Erika017 komentáře u knih
Knihu jsem poslouchala jako audioknihu. Bylo to dobře a zajímavě zpracované téma. Před knížkou jsem ale už viděla ten film, tak jsem zhruba věděla, o co půjde. Bylo to velice podobné, ale kniha samozřejmě byla obsáhlejší a zajímavější než film. Ale i ten se držel dost podle knižní předlohy. Nicméně musím říct, že sice vybírali do filmu herce odpovídající popisu v knize, ale herec Peety se mi moc nelíbil. Vím, že měl působit trochu jako ťuťa ale i tak. Pravě i z toho důvodu budu spíš tým Hurikán. V knize mi Peeta nevadil. Knihu jako takovou mohu doporučit
Skvělá kniha, jedna z nejlepších od Kasie West. I přesto, že jsem si ze začátku myslela, že je hlavní zápletka naprosto naivní, očividná a celý děj naprosto předvídatelný, kniha mě nakonec velmi mile překvapila. Konečné rozuzlení jsem nečekala a líbilo se mi. Rozhodně doporučuji:)
Docela hezké, sice je zvláštní, jak je v knížce každý druhý gay nebo lesba, ale jinak se mi to docela líbilo.
Skvělé, moc hezky ukončena série. I když abych se přiznala, možná se mi víc líbily ty předchozí díly. V tomto dílu se objevily určitě osoby, které mi hrozně lezly na nervy. Také mě velmi překvapilo, jak se celé to naladění knihy změnilo, z příjemné dívčí romanťárny se stala hotová detektivka. Celkově se mi to moc líbilo a mohu jenom doporučit.
Skvělá kniha, dlouho jsem se takhle nenasmála. Vojtíkovi poznámky byly dokonalé:) Celá kniha moc hezky plynula a ani jsem se nenadála a byl konec. Ideální na léto. Rozhodně doporučuji
Stejně dobré jako předchozí díl, možná ještě lepší, bylo to skvělé. Doporučuji
Jedná se o velice krátké a vtipne dílo. Jde o pasáž autorova života, kdy je policii převážen do Brixenu, jelikož jeho satirická a politicky laděná díla nebyla vladou schvalována. Autor to podává velmi čtivě a vtipně. Četla jsem to k maturitě, ale trochu se obávám toho, jestli kniha není příliš krátká a jednoduchá, aby se dalo o čem mluvit. Nicméně mimo to muzu vřele doporučit:)
Tato kniha byla dokonalá, ostatně tak to má i v názvu:) Myslela jsem si, že jsem na podobný žánr už trochu stará a nebude mě to bavit, ale bylo to skvělé. Opravdu velice čtivé. Hlavní hrdinka byla taky moc fajn a v mnoha ohledech jsem se v ní i viděla. V knize bylo kamarádství, láska, vztahy, nedorozumění, sny, touhy, hudba,... opravdu moc hezky zpracované. Řešilo se tam tolik věci, že jsem se ani chvilku nenudila a opravdu mě to moc bavilo. Taky se mi líbil vývoj postav a vedlejší postavy, které jsem si velmi oblíbila. Mohu jen doporučit 5*/5*
Kniha se mi líbila. Je to příjemná letní oddychovka. Líbilo se mi jak prostředí, tak postavy, nicméně musím říct, že už si na to připadám poměrně stará (a to je mi 16), ale nemyslím si, že to bude jenom mnou. Měla jsem totiž problém hlavně se stylem psaní. Zdálo se mi, jakoby se autorka snažila o nenucenost a vyjadřování teenagerů v této době, což se mi ale bohužel zdálo až příliš nucené a poměrně klišé (např. zrádné slzy, tutově, splavená Lucka,..). A na některé slovní obraty, které byly v této knížce, jsem si vzpomněla z předchozích knih. Ale i tak se mi kniha líbila a myslím, že splnila svůj účel 3,5-4*/5*
Takže jak bych tuto knihu popsala. Měla jsem od knihy docela vysoké očekávání a těšila jsem se na zajímavé zpracování, jenže problém u mě nastal, když jsem se začala ztrácet v postavách, ne že by jich tam bylo moc, to ne, ale ztrácela jsem se v tom, kdo co říká. Navíc tam byly některé pasáže strašně divně přeložené a nerozuměla jsem jim. Kniha se mi zdála straně pomalá a ta nenávist mezi Alexem a Henrym se mi zdála skoro nulová na to, že tam popisovali, že se opravdu nemohou vystát. Zdálo se mi to takové plytké a do toho všeho ta politika...opravdu mě to nebavilo. Taky jsem měla pocit, že mezi nima není nic jiného, než to, že se chcou. Žadná láska náklonost atd. sice to říkali, ale já to tam mezi nima necítila. Bylo tam fakt dost sexuálních scén. Knihu jsem měla rozečtenou opravdu dlouho a několikrát jsem ji i odložila. Nicméně jsem se rozhodla, že ji dočtu, když už jsem jí začala číst. A stal se zázrak, za půlkou knihy mě děj opravdu začal bavit. Nebylo to vyloženě, že bych se nemohla odtrhnout, ale bylo to dobré. Bavilo mě to poznávaní se navzájem ten vznikající vztah a dopisy mezi nima. Politika ke konci už mi taky tak moc nevadila, protože se tam řešily zajímavé věci. Nicméně s překladem, písmem...nevím jak to popsat jsem měla někdy problém i nadále. Musela jsem si některé pasáže číst víckrát, abych pochopila, jak to bylo myšleno. Možná bych tady i ocenila, kdyby byl jeden hrdina napsán v ICH formě (celý příběh byl v Er formě) abych se mohla v textu lépe orientovat. Konec knihy se mi moc líbil. Ten to zachránil. Knihu celkově asi mohu doporučit, ale nemějte od ní moc vysoké očekávání. Dala bych tak 3,5*/5*
Fajn kniha plná zvratů, lží, tajemství a odhalení. Doporučuji
Docela hezký příběh. Je to takové to typické prostředí a problémy střední školy. Dobře se to četlo. Ač jsem to nečekala, kniha přinesla zajímavou myšlenku a to ohledně slova ,,otka". Je to zkratka k ,,ošklivá, tlustá kamarádka." Někdy si mezi svými kamarádkami můžeme připadat jako takové otky. Méně hezké, méně dobré, málo chytré. Ale pravdou je, že to stejně si o sobě většinou myslí i ty kamarádky. Že nejsou tak hezké jako ostatní....a vidí se taky jako otky. Z toho plyne ponaučení, že na sobě si často všímáme jen těch nedostatků a na dostatky a své kladné stránky často zapomínáme.... Kniha se mi líbila. Doporučuji
Oproti sérii Drahokamy, co od autorky znám, se mi tohle zdálo hloupé, trapné... jako by to psal někdo jiný. Pokud to číst nebudete, rozhodně se nic nestane.
Skvělé stejně jako první díl. Je to úžasná série doporučuji.
Jestli vám připadalo, že první díl skončil dost překvapivým a velkým odhalením, nebylo to nic proti tomu, jak skončil druhý díl. Hned jak jsem to dočetla, okamžitě jsem potřebovala další díl, bylo to fakt něco:) Doporučuji
Skvělá letní oddychovka. Ideální na horké letní dny. Bylo to milé, rychle a dobře se to četlo. Doporučuji
Moc hezky zpracované, některé příběhy mě moc nebavily, ale některé byly naprosto kouzelné. Obzvlášť se mi líbil ten příběh o Marlee. A ty ilustrace! Celá kniha je moc hezky zpracovaná. Doporučuji
Řekla bych taková typická kniha pro holky ve věku kolem 13-15let. Rychle se četla, byla tam dobrá zápletky s trochu předpovídatelným dějem, ale jinak skvělé oddychové čtení ideální na jaro nebo léto, nebo na kdykoli, kdy máte zrovna náladu. Doporučuji
Tak to byla vážně zajímavá kniha. Líbil se mi děj, zápletka i svět ve kterém je čtení výsadou. Záviděla jsem Sefii její schopnosti a vůbec je kniha velmi hezký zpracovaná. Nicméně mě velmi mrzí, že u nás nevyšel třetí díl a tudíž máme sérii neúplnou. Jinak doporučuji
Popravdě moc nechápu ty negativní ohlasy. Mně osobně přišla kniha velmi originální a čtivá se zajímavou zápletkou a dějem. Doporučuji
Opravdu nádherná série. Plná zvratů, zápletek a tajemství. Vyvrcholení a hlavně závěr série byl úžasný. Doporučuji