Eorin Eorin komentáře u knih

Velká česká kniha o matce a dítěti Velká česká kniha o matce a dítěti Taťána Hanáková

Velmi dobře zpracovaná kniha, která může být dobrým průvodcem v těhotenství a pak i po porodu. Jasné, přehledné a dostatečné informace.

03.06.2023 4 z 5

Zdravé těhotenství Zdravé těhotenství Jana Martincová

Dobrý a stručný průměr pro začátek, když chcete narychlo zjistit pár potřebných informací, než si seženete podrobnější knihu. Recepty pro inspiraci se hodily.

26.02.2020 3 z 5

Malým zpěváčkům Malým zpěváčkům Olga Janovská

Pamatuji si tuto knihu/noty už ze školky, zpívali jsme z ní ve sboru na ZUŠ a teď, po letech, jsem se k ní vrátila za inspirací pro své programy pro děti. Je koncipovaná velmi dobře, podle období v roce. Písničky v ní nejsou složité, pro malé děti zkrátka ušité na míru. Klavírní doprovody k písním jsou dobře rozepsané, ale někdy mi tam chyběly akordové značky (pro hraní na jiný nástroj, než klavír, př. v mém případě kytara a ukulele).

25.02.2020 4 z 5

Hurá, miminko! Hurá, miminko! Jillian Michaels

Velice detailní kniha, ovšem myslím si, že jiné maminky by ji ocenili lépe. Pro mě je těch informací možná až moc a je pro mě lepší orientace v jiných knihách. Je zde v podstatě jen text, obrázků je jen pár na samém konci, kde jsou ukázaná cvičení. Vyhovovaly by mi stručnější a přehlednější informace..

25.02.2020 3 z 5

Moje nejkrásnější Vánoce Moje nejkrásnější Vánoce Felicitas Kuhn

Jako malá jsem si bez této knihy neuměla Vánoce ani představit. Nádherná, milá, navíc s krásnými ilustracemi.

29.11.2019 5 z 5

Neznámí hrdinové mluvili i německy Neznámí hrdinové mluvili i německy Martin Krsek

Je na nás, abychom nezapomněli..
Opravdu hodně zajímavé příběhy. Je dobré si připomínat minulost a také je dobré vědět, že nic není nikdy jen černobílé. Znát svou minulost je velmi důležité a díky knihám jako je tato, se daří nezapomínat.
Moc za ni děkuji

15.11.2019 4 z 5

Z lehu k běhu... od pondělka začínám Z lehu k běhu... od pondělka začínám Barbora Topinková

Pseudovtipné.. Když vypustíte polovinu obsahu, která se snaží být vtipná, tak druhá polovina vám poskytne dobré informace pro běh. Nevyhovuje mi ovšem koncept - začínáme na jaře a končíme v zimě (obzvlášť, pokud chci začít na podzim.. ;) ), protože pak to posloupně moc nesedí a abyste přeskakovali a hledali, jaké tipy a na co si dát pozor a tak.. Ne, bylo to dle mého názoru hodně skákavé a nepřehledné. A některé neustále se omílající vtipy mě spíše štvaly než bavily..
Někomu třeba sedne, ale pro mě to byla ztráta času.

04.11.2019 2 z 5

Je to tak snadné – recepty na každý den Je to tak snadné – recepty na každý den Gwyneth Paltrow

Příjemné počtení, krásné fotky, opravdu nádherně graficky zpracovaná kniha, ovšem.. Jak už zmínili mnozí přede mnou, nic moc nového tam nenajdete, navíc ze surovin, které se (snad kromě Prahy) u nás velmi těžko shánějí.. Ale jinak je to takové milé počtení..

04.11.2019 3 z 5

Jak se stát youtuberem Jak se stát youtuberem kolektiv autorů

Skvěle napsaná kniha pro mládež - stručné, jasné, s fotkami pro lepší představu a vysvětlení. Dané téma je zpracované skutečně od A do Z a navíc to není až tak obří publikace, naopak. Takže knize dávám plných 100% ve všech směrech. Super

31.05.2019 5 z 5

Byliny malé čarodějky Byliny malé čarodějky Polonca Kovač

Moje nejoblíbenější kniha v dětství. Díky ní jsem chodila po lesích a loukách a hledala různé bylinky do svého herbáře.. dokonce jsem zkoušela vyrábět různé bláznivé tinktury a podobně.. Rozhodně doporučuji. Nádherné ilustrace..

23.05.2019 5 z 5

Láska na první steh: Šití není žádná  věda Láska na první steh: Šití není žádná věda Tilly Walnes (p)

Skvělá kniha pro všechny začínající i mírně pokročilé švadlenky. Má první skládaná sukně s kapsami dopadla na výbornou a šila se jedna báseň :)

26.11.2018 5 z 5

Montessori - aktivity pro děti Montessori - aktivity pro děti Éve Herrmann

Skvělé na objevování světa, ale i slov a prosté rozhlížení se kolem sebe.

14.01.2018 5 z 5

Poslední navěky Poslední navěky Soman Chainani

Nejlepší z dílů. A když nad tím člověk občas přemýšlí, hodně mu děj i postavy mohou nabídnout k zamyšlení.
Zároveň se mi moc líbí styl autora, kdy opravdu nevíte, co se bude dít v následující chvíli - a to je prostě geniální.. Úžasná kniha, kdy si přejete, aby ještě kousilínek pokračovala.
(nemohu se dočkat čtvrtého dílu, zatím jen připravovaného v zahraničí)

07.12.2017 5 z 5

Alenka v říši divů (převyprávění) Alenka v říši divů (převyprávění) Giada Francia

..hvězdičky opravdu jen za ilustrace. Pro čtení si raději sáhnu po klasice Lewise Carrolla.

03.12.2017 2 z 5

Králi, já mám nápad Králi, já mám nápad Miloš Kratochvíl

Pamatuji si na knihu od malička. Bavily mě příběhy i fotky z filmového zpracování pohádek.

17.11.2017 5 z 5

Čekání na prince Čekání na prince Nelly Sanders

Knihu jsem dostala k svátku (jsem jmenovkyně hl. hrdinky, tak asi proto), když mi bylo asi dvanáct, třináct. Nečetla jsem romány a byla jsem proto z dárku zklamaná, ale tak ze slušnosti jsem si to přečetla a popravdě, nebylo to tak špatné. Není to tak moc nerealistický příběh, spíš naopak, což je velké plus a docela mě to i bavilo.
I po letech si to relativně pamatuji, což se u spousty knih říct nedá, takže hvězda navíc, že jsem asi nad příběhem i poměrně dost přemýšlela. A možná si to přečtu teď po letech někdy znovu..

13.11.2017 4 z 5

Svět bez princů Svět bez princů Soman Chainani

Huh, to byla zase jízda! Nedalo se od čtení odtrhnout, děj byl velmi nepředvídatelný (vítaná změna oproti jiným knihám), Sofie byla o kousek "lidštější" a konec, odkazující k následujícímu dílu, se mi líbil.
Povedené a nenáročné fantasy pro mládež.

04.11.2017 5 z 5

Vyber si své řemeslo Vyber si své řemeslo Petra Bartíková

Naprosto skvělé. Tematické rozdělení byl výborný tah, díky němuž je kniha pro děti přehlednější a snáze si zapamatují, kdo co vyrábí/dělá, což dětem dá přehled a budou si více všímat okolí a snad i vážit věcí, když uvidí, kolik práce za tím stojí.

04.11.2017 5 z 5

Kiwi - Frajeři choděj Kiwi - Frajeři choděj Jonáš Ledecký

Docela příjemný humor, místy černý, místy možná trochu pubertální, ale příjemný :) a ilustrace, včetně formátu komiksové knížečky je prostě super.

04.11.2017 4 z 5

Sweet Valley High: Hra o moc Sweet Valley High: Hra o moc Francine Pascal

Tak tohle jsem hledala! :D jako malá jsem to tajně švihla starší sestře, která to dostala na ZŠ jako dárek k vysvědčení. Bavilo mě to, ale byla to prostě červená knihovna pro náctileté jak vyšitá. Dodnes si pamatuji na Robin a její výměnu čokolády za salát a denní běhací kolečka na hřišti, až z ní najednou byla "sexy kočka".. :)

01.11.2017 3 z 5