Eorin Eorin komentáře u knih

Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Tohle opravdu není na dlouhé čtení. Přelétla jsem to očima v práci asi během dvou hodin, zvědavá, proč to chodí kupovat mladé slečny i zralejší ženy. Musím uznat, že v porovnání s Odstíny šedi to má ode mě hvězdu navíc za to, že se s tím autorka neroztahává to zbytečných 600 stran na díl a není tam to úděsné "moje vnitřní bohyně tohle a tamto", ale tím to "vyzdvihnutí" končí. Není to reálné ani trochu (každý je dokonalý, sex trvá hodiny a oba aktéři během toho mají o. asi tak desetkrát?? Vážně??) a to si na sympatizaci z mé strany rozhodně nepřidá.
Ne, nejsem cíl, podrobněji to číst nebudu a do dalšího dílu také rozhodně nejdu. Tohle na ukázku stačilo.
Jinak zcela souhlasím s komentářem uživatelky Káča Máča

01.07.2017 2 z 5

Ukaž mi to! Ukaž mi to! Helga Fleischhauer-Hardt

Pamatuji si knihu předně z dětství, kdy jsme si ji několikrát s mámou prohlížely. Nevím, zda to byla zásluha knihy, nebo máminy komentáře, ale bavilo mě to a bylo to prostě a jednoduše fajn

01.07.2017 5 z 5

Pes Jejího Veličenstva a jeho mise Pes Jejího Veličenstva a jeho mise David Michie

Upřímně se mi více líbila Dalajlamova kočka. Různá moudra i "dějové linie" se poměrně opakují, byť v psím těle, tak proto za mě šla hvězda dolů, přesto ale jde o velmi milé počtení, které potěší, dopřeje trochu oddychu a zanechá takový ten příjemný hřejivý pocit.

13.06.2017 4 z 5

Sága Stmívání: oficiální ilustrovaný průvodce Sága Stmívání: oficiální ilustrovaný průvodce Stephenie Meyer

Výborný pro fanoušky. Líbí se mi rozhovor se Steph na začátku, to bylo zkrátka výborné. A zbytek? Je skvělé, do jak velkých detailů spisovatelka šla, jak si promyslela a utvořila celkový charakter včetně (mnohdy velmi dlouhé) historie. Měla promyšlené i detaily a celkově jsem moc ráda, že jsem se mohla dozvědět víc a doplnit si mezery v představě, popř. jsem dostala odpovědi na spoustu otázek. Skvělé

04.06.2017 5 z 5

Doteky přírody Doteky přírody Václav Chaloupek

Kniha mě okouzlila doslova na první pohled, jakmile k nám do knihkupectví dorazila. Voněla novotou a příslibem nádherných fotografií přírody - a splnila nejen to! Kniha není pouze na prohlížení, k čemuž ostatně svádí, nicméně je propracovaná i do posledního písmenka a pro mě to byly nádherně strávené chvíle - právě s touto knihou. Vřele doporučuji úplně všem.

30.05.2017 5 z 5

Domácí řecká kuchyně Domácí řecká kuchyně Veronika Hájková

Krásně zpracovaná kuchařka co do vizuální stránky, tak i do obsahové. Recepty jsou přehledné, (dle mého skromného názoru) jednoduché a zkrátka z nich dýchá Řecko, stejně jako z celé knihy. Nádherné fotky ještě umocňují atmosféru, kterou podtrhuje sem tam přidaný text a citáty.
Krása, děkuji.

16.05.2017 5 z 5

HAU KÓLA! - Velká indiánská kniha HAU KÓLA! - Velká indiánská kniha Lubomír Kupčík

Úžasně zpracovaná kniha - prakticky je to encyklopedie indiánů. Ach, kéž bych takovou knihu měla, když jsem ještě byla malá. Stala by se mou nepostradatelnou příručkou. Nyní se mohu už jen kochat - a že je čím! Nádhera.

05.05.2017 5 z 5

Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Příjemná knížka, vizuálně krásně zpracovaná a prosycená Dánskem, tamní atmosférou a provázená příjemným stylem autora, který evidentně psal v Hygge prostředí a tak mohl skvěle podat i své "poselství".
Je to skoro takový cestopis, tradice, zvyklosti a trochu i kuchařka Dánska. O "hygge" by se dalo napsat stran tak.. když to přeženu, 20. Zbytek je prostě takové vychvalování Dánska a všeho, co je dánské.. Ano, díky panu spisovateli je to takové milé čtení, ale nic moc nového se z toho nedozvíte. Takže, mé hodnocení je spíše za vizuální stranu knihy, než za obsah jako takový, byť tam byly zajímavosti - mělo se to ale spíš jmenovat "Dánsko ze všech stran .. a hygge".

22.04.2017 3 z 5

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Jsem uchvácena a děkuji, paní Legátová.
Velmi silný zážitek v kompaktním balíčku stran, slov, emocí. Jednoduše úžasné.

07.04.2017 5 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Když jsem knihu četla, byla to povinná četba do školy, ovšem stejně jako u ostatních titulů ze "školního seznamu" jsem i v tomto případě byla unesená jak po dějové, tak po jazykové stránce. Bylo to pro mě neskutečné čtení a těch pár stran bylo za jedno posezení na internátní posteli pryč doslova jedním dechem. Mrazivé, silné, nádherné. Děkuji, pane Lustigu.

04.04.2017 5 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Nádherná, dramatická, romantická, citlivá. Pro mě dokonalá kniha, kterou mohu číst stále dokola.

Parfém: Příběh vraha Parfém: Příběh vraha Patrick Süskind

Dokonalé. Mělo to všechno - romantiku, napětí, strach, odpor, lítost, porozumění, drama i pár humorných chviliček. Četla jsem to před cca 10 lety a stále si živě pamatuji určité pasáže, které ve mně vyvolaly nejvíce emocí.
Krásně vystavěný příběh, který se v hlavě převaluje ještě dlouho po dočtení, protože je prakticky nemožné se nad tím nezamýšlet.. a že to vyvolá celkem slušnou řádku otázek..

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Velmi příjemné čtení se spoustou momentů k zamyšlení. Rozhodně jsem Dalajlamovu kočku nečetla naposledy.

Krtek a kalhotky Krtek a kalhotky Eduard Petiška

Taková pěkná názorná manufaktura :)
Skvělý příběh, který si pouštěla sestra na střední textilní škole, aby se naučili, jak se vyrábí plátno..

Žena s červeným zápisníkem Žena s červeným zápisníkem Antoine Laurain

Takové milé čtení k odpolední kávě.
Příběh byl podán s citem, Francouzům celkem vlastním. Autor to měl pěkně promyšlené i včetně detailů, nad kterými se ovšem přespříliš nerozepisoval a tak děj pěkně plynul, až do (od začátku předvídatelného) konce.
Jak zde již zmiňovala řada čtenářů přede mnou, absence jakéhokoliv rozlišení přímé řeči byla chvílemi nejen matoucí, ale i celkem na nervy jdoucí :) Stejně tak jsem se na krátké okamžiky ztrácela v retrospektivách, které byly také zvláštně řešené, ale celkově to tomuto dílku i slušelo.
Rozhodně stojí za přečtení romantickým duším, které hledají odpočinkové čtení na trochu vyšší úrovni, než jakou skýtají mnohé tituly doplněné obálkami rozevlátých polonahých párů s historickou stavbou za zády :)

03.02.2017 4 z 5

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Ráda jsem se vrátila do "Panemu" a v čase, abych zjistila, jak to bylo..
Psáno je to poutavě, s náměty na přemýšlení, ovšem náročné je nemít jak Damoklův meč v hlavě nad četbou pořád to, jak je Snow vykreslen v Hunger Games, čili že celou dobu víte, jak bude za x let jednat a tady sledujete, jak se k tomu postupně "dopracoval". Není to nutně na škodu, ale já se od toho nemohla oprostit a trochu mi to vadilo a čekala jsem zlejškoviny za každým rohem.. :)
Klidně bych uvítala i více návratů do historie Panemu a jeho Hladových her. Kvality prvních knih to zřejmě nedosáhne, ale výprava je to příjemná a autorce děkuji.

03.06.2023 4 z 5

Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Za mě rozhodně lepší, než první kniha. Hrdinka pro mě byla sympatičtější, uvěřitelnější, prostředí cosplaye hodně zajímavé. Bavila jsem se a to na odpočinkových knihách je fakt důležité. Za mě super, i když 1 hvězda dolů, protože to nebyl úplně top strop, co bych si představovala, neodrovnalo mě to. Ale za pobavení a oddych to stálo.

03.06.2023 4 z 5

Život zn.: Hygge Život zn.: Hygge Rosie Blake

Číst tuto knihu bylo jako dívat se na klasický romantický film :) Víte dopředu, jak to skončí a zároveň od toho nečekáte moc, snad jen odpočinek a trochu té růžové limonády (která se v reálu prostě nestane).
A přesně to i dostanete. Je to příjemný, odpočinkový průměr s motivy hygge. Takže - já si odpočinula, užila jsem si různé tipy na hygge život, přešla jsem mávnutím ruky občasné divné skoky a zmatenosti ohledně časových skoků a na konci jsem se spokojeně pousmála, že to dopadlo tak, jak jsem si myslela a zase se pomalu můžu pustit do běžné reality.. ;)

21.02.2020 3 z 5

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Dvě třetiny jsem vydržela číst, respektive jsem se nutila to číst s nadějí, že dál to bude lepší...
Ne, vzdala jsem, protože jsou na světě zajímavější knihy, kterými bych trávila svůj čas daleko raději.
Příběh má nápad, ovšem potenciál je nevyužitý a jsou chvíle, kdy děj vyloženě nudí..

29.01.2020 2 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Docela dobré, občas jsem se zasmála, nicméně je to oddychovka - hloupoučký humor pro vypláchnutí mozku po práci :)
Nicméně, vtipy se docela opakují a panu autorovi pomalu dochází dech..

03.01.2020 3 z 5