ferda16 ferda16 komentáře u knih

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Další napínavý díl s Kim. Opět zajímavé téma a napětí až do konce.

01.04.2019 5 z 5

Blackout: Zítra bude pozdě Blackout: Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Velmi zajímavé a aktuální téma. Člověk si uvědomí, jak moc jsme závislí na proudu a jak se dá všechno zneužít. Napínavá kniha, dobrý spád. Opravdu doporučuji.

27.03.2019 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Opět naprosto úžasný díl. Napínavé od začátku až do konce. A ten závěr...? Už aby vyšla další knížka.

27.03.2019 5 z 5

Sen porodní báby Sen porodní báby Sabine Ebert

Další úžasný díl v sérii. Mám ráda styl, kterým autorka píše a už jsem se nemohla dočkat pokračování příběhů mých oblíbených postav. A opět nezklamala. Vřele doporučuji.

18.12.2018 5 z 5

Nejhorší děti na světě Nejhorší děti na světě David Walliams

Náš kluk byl z knížky nadšený (hlavně kvůli obrázkům), ale já tedy upřímně NE!
Není mi jasné, proč je zrovna tento autor tak oblíbený. Některé příběhy jsou opravdu nechutné, ale hlavně např. Špindíra Štěpka je i vulgární a nevím proč by děti měly číst o tom, jak se dá mluvit sprostě s rodiči. Toho pochytí už dost ve škole. Proto za mě tedy NE!!!! Myšlenka je dobrá, ale styl psaní ne.

18.12.2018 2 z 5

Zero - Oni to vědí Zero - Oni to vědí Marc Elsberg (p)

Výborná knížka. Má první od tohoto autora.
Obecně se děsím pokroku v tomto směru, protože mu vůbec nerozumím, takže téma se mi moc líbilo a ztotožnila jsem se s hlavní postavou :-)
Musím si přečíst i Blackout....

18.12.2018 5 z 5

Elíša Elíša Jiří Beneš

Knížka byla krásně napsaná - srozumitelná přitom tolik důležitých informací. Otevírá nové pohledy na věc a nutí vás přemýšlet. Vřele doporučuji, zvláště těm, kteří se u pana Benše připravují na zkoušku či státnice :-)

19.10.2018 5 z 5

Vrahova modlitba Vrahova modlitba Ariana Franklin (p)

Já ten příběh zhltla a chtěla víc. Úžasné, napínavé a........a najednou jsem zjistila, že už nic jiného nebude. :-( Musíme si to domyslet sami. Škoda, že tato autorka odešla, asi bychom se dočkali ještě dalších napínavých pokračovaní. Určitě doporučuji celou sérii!

20.09.2018 5 z 5

Relikvie mrtvých Relikvie mrtvých Ariana Franklin (p)

Úplně skvělý díl. Téma Avalon, Artuš a Glastonbury znám jak ze školy, tak z jiných knížek a z různých úhlů a jak si s tím poradila Ariana Franklin je úžasné. Napínavý příběh, skvěle popsaná doba a téma mě fascinovalo. Tuhle knížku neodložíte!

20.09.2018 5 z 5

Labyrintem smrti Labyrintem smrti Ariana Franklin (p)

Mě tato série baví! Autorka skvěle vykresluje historii. Je to další napínavý příběh se zajímavou zápletkou. Jinak velmi chmurná doba, ve které se příběh odehrává, mě baví a líbí se mi!

20.09.2018 5 z 5

Vykladačka smrti Vykladačka smrti Ariana Franklin (p)

Naprosto úžasná knížka. Četla jsem ji na doporučení a už ji mám ve své knihovně :) Nazvala bych ji historicko-romantickou detektivkou s prvky thrilleru. Příběh vás po několika stránkách strhne a nepustí. Fandím knížkám, kde má hlavní roli žena (dívka) :-)))) !

Bůh chrání milence Bůh chrání milence Johannes Mario Simmel

Docela stručná, ale pěkná knížka. Vzala jsem si ji k moři a to bylo ideální. Zajímavé téma, rychlý (až moc) spád a ne úplně čekaný konec. Určitě stojí za přečtení. A ví někdo jak to měl Simmel s Bohem? Na toto téma u něj narážím často ? :)

Hurá, ještě žijeme Hurá, ještě žijeme Johannes Mario Simmel

Skvěle zpracovaný příběh. Tolik se toho okolo Jakuba dozvíte. Nastínění tak dlouhé a hodně problematické doby ze všech možných stran a úhlů pohledu. Lepší, než x hodin dějepisu. Opravdu mě fascinuje, jak to Simmel dokázal takto zpracovat. A navíc, jak ho znám, jsem stále čekala na tragédii a konec........nepovím :-)

20.09.2018 4 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Překrásné, troufnu si napsat, filosofické dílko. Trošku podobné způsobu , kterým je napsán Malý princ.
Myslím si, že tuto knížku můžete číst stále, s odstupem času, dokola a v každém věku z ní dokážete získat víc a víc nebo jiný pohled na věc.

Já už ji četla 3x. Podruhé jsem si tužkou podtrhávala řádky, které mě zaujaly. Mám v úmyslu se k ní znovu vrátit. Určitě mě zaujmou zase jiné věty nebo pasáže. To poznám podle svých poznámek, jak mě v knížce kdy a co zasáhlo. Je to neuvěřitelně hluboký, i když na první pohled možná obyčejný příběh.....

20.09.2018 5 z 5

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Když jsem zvládla 2 předešlé, tak jsem musela dočíst celou sérii. Tento díl byl nejlepší. Tady jsem četla poctivě celé. Napínavá nit příběhu by tam opravdu byla, ale nemusela by být špatná, kdyby nebyla obalena všemi těmi detaily k ničemu, které se stále dokola opakují a ani čeština není tak bohatá, aby ty výrazy dokázala nahrazovat :). Ale ano, mám sérii za sebou a zkušenost to byla. Bohužel mě nijak extra neobohatila. Jenže se o této trilogii tolik mluvilo, tak aspoň patřím k těm, kteří vědí o co jde :-)

20.09.2018 2 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Když jsem přečetla první díl, dostala jsem jako dárek druhý i třetí. Ale opět se vlastně nic moc neděje. Už jsem měla praxi v tom, které pasáže mohu klidně přeskočit a někde tam hluboko hluboko pod povrchem je i nit příběhu, který, kdyby byl jinak zpracovaný, by mohl být slušný.

20.09.2018 1 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Knížka je určitě originální svým konceptem. Čte se dobře, svižně, ale byla jsem z děje hrozně vysátá. Už prvotní šok název knížky x co se dozvíte na začátku a pak.....začínala jsem Jáchymem a ze všeho, co se mu dělo jsem byla taková fakt znavená. Bylo mi líto, jak se mu nedaří a pak mi zase byl něčím nesympatický....

Pak přišla druhá strana. Musím uznat, že je vlastně dobře zpracovaná, že si vyplníte mezery a nečtete příběh úplně stejný znovu, to zase ne. Celkově mě však knížka opravdu moc nezaujala. Ale na druhou stranu jsem ráda, že jsem si úplně odlišný koncept psaní knih přečetla. Možná, kdybych začala Veronikou, měla bych na knížku jiný pohled, kdo ví. Rozhodnout se můžeme jen jednou :-)

Syn Syn Jo Nesbø

Ze začátku jsem vůbec se moc neorientovala v množství postav a jejich jménech, ale nakonec se vše rozjasní a příběh opravdu zaujme. Dobré téma, pěkný příběh i rozuzleni. Má prvotina, ale věřím, že u ní nezůstane :)

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Další parádní díl. Děj vás strhne a nepustí. Navíc nic není předvídatelné, musíte přemýšlet, pokud se vám tedy chce. Navíc s každým dílem lépe a lépe poznáváte Kim. A závěr.......? :) !!! Bomba.

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Další úžasný díl. Moc se mi líbí způsob, kterým autorka píše. Tyto detektivky se opravdu nedají odložit. Je to věcné, svižné, napínavé. A závěr.......? :) !!!