fifinka8 komentáře u knih
Kniha "Dobře mi tak" se mi nečetla tak dobře jako "Bábovky", i když je psána stejným stylem. Překvapivé bylo, jak se tato na pohled křehká žena dokázala dokonale vcítit do muže a napsat knihu jeho očima. Kniha jistě stojí za přečtení, ale jednou stačilo.
Opět jsem se smála jako pominutá, až se za mnou lidi v autobuse a na jiných veřejných místech otáčeli. Pan Boček prostě nikdy nezklame. :-)
Nestává se mi, že bych knihu nedočetla. U této se mi to bohužel stalo. Nic tak přeslazeného a méně uvěřitelného se mi do ruky asi ještě nedostalo. Hlavní hrdinka mi přišla velmi zvláštní a Jean-Luc zase působil jako nějaký úchylák. Námět byl celkem ucházející, ale provedení opravdu těžce pokulhává. Co se týče francouzských vět v textu, ty mi nepřekážely, jelikož francouzsky umím. I kdybych neuměla, tak by mi to taky moc nevadilo, protože fráze byly většinou následně přeloženy/vysvětleny a nejednalo se o nějaké moc významné pasáže, kvůli kterým by se člověk ztrácel.
Na knihu jsem se těšila, ale mám z ní velmi rozporuplné pocity. Na jednu stranu se poměrně dobře četla, na druhou mi přišel příběh přitažený za vlasy a hlavní hrdinku bych s chutí proliskala. Nehledě na to, že Edward projevuje známky schizofrenie a neléčené agrese.
Kniha se mi velmi líbila, stejně jako Kavárna na pláži od téže autorky. Opět skvěle napsáno, příběh je dojemný a plný zvratů. Konec sice přeslazený, ale aspoň to v člověku probudí pocit, že ne vše je předem ztraceno.
Kniha mě pohltila natolik, že jsem ji přečetla za jediný den, což se mi nestává příliš často. Nejvíce se mi líbila provázanost postav a to, že jsem se díky autorčině skvělému popisu dokázala do jednotlivých hrdinek vcítit.