EvaHonsová EvaHonsová komentáře u knih

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Od autorky jsem četla Sítě a ty mě skutečně moc bavily a vtáhly do děje. Pláňata byla neslaná, nemastná, do čtení jsem se musela nutit. Závěr knihy je dost podobný Lesu v domě....tato kniha byla ale naprosto úchvatná.

20.02.2024 2 z 5

Vzpomínky má každý Vzpomínky má každý Alžběta Ottová

Vysloveně nenáročné prázdninové čtení, které nezatěžuje mysl a neobohatí o žádné poznatky. Čte se dobře a lehce. Neurazí.

07.02.2024 3 z 5

Temný anděl Temný anděl Mika Waltari

Knihu jsem četla do strany 100. Vůbec se mi nelíbilo neustálé tlachání o ničem. Příběh nemá žádnou napínavou zápletku, je postaven na filozofických rozvahách církevních hodnostářů. Egypťana Sinuheta jsem přečetla a doufala jsem, že Temný anděl bude zajímavý, to fakt nebyl. Někteří z rodiny knihu dočetli do konce a potvrdili mi, že touto knihou raději neztrácet čas. Je tam spousta historických událostí a tak alespoň za ně dávám jednu hvězdu.

10.01.2024 1 z 5

Láska Isabel Godinové Láska Isabel Godinové Peter Baumann

Neskutečný příběh odvážné ženy, který se skutečně stal. Líbí se mi, že příběh má širší záběr, čtenář se dozvídá navíc i zajímavosti z přírody v amazonském pralese.
Doporučuji k přečtení.

06.11.2023 4 z 5

Mušle Mušle Hana Oboda Kolaříková

Kniha je psaná poetickým jazykem, do poloviny byla velmi opatrná k ději a příběhům. V druhé části nabrala neskutečný zvrat. Neočekávaný závěr.

19.10.2023 4 z 5

S orlem na zádech S orlem na zádech Iva Pekárková

Zajímavý příběh psaný na základě vlastní překladatelské činnosti, jak se člověk dozví nakonec z doslovu, který byl na celé knize nejzajímavější.

15.09.2023 3 z 5

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

Kniha poukazuje na rozdíly v chování, jednání a vnímání muže a ženy. Vede k pochopení toho, co nelze změnit a jak vzájemně a láskyplně se mohou partneři respektovat.

30.05.2023 4 z 5

Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Velmi příjemně čtivá romantická kniha na relaxaci. Více se mi od autorky líbilo Heřmánkové údolí.

13.02.2023 3 z 5

Dvojí svět Dvojí svět Danielle Steel

Průměrná kniha, zaobírá se bohatou smetánkou a moc člověka nikam neposouvá.

15.10.2022 2 z 5

Nejlepší ženská Nejlepší ženská Kristýna Pivodová

12 kriminálních případů, které se odehrály v Čechách.

07.08.2022 5 z 5