fifinka8 komentáře u knih
Pro dětské čtenáře asi skvělá kniha, pro mě jako dospěláka nic moc.
Příběh staříka mě absolutně neoslovil. Nic vtipného jsem v knize nenašla, za to tam bylo příliš mnoho náhodných úmrtí a jiných podivností. Kdyby to nebylo do výzvy, odložila bych to již dávno.
Opět přečteno během několika málo dní. Jen mi to občas přišlo už trochu přitažené za vlasy. Ale ten konec? No, ten jsem tedy opravdu nečekala...
Knihu jsem četla již podruhé, a opět mě prostě bavila. Ano, není to tak humorné jako Aristokratka, ale i přesto dokáže zaujmout. Sprostá slova mi nevadila, nebylo to zas tak hrozné, spíše ty zázraky byly trošku moc, ale tak v knihách je vše dovoleno. :-)
I druhá kniha z této série se četla dobře, je však vidět, že vymýšlení námětu není úplně jednoduché. Chvílemi mi přišlo, že autorka "vaří z vody" a čtení není tak zábavné, ale ke konci to zase vyrovnala neočekávanými zvraty. Samozřejmě si přečtu i třetí díl.
Příběh celkem zajímavý, ale jeho zpracování mě příliš neoslovilo. Nic k čemu bych se vracela nebo ve mně nechalo nějaké hlubší stopy.
Přečteno za jeden den. Myslím, že víc netřeba dodávat...:-)
Po precteni prvni knihy od Agnes Martin-Lugand jsem byla dost skepticka, ale musim rict, ze neopravnene. ''Lituji, cekaji me'' predcila ma ocekavani a jednoduse me pohltila a nutila cist dal a dal. Pribeh jako takovy se mi zdal uveritelny a (hlavne ke konci) dost dojemny. Proste doporucuji precist i tem, ktere stejne jako me autorcina predchozi kniha nenadchla.
Nepatřím sice do cílové skupiny náctiletých, ale ''První stříbrná kniha snů'' se mi moc líbila. Paní Gierová prostě umí psát knihy, které jsou čtivé, napínavé a s neotřelými náměty. Za mě doporučuji a určitě si nenechám ujít další díly.
Nebudu hodnotit hvězdičkami, jelikož jsem knihu nedočetla. Nezaujal mě ani příběh, ani styl psaní, za mě nedoporučuji.
Skvele zakonceni cele serie. Az takovy obrat v Eadlynine chovani a nazorech jsem opravdu necekala. Konec me opravdu dojal.:-)
"První konec" se mi líbil. Kniha je čtivá, námět i zpracování zajímavé. Děj ve vtáhl a s napětím jsem očekávala, co bude dál. Je pravda, že občas jsem se musela na chvilku zamyslet, o kterém páru je zrovna řeč, ale určitě si přečtu i druhý díl. :-)
Ze zacatku me kniha moc nezaujala, rikala jsem si: ''boze, to je fakt cteni pro teenegerky''...Ale vydrzela jsem, a vyplatilo se. Kniha se ''rozjela'' a ja se nemohla odtrhnout. Rozhodne doporucuji a sama bezim pro dalsi dil! :-)
Velmi silný příběh o tom, jak na první pohled banální rozhodnutí jednoho člověka dokáže zamíchat osudy několika dalších lidí...Kniha rozhodně stojí za přečtení, ale varuji - je těžké se od ní odtrhnout.
Překvapivě intimní zpověď šlechtice, zajímavý náhled do života této společenské vrstvy.
Od knihy jsem si mnoho neslibovala, ale byla jsem velmi mile překvapena. Příběh mě úplně pohltil, a věřím, že tak nějak to kdysi opravdu mohlo být. Určitě si přečtu další díl.
Zajímavé nahlédnutí do života české šlechty, určitě stojí za přečtení.
Zajímavý pohled na život české a rakouské aristokracie. Pro mě však nebyla kniha příliš čtivá, a domnívám se, že ne všemu v ní lze věřit...
Kniha je odlišná od těch, na něž jsem od pana Vondrušky zvyklá. Jinak je samozřejmě velmi čtivá, a jsem ráda, že se mi dostala do rukou. Obdivuji fantazii autora, který si dokázal skvěle poradit i s minimem zdrojů. Doplnila jsem si tímto znalosti týkající se naší, často opomíjené, dávné minulosti.
Detektivní či thrillerové náměty nemám příliš v lásce, ale tato kniha mě poměrně zaujala. Začátkem se mi prokousávalo trochu hůře, ale po rozvinutí děje už to bylo dobré. Příběh byl zajímavý, uchvátilo mě i prostředí starého Londýna a období, do něhož byl děj zasazený. Ráda bych si přečetla pokračování Charlieho příběhu.