evickakyticka

Myslím, že jsem někde viděla docela nelichotivé video Tokijského zálivu. Hned při čtení se mi vybavil. A pokud se všechny ty povídky odehrávají na TOM Tokijském zálivu!!! Bojim bojim...
Přečteno podruhé a opět zvítězila povídka Sádka, ta má šťávu:)

Hory možná nepláčou, ale já ano. Moc se mi to nestává,ale knihu jsem nedočetla. A taky se mi moc nestává, abych si ke čtení knihy brala i tužku a papír, abych si mohla dělat poznámky, co všechno mi při čtení nesedělo. A tak jsem to ve třetí čtvrtině vzdala. Nevyzrálé dílo, kterému chybí základní popis prostředí (tak bohatého) jako jsou hory uprostřed Vánoc. Pořád se pachtíme na základně s nic neříkajícími postavami. A když už se jedná o záchrannou akci v terénu, najednou klapka jako ve filmu a nejdůležitější pasáž je v čudu. Myslela jsem, že se to nakonec "nějak vyvrbí", ale ne. Bohužel takových momentů v knize bylo víc. A bohudík jsem ji ani nedočetla.
Tímto určitě nechci odrazovat budoucí čtenáře. Zajímal by mě i názor někoho jiného. Koho jsem nezastrašila, vzhůru do toho!

Začátek knihy byl sice pozvolný, ale hned jak se začlo "něco" dít, už jsem knihu nechtěla pustit z ruky. Přečteno jedním dechem až do samého konce.

Cujo byl perfektní. Jeho postava (?) se vyvíjela takřka bleskem. Jeho pasáže se mi moc moc líbily. Ale nudil mě Vik s jeho problémy. Proto o hvězdu míň.

Kniha zůstala nedotčena. Tedy asi po prvních pár stránkách. Už mě nabyvily číst ty maďarské (?) jména a taky se pouštět do dalších milostných pletek po přečtení Čachtické paní se ani trochu nechtělo....

Poprvě jsem knihu četla už na základce, podruhé na střední a pak až teď, a opět mě kniha bavila. Někoho mohou odradit srdcervoucí milosnté řečičky, ale mě (kupodivu) nevadily. O to víc mě bavil Ficko a jeho hrabivost, Alžbětina krutost a hrdost, a dokonce i posluhovačky jako Dora či Erža byly mými milými společnicemi.

Zajímavé. Něco to ve mě zanechalo. Ale na Vurt nebo Pyl od Noona to nemá...

Jedna z prvních knih SK, která se líbila. Snad nemusím dodávat, že Nekuřáci a.s. jsou naprostou jedničkou této sbírky.

Vyčerpávající zpověď ženy, která mluví a mluví a vy čtete a čtete.
Trochu nezvyklé dílo, které sice nevyniká hororem, zato psychologická stránka je skvělá.

Zajímavá výprava do srdce Afriky a taky seznámení se smrtelnou chorobou. Kde se Ebola vzala? Jak se mohla dostat až do Ameriky? A jak se proti takové chorobě dá bojovat? Na tyto otázky vám odpoví Zákeřná Ebola.
Nenašla jsem žádný záporný bod, naopak cením si ne moc veliké odbornosti a velmi lehce srozumitelný text, proto hodnotím plným počtem.

Ponořte se do světa virtuálních vurtů, zakázaných pírek a taky podivných soužití člověka se psem či robotem. Tato kniha vám nabídne malou ochutnávku stavů, do nichž se dá dostat sice s pírkem v puse, zato pouze s knihou :)

Nádhera. Krásný výlet do světa květin, podivných psolidí a vůbec všechny ty věci jako pírka a Vurt. No kdo by odolal? Já bych hned dala Boomer a nechala se unášet dál a dál.

Ne každá povídka mě bavila, ale u ostatních jsem musela dát palec nahoru. Nejlepší byl Odborník na paměť.

Takového "dobráka" aby pohledal..... Pěkné, ale s předvídatelným koncem:)

Tři čtivé povídky, které doporučuji číst v rozmezí několika rozečtených knih. Postavy zřejmě neměly moc času na vybarvení a tak mi připadaly podobné. Nejlepší povídka je ta první, ta opravdu stojí za přečtení. (neubráním se zmínit jména hlavních postav - daleko lépe by zapadly do příběhu více česká jména, ale o záměrech?! autora nic nevíme). "Přesto přeze všechno" - jen tak dál.

Opravdu nečekaně povedené dílo spisovatelky, která jinak píše (pro mě nudné) historické romány. Bohužel více knih s touto tématikou od ní nenajdu. Jaká škoda!

Tichá hrůza potěšila. Každá povídka v sobě něco má. Není to jako u jiných knih, kde by se mi líbila většina, ale ne všechny. Tady to mohu v klidu říct naplno. ANO! Toto jsou ty pravé povídky právě pro Vás, kdo se rádi bojíte:)

Osvícení něco chybělo. Prostředí příběhu i strašidelné scény byly dobré, ale nemohla jsem přijít na chuť hlavním postavám. Wendy nudná a nezajímavá, Jack jako záporná postava "nabyl krásy" až ke konci knihy. To už strašidla byla sympatičtější. Hlavně paní ve vaně. Nu což, každému se nelze zavdečit. Pro mě průměr.