evineckY komentáře u knih
Kniha se mi líbí ne proto, že je erotická a BDSM,
ale tím stylem vyprávění o manželské krizi.
V dobrém manželství vždy se jeden začne nudit a způsobí
problémy a v tomto případě je to žena.
Adam je milující manžel, kterého by určitě chtěla každá žena.
Konec je naprosto nečekaný a chci brzy pokročování.
Tak to je další naprostá pecka !
Dle obálky jsem si představovala románek, ale nemohla jsem se více splést.
Historická detektivka, která je napínavá od samotného začátku.
Smutná, ale adrenalin proudí, až mrazí.
No co vám budu povídat, to si musíte přečíst !
V ametystovém lese se dějí věci...
Tento fantasy svět, který je skvělé vstavěn je velmi originální.
Mladičká autorka s úžasnou fantasii a jestli je tato kniha její prvotinou,
tak klobouk dolu !
Jak píše na konci - trvala jí sepsat 8 let a je to vidět !
Mám ráda, když si autor dá práci se svým dílem a dovíme se něco více,
než jen - ta s tím a kde...
Rozhodně jsem fanda Meggie a Wen, kterého je mi líto.
Dala bych 4,5 hvězdy, ale za tak krásnou obálku musím dát 5 *****
Myslela som na teba deň a noc,
kým tvoja duša blúdila a volala o pomoc.
Moja viera zatienila tvoj smutný osud
a stala sa cestou k víťazstvu.
Moc smutný a depresivní příběh o kamarádství, nevěře, odpuštění a nevyřčeném...
SPOILER :
protože milovat cadea nestojí za to, abych o tebe přišla.
protože nechci bejt člověk, kterej opakuje chyby tak často, že v nich musí žít.
kterej musí utíkat do příběhů jiných lidí, aby zapomněl na bolest, kterou způsobil.
To, co se stalo, bylo strašný. Vážně. Nepřála bych to ani svýmu největšímu nepříteli. A chvíli jsem si myslela, že můj největší nepřítel seš ty. Ale teď tu sedím v obejváku a dívám se, jak se Mason směje, když máma Jacky paroduje De Nira, a máma Kat líčí Esther, jak v zimě pěstovat bylinky. Hodiny jsme hráli Fázi 10. A já si uvědomila, že jsem šťastná. Fakt šťastná. Což mi po tvý smrti připadalo nemožný. Takže jsem ti chtěla říct, že i po tom všem jsi taky byla jednou z nejlepších součástí mýho života. Doufám, že tam, kde seš, jsou disneyovský princezny. A šumák. A tolik knížek, že nikdy nebudeš muset číst ani jednu stránku dvakrát. Doufám, že píšeš další báječnej román. A že můžeš jít na ples s nějakým šíleně sexy andělem nebo tak. Ale hlavně doufám, že seš taky šťastná. Opravdu šťastná. Jak si všichni zasloužíme. Miluju tě, huso.
Chyba: Zprávu nelze doručit.
Kniha je pro mladé, taková typická americká love story - kamarádka ze sousedství.
Anebo i když se rozdělíme, je to láska na celý život...
Připadá mi to jako prvotina spisovatelky, ale nebylo to špatné.
Detektivka křížená fantasy - nebo ?...
Pěkné, pohádkové, ale určitě ne zakončení.
Budu se těšit na pokračování.
spoiler :
Miluju tě napříč časem a oceány a kontinenty. Moje duše byla tvoje od okamžiku, kdy jsme se setkali. Miluju tě vším, čím jsem. Tolik, že mě to bolí, když nejsme spolu.
Každý příběh představuje okénko do krásy lidského ducha. Domnívám se, že lidstvu by se vedlo mnohem lépe, kdyby každá osoba jednou za čas zpomalila a ponořila se do síly dobré knihy. Zvlášť do těch, které dokazují, že láska překoná veškeré překážky.
Moc krásný román o ženě se srdcem na dlani.
O pomoci bližnímu, o lidské pospolitosti a lásce, ale taky lidské zrůdnosti a pošlapání lidské důstojnosti. Doporučuji.
Historický román odehrávající se v letech 1895 - 1896 o násilí američanů k přistěhovalcům, ale i vlastním lidem, chudobě a počátky nadřazenosti ''čisté rasy''.
V historických poznámkách se dovíte, které konkrétní osoby byly inspirací autorce a které ovlivnily běh dějin.
Grantovo úsilí v oblasti ochrany přírody sice přispělo ke vzniku národních parků a k záchraně amerických bizonů, jak je v románu naznačeno, jeho dalším odkazem však byl neuvěřitelně toxický pohled na rasovou nadřazenost, který později pomohl podnítit holokaust.
Kniha začíná nešťastnou náhodou a sní následky zvané - afázie - nemoc, o které jsem nikdy neslyšela.
Příběh je z hudební branže a moc, moc uvedených písniček ( některé divočina) se mi líbily.
No a jak to bývá, když se sejdou tři a jeden je ten špatný...
Kniha je o mladých lidech, ale mi se líbila a chtělo by to pokračování :-)
Přečtěte si kouzelnou knihu irských pověstí, ve které se dočtete o
skřítcích, genetry, banshee, mna-she a kouzelných bytostech :-)
Je to kraťounká kniha mytologie a legend.
Velká škoda, že u nás se nevěří v dávné bytosti a nechrání naší zplundrovanou zem.
Národy prý obvykle chápou své mýty historicky, avšak Irové na svou historii nahlížejí skrze pradávnou mytologii.
Toto zvláštní a originální povědomí se skrývá v pověstech irského venkova o existenci dávných předchůdců, bytostí, které zde byly už kdysi dávno a které tu stále žijí.
Je to taková historická ''detektivka''.
Kniha se četla dobře, ale výtky bych mněla, tak že na 5 hvězd to není.
Moje velká spokojenost . Jak se mi líbil první díl, tak i druhý, snad ještě kapku víc.
Mám moc ráda výpravné romány a tato spisovatelka umí.
Přečtěte i moc zajímavý doslov o postavách.
Za mně doporučuji.
Je to prakticky začátek. Tato kniha je o rodičích Fable a o tom, jak se setkali a dali
dohromady. Nebylo to špatné, ale určitě slabší, než předchozí dva díly.
Chybělo mi tam jiskření, i více napětí.
Ani nevím, jak knihu ohodnotit..
Je to jen porno téměř bez příběhu. Pro mně škoda času.
Kniha je strašně kraťoulinká a o to je příběh ochuzen.
Druhá Sophie by si určitě zasloužila více prostoru.
Jako námět na román, určitě stojí za přečtení. Líbilo se mi to.
Věřím, že dostanu novou příležitost. Že se narodím v době, která mi nabídne jiné možnosti. Která nebude tak krutá, aby jakýkoli odlišný názor na život razantně odsuzovala. A pokud se tak nestane, chci, aby po mně zbyl alespoň tento odkaz s mými osobními náhledy na život. Snad se text dostane do správných rukou.
Život je láska. Zhmotnění nehmotného. My všichni jsme láska. Jen si to někteří neumí připustit a namísto ní dávají přednost věcem, o kterých sami rozhodli, že ji dokážou nahradit nebo dokonce předčít.
Lásku nezabiješ. Láska umí růst, rozpínat se a je živa z bezpodmínečnosti. Miluj a budeš milován. Amen.
Další díl, na který nelze nikdy zapomenout a je totožný s filmem, což prostě miluji !!!
Posílám milion pusinek tam nahoru :-)
No, ještě, že Chris nelétal v helikoptéře :-(
Mrzí mě, když česká i slovenská spisovatelka svůj erotický příběh přesune do Ameriky, hned je z toho napodobenina 50-tí odstínů jako přes kopírák.
Přitom originál nemá ani šedesát procent. V dalším díle určitě pokračovat nebudu.
Uf... To jsem si říkala, že minulá kniha byla emotivní !
A co že jsem psala, že budu číst anotace ???
Na takový konec se nikdy člověk nepřipraví.
SPOILER:
Chci, ať už tenhle život, nebo co to je, skončí.
Jestli existuje nebe, jsem na něj připravená.
Jestli existuje peklo, věřím, že mi není předurčeno.
A jestli není nic než zapomnění, jsem připravená zavřít oči
a nechat se do té prázdnoty unášet. Jsem připravená na nicotu.
Jsem připravená říct tomuhle světu sbohem a zemřít.
Je to taková Kráska a zvíře křížená Stmíváním.
Kniha mněla našlápnuto na pěknou romantickou linku, kdyby..
Ten začátek byl hodně zrychlený a určité pasáže se často opakovaly.
Škoda, mělo to velký potenciál.