Ereniss | Komentáře u knih | Databáze knih

Ereniss Ereniss komentáře u knih

Čtyřfázový program histaminového restartu – Jak odhalit příčiny migrén, ekzémů, závratí, alergií a dalších potíží Čtyřfázový program histaminového restartu – Jak odhalit příčiny migrén, ekzémů, závratí, alergií a dalších potíží Becky Campbell

Rozhodně užitečná kniha pro někoho, kdo hledá odpovědi, které mu (jak je u nás zvykem) klasická medicína a praktický lékař nedá.

15.02.2025 4 z 5

Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Sophie Claire

Mě tam chyběla mezi dvojicí nějaká větší chemie. Působili na mě jako kamarádi a nic víc. To by jim slušelo více.

15.02.2025 2.5 z 5

Malekithova zhouba Malekithova zhouba William King

Jakožto člověku nepolíbeného světem Warhammer se to četlo hezky, ale tento díl byl opravdu roztahaný. 200 stran utíkají lesem a potom bum bum a vyřešeno. Nicméně i přes moje průměrné hodnocení jsem zvědavá na další autorovy knihy a ráda bych se vrhla na sérii Gotrek a Felix.

06.01.2023 3 z 5

Hořící kříž 2 Hořící kříž 2 Diana Gabaldon

Nejslabší díl. Zajímavých bylo asi posledních 80 stran.

14.11.2018 2 z 5

Králův dluh Králův dluh Vlastimil Vondruška

Po dlouhé době zase díl, od kterého jsem se nemohla odkousnout.

15.04.2018 5 z 5

Karel IV. Karel IV. Hana Parkánová-Whitton

Romanticky laděný příběh o Karlu IV. Není to úplně top v oblasti historických románů, ale pokud hledáte něco lehkého a nenáročného na jeden večer, tak je to to pravé.

24.09.2017 3 z 5

Přístav poslední naděje Přístav poslední naděje Jan Vyroubal

No co k tomu říci, taková lehká fantasy. Nereálné pojetí příběhu, respektive chování postav. Zpočátku se mi to hezky četlo, ale asi po druhé kapitole mě to přešlo. Nuda, nuda, nuda.

18.04.2017 2 z 5

Cesta do Woodbury Cesta do Woodbury Robert Kirkman

Trošku slabší než první díl, ale stále na úrovni. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla něco, co v seriálu nebylo a díky knize se mi rozšířil příběh Guvernéra (ačkoliv je to hajzl největšího kalibru a nenávidím ho).

19.01.2017 4 z 5

Deník postarší prvorodičky aneb Jak se žije mamosaurům Deník postarší prvorodičky aneb Jak se žije mamosaurům Judith Newman

Vůbec mi to nesedlo. Možná jsem se pousmála nad jednou humornou pasáží, ale s autorkou jsem tedy absolutně necítila. Přišla mi trošku mimo a ten její manžel snad ještě víc. Asi jiná mentalita :)

19.01.2017 2 z 5

Poslední strážce Poslední strážce Jeff Grubb

Svět Warcraftu mi z her není cizí a tak jsem se před uvedením filmu do kin rozhodla oživit si příběhy a děj knihami. Poslední strážce není úplně příkladem nejlepší literatury, ale je to čtivé a do světa mě zatáhla. Dokonce mám zase chuť oprášit klávesnici a nainstalovat si Warcraft III :)

02.06.2016 5 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Nejslabší kniha autorky, a to jsem se do ostatních šíleně začetla a pohltily mě. Tato bohužel ne tolik, i když prostředí bylo krásně popsáno a hned bych se do Austrálie rozletěla.

25.04.2015 3 z 5

Rožmberské dědictví Rožmberské dědictví Jan Bauer

Pěkné, nenáročné oddychové čtení. První kniha, se kterou jsem se od tohoto autora setkala. Má velmi podobný styl jako můj oblíbený pan Vondruška. Určitě se poohlédnu i po jiných knihách.

14.11.2014 4 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Pro mě rozhodně nejlepší díl!

19.09.2014 5 z 5

Štěstí.cz aneb Jak je těžké najít chlapa Štěstí.cz aneb Jak je těžké najít chlapa Valerie Freiová

Taková reklama na Štěstí.cz no :) Každopádně to bylo oddechové čtení, trošku ze života, sice některé schůzky přitažené za vlasy, ale já už se nedivím ničemu.

19.06.2013 4 z 5

Úklady královského dvora Úklady královského dvora Michelle Diener

Tahle kniha mi přinesla trošku zklamání. Zápletka taková tuctová, už toho asi bylo napsáno z doby Jindřicha VIII. dost...

19.06.2013 3 z 5

Únos urozené panny – Břetislav a Jitka Únos urozené panny – Břetislav a Jitka Oldřiška Ciprová

Je to takové lehčí čtení do vlaku s jednoduchou zápletkou. Nic světoborného, ale určitě také nic strašného.

20.05.2013 3 z 5

Královna magie Královna magie David Eddings

Jedna z prvních fantasy sérií, co jsem jako dítě četla. Musím si to připomenout po těch letetch, asi si to znovu opráším z police a přečtu. Pro mě kultovní záležitost. Jednotlivé díly ale hodnotím všechny stejně, jelikož to beru jako celek a nedokáži říct, který díl byl lepší a který horší.

06.03.2013 5 z 5

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Je to čtivé, je to jednoduché, taková četba do vany. Přiznám se, jednou za čas na takovou literaturu šáhnu.

28.12.2012 3 z 5

Temnota kovaná v ohni Temnota kovaná v ohni Christopher D. Evans

No já nevím, možná je to tím, že tento "military styl" není můj šálek kávy, nenadchlo mě to. Něco mi v tom příběhu chybělo, něco, co by mě vtáhlo do děje mnohem víc.

15.11.2012 2 z 5

Den draka Den draka Richard A. Knaak

Na oddech dobré, ale nic světoborného.

10.11.2012 3 z 5