Emik87 Emik87 komentáře u knih

Velká kniha detektivek: Zdánlivě nemožné zločiny Velká kniha detektivek: Zdánlivě nemožné zločiny * antologie

Některé případy jsem znala, některé ne. Některé případy byly povedené, jiné už daleko méně. Celkově ale dobré počtení na na dlouhé zimní večery.

26.12.2024 4 z 5

Smrt u jezera Smrt u jezera Vladimír Fiala

Knížka se mi popravdě těžko hodnotí, protože jsem první viděla seriálové zpracování. A je pravda, že se od sebe kniha a seriál hodně liší. Knížka se čte dobře, postavy jsou vykreslené velmi reálně příběh pěkně odsýpá. Postava vraha udavače je skrytá až do poslední chvíle. Dobré čtení.

26.12.2024 3.5 z 5

Kněžna Marie Česká – Přijímá úděl, doufá v lásku Kněžna Marie Česká – Přijímá úděl, doufá v lásku Hana Parkánová-Whitton

Další nádherný příběh od mé oblíbené autorky. A je ještě lepší, protože vychází se skutečných událostí. A jestli jsou některé postavy fiktivní nebo jsou některá historická fakta nejasná, to vůbec nevadí. Knížku rozhodně doporučuji.

22.12.2024 5 z 5

Letní záhady Letní záhady Agatha Christie

Soubor Agathiných povídek. Cením to, že jsou to příběhy se všemi jejími detektivy. Některé jsem znala, jiné ne. Knížka je příjemná na dlouhé zimní večery. Byť se jedná o letní záhady. :)

14.12.2024 4.5 z 5

Sherlock Holmes: Skandál v Čechách (komiks) Sherlock Holmes: Skandál v Čechách (komiks) Petr Kopl

Naprosto skvostně zpracovaný Skandál v Čechách. Ne jen hezky ilustrovaný, ale také nápaditě cením nápaditě umístěné easter eggy. Bavila mě tam tabule. :D Rozhodně doporučuji.

14.12.2024 5 z 5

Sherlock Holmes: Pes baskervillský (komiks) Sherlock Holmes: Pes baskervillský (komiks) Petr Kopl

Jeden z nejznámějších případů Sherlocka Holmese v komiksové podobě. Trochu jsem se toho obávala, ale zbytečně. Dílo je výborně zpracované a jsou v něm i drobné narážky, které v původním příběhu nenajdete. Vůbec to ale nevadí.

14.12.2024 4.5 z 5

Sherlock Holmes: Poslední případ (komiks) Sherlock Holmes: Poslední případ (komiks) Petr Kopl

Skvělý komiks, který pobaví i poučí. Některé detaily jsou udělané opravdu zajímavě. Krásné ilustrace.

12.12.2024 4.5 z 5

Buďte Sherlock Holmes: Vyřešte tři interaktivní případy Buďte Sherlock Holmes: Vyřešte tři interaktivní případy Richard Wolfrik Galland

Tyhle interaktivní knížky mám moc ráda. I když ty případy znám, musím se soustředit, abych to prošla se ctí. Prostě perfektní.

06.11.2024 5 z 5

Hádka Hádka Victoria Jenkins

Velmi silný příběh, ve kterém se stránku po stránce stupňuje napětí, až dojde k vrcholu. Zvládla jsem přečíst za jeden večer, protože jsem se nemohla odtrhnout.

05.11.2024 4 z 5

Minorité, kteří přinesli mír Minorité, kteří přinesli mír Antonín Randa

Velmi silný příběh popisuje poslední hodiny života dvou kněží, kteří byli zavraždění v Peru.

05.11.2024 5 z 5

Blůdička aneb Mystická detektivka z Českého lesa Blůdička aneb Mystická detektivka z Českého lesa Radek Coufal

Budu jedna z mála, ale knížka se mi opravdu nelíbila. Byly chvíle, kdy jsem se neorientovala, co se zrovna děje a mám trochu pocit, že sám autor nevěděl, jak to ukončit. Ale tohle.....ne opravdu ne.

04.11.2024 2 z 5

Vrchní komisař má rád Poirota Vrchní komisař má rád Poirota Lubomír Macháček

Kniha drobných kriminálních případů. Žádná pecka, ale četlo se to dobře. Zábava na jeden večer.

03.11.2024 3 z 5

Mimořádná situace v sociálních službách: Zkušenosti z COVID-19 Mimořádná situace v sociálních službách: Zkušenosti z COVID-19 Aneta Marková

Shrnutí zkušeností z Covidové pandemie. Bylo zajímavé se do té doby takhle vrátit a zjistit, jak na tom byli ostatní. Rozhodně zajímavé čtení. Zvlášť pro toho, kdo v sociálních službách působí.

02.11.2024 4 z 5

Moje dcera je feťačka Moje dcera je feťačka Soňa Šlégrová

Opravdu silné čtení. Klobouk dolů před maminkou, že to vydržela. Nevím, nevím, jestli bych toho byla schopná. Oceňuju, že je v knížce několik úhlů pohledu (maminka, prarodiče i samotná Tereza). Takovéto knížky, přímo ze života, jsou potřeba.

10.10.2024 3 z 5

Piráti z Karibiku - Na Konci světa Piráti z Karibiku - Na Konci světa Tui T. Sutherland

Poněkud zkrácená verze filmu, ale pokud jste ho viděli, tak neurazí. Ale ani nenadchne. Ale jako fanoušek série o pirátech jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

30.09.2024 3 z 5

Piráti z Karibiku - Na vlnách podivna Piráti z Karibiku - Na vlnách podivna James Ponti

Tenoučká knížka, která neurazí. Ale za mě je moc tenká. Určitě bych snesla i delší.

27.09.2024 3 z 5

Piráti z Karibiku - Salazarova pomsta Piráti z Karibiku - Salazarova pomsta Elizabeth Rudnick

Příjemné počtení, které jsem si užila. Je to sice přepis, ale nevadilo mi to.

27.09.2024 4 z 5

Neřesti mé krve Neřesti mé krve Maureen Jennings

Hodně zvláštní případ, ale četl se dobře. Považuji to za celkem podrobný vhled do života chudých v tehdejší době. Knížka postrádá i vtipné momenty (nocleh v útulku pro bezdomovce). Přiznávám, že bez konce bych se i obešla. Připadal mi zbytečný.

26.08.2024 4 z 5

Dítě noci Dítě noci Maureen Jennings

Tentokrát Murdoch vyšetřuje pěkně nechutný případ. Z příběhů je tento zatím asi nejlepší, ale konec mi přišel takový hodně uspěchaný a vyřešený svým způsobem náhodou. Ale nevadí, pořád se jedná o příjemné počtení.

18.08.2024 4 z 5

Odvažte psy Odvažte psy Maureen Jennings

Knížka mi přišla trochu slabší, než předchozí díly. Ale je to zřejmě tím, že jsem ovlivněná seriálem a v tomto díle se Murdoch chová hodně jinak, než v seriálu. Nicméně je knížka pořád dobrá a za přečtení rozhodně stojí.

17.08.2024 3 z 5