ferda16 ferda16 komentáře u knih

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Je to krásná klasika. Četla jsem ji 2x a určitě si ji ještě s odstupem času přečtu znovu. Čím jsem starší, tím více jsem fascinovaná příběhem, myšlenkami a moudrostí, která v knížce je a stačí ji odkrýt.

23.11.2017 4 z 5

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Šílená a zároveň fascinující knížka. Už jsem se k ní vrátila podruhé a myslím, že až si ji znovu přečtu třeba za deset let, tak ji budu zase chápat víc a možná jinak.

22.11.2017 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Nechala jsem se zlákat okolím. Ale hrůza. Naprostá ztráta času. Musela jsem se nutit, mohla jsem přeskakovat pasáže a vlastně jsem o nic jsem nepřišla. Ale zkušenost to byla.

22.11.2017 1 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Dechberoucí. Knížka v podstatě bez děje a přesto se nedá odtrhnout. Tolik neuvěřitelných myšlenek, pocitů, prožitků. Nádherná klasika.

22.11.2017 5 z 5

Sbohem, armádo Sbohem, armádo Ernest Hemingway

Další knížka z povinné četby - je tu popsána fronta z pohledu vojáků a milostný příběh za války, který doplňuje atmosféru a vtahuje do děje. Příběh mě oslovil a neodtrhla jsem se až do konce.

Nebezpečné léto Nebezpečné léto Ernest Hemingway

Tato knížka se nepovedla a ještě provedení knihy - malé písmo, nahňácané u sebe. Takže četba byla dost nepříjemná a opakující se fakta.......kniha mě nezaujala.

22.11.2017 1 z 5

Autobus velký jako svět Autobus velký jako svět Johannes Mario Simmel

Knížku jsem četla jako malá a moc se mi líbila. Pěkná myšlenka i hezký příběh.

Plakat přísně zakázáno Plakat přísně zakázáno Johannes Mario Simmel

Musela jsem něco přečíst do čtenářského deníku a po zkušenosti s knížkou Moje matka se to nikdy nesmí dozvědět, jsem opět sáhla k tomuto autorovi. Sice už jsem byla méně nadšená, ale dala se přečíst.

22.11.2017 3 z 5

Moje matka se to nikdy nesmí dozvědět Moje matka se to nikdy nesmí dozvědět Johannes Mario Simmel

Musela jsem něco přečíst do čtenářského deníku a byla jsem překvapená, jak zajímavá knížka byla. Schovala jsem ji pro své budoucí děti...

Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Četla jsem ji před 15 lety... a nechala ve mě velmi silné emoce. Určitě se k ní za pár let vrátím a jsem zvědavá, k jaké změně dojde. Na to, jak je knížka obsáhlá se čte jedním dechem.

22.11.2017 5 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

taky jsem si tuhle povinnou četbu užila a moc.

Peter a Lucia Peter a Lucia Romain Rolland

Krásný a dost smutný příběh. Četla jsem to v pubertě a dost mě to oslovilo......