírá. :) Díky této sérii jsem si velmi oblíbila Bretaň (kávu miluju celý život). Moc se těším na další díl.
Knížka mě hodně zaujala, protože jsem se sama starala o maminku a také pracuju s lidmi s demencí. Je určitě důležitá jako náhled pro lidi, kteří s danou problematikou nemají zkušenosti. Ale je přece jen na můj vkus osekaná.