Filatov Filatov komentáře u knih

Pád Guvernéra 1 Pád Guvernéra 1 Robert Kirkman

Linka mezi Michoone a Guvernérem? Absolutní mix násilí a hnusu, ale jinak jednoduchý příběh, který nic nevymýšlí a nemá ani takové ambice si hrát na velkou literaturu.

21.10.2024 4 z 5

Slunečná 2 - Pokračování vašich oblíbených příběhů Slunečná 2 - Pokračování vašich oblíbených příběhů René Decastelo

Další díl popisují dalších pár dílů seriálu. Je psaná ve stejném stylu, jako díl první. Další díly už číst nebudu.

17.08.2024 3 z 5

Kronika Hochů od Bobří řeky – I. díl Kronika Hochů od Bobří řeky – I. díl Jaroslav Foglar

Prostě poznámky, nikoliv ucelený příběh.

10.07.2024 3 z 5

Británie Británie Simon Scarrow

Jo tohle je ono! Nic moc politika, jenom drsná, tvrdá a syrová Británie, ve které legionáři dostanou pořádně na zadek. Takhle to má vypadat. Quintatus nebyl nejostřejší tužka v penále a podle toho tak tažení dopadne.

06.04.2024 5 z 5

Rytíř zelené růže: Záviš z Falkenštejna Rytíř zelené růže: Záviš z Falkenštejna Zuzana Koubková

Ze začátku to vypadalo dobře, kniha měla opravdu slibný začátek ale postupem času chaotické.

24.03.2024 2 z 5

Mario Balotelli - Zlobivé dítě Mario Balotelli - Zlobivé dítě Michael Part

Myslel jsem si, že kniha pojednává o jeho průšvihách v dospělém fotbale a jaké bylo překvapení, když jsem zjistil, že se věnuje jeho dětství a že vlastně otevřela Mariovu tajemnou komnatu. Trochu jsem se zastyděl, že jsem Maria také soudil. Po přečtení této útlé knížky jsem pochopil, že Super Mario to v dětství neměl vůbec lehké.

09.02.2024 5 z 5

Bratři ve zbrani Bratři ve zbrani Simon Scarrow

Na můj vkus až moc politiky. Jeden z nejslabších dílů.

08.02.2024 3 z 5

Bratři ve zbrani Bratři ve zbrani Simon Scarrow

Na můj vkus moc politiky. Jeden z nejslabších dílů.

08.02.2024 3 z 5

Vyhnanství trpaslíků Vyhnanství trpaslíků Frank Rehfeld

Rehfeld prakticky zopakoval to samé, co se stalo v prvním díle. Děj byl utahaný a kopíroval Pána prstenů, kdy se Společenstvo rozbilo a každý šel svou cestou, akorát tady to nebylo tak záživné a když se na posledních dvaceti stranách začalo něco dít, tak to bylo rychle odbyto a ošizeno.

30.09.2023 3 z 5

Stíhací peruť na Guadalcanalu Stíhací peruť na Guadalcanalu Frederick Schiller Faust

Obětavost a absolutní nasazení těchto chlapíků na jednom z rozhodujících míst bojů v Pacifiku. Dvěstědvanáctka má své hrdiny a velká jména, díky kterým se tento ostrov udržel a nemyslím pouze piloty ale i celou pozemní posádku a všechny ostatní.

04.09.2023 4 z 5

Slunečná Slunečná René Decastelo

Kniha věrně kopíruje seriál, takže co je obsahem ví každý, kdo seriál viděl, takže mě nic nepřekvapilo. Musím uznat, že děj ve Slunečné baví i v knižní podobě, ač prostě víte co se stane. Kniha má spád a docela neobvyklý je přítomný děj vyprávění.

26.07.2023 4 z 5

Pretorián Pretorián Simon Scarrow

Ale jo bylo zde pár věcí, kdy jsem si řekl, to je fakt blbost, to nedává smysl, ale celkově jde opět o dobrou knihu. Špehovačky mě bavily a druhá půlka knihy opět nabrala spád a utíkala zběsilým tempem k finále akorát já naivka čekal, že Cato a Julie už konečně budou spolu. No nic jdeme dál.

29.05.2023 4 z 5

Prokletí trpaslíků Prokletí trpaslíků Frank Rehfeld

Podobnost s Pánem prstenů je do očí bijící, ale já to mám prostě rád. To, proti čemu Barlok a spol. stojí je v první chvíli dobře skryto a přináší napětí. Některý místopis mi hodně připomíná němčinu, což se vzhledem k autorovu původu jeví jako logické. Pokračování je naplánováno dobře a my hrdiny opouštíme právě tak akorát v době, kdy děj v Elan-Dhoru vrcholí, ale klidně by tím koncem mohla kniha skončit i bez pokračování, takže asi záleží na čtenáři, jestli chce v sérii pokračovat.

19.02.2023 5 z 5

Démon přichází v mlze Démon přichází v mlze Martin Nesměrák

Mně už tenhle díl přišel hodně vyčpělý, přeci jenom už není co vymýšlet. Vždyť taky co by se mělo pořád dít. To tajemno neprostupných hvozdů kolem Landštejna už je pryč se zakládáním nových osad a už to není, co bývalo.

19.12.2022 3 z 5

Noční můry v Elm Street 2 Noční můry v Elm Street 2 Joseph Locke

Dobrý začátek, špatný konec. Děj jde rychle a to i závěrečná bitva s Freddym, takže si knihu ani moc neužijete. S postavami se také nejde moc sžít, protože jsou v ději krátkou chvíli, než se s nimi Freddy vypořádá a už máme na scéně další.

25.09.2022 3 z 5

Centurion Centurion Simon Scarrow

Hodně průměrný díl. Příběh byl moc jednoduchý a ani s bitvami si Scarrow moc práce nedal. Atmosféra obléhané citadely se dala vybarvit o dost lépe a ta Catova romantická linka byla také docela zbytečná.

21.09.2022 3 z 5

Tisíc dolarů za Buffala Billa Tisíc dolarů za Buffala Billa David Hamilton

Tahle kniha mě moc nezaujala. Postavy se mi pořád docela pletly, ale záporák Quantrill stál za to.

14.08.2022 3 z 5

Alison – milovaná kejklířka Alison – milovaná kejklířka Marie Cordonnier (p)

I když byla dvojka rámcově podobná jedničce, tak byla o něco lepší, protože příběh se začíná více rozvětvovat a prolínat s prvním dílem, takže do sebe začne všechno zapadat a překvapilo mě, že Guy je opět na scéně. Myslel jsem, že už je s ním hotovo, ale ukázalo se, že sestrám ještě zatopí, to už je po druhém díle jasné.

04.08.2022 4 z 5

Nadine - nevinná svůdnice Nadine - nevinná svůdnice Gabriele Marie Schuster

Jak může být čtení pro ženy zajímavé i pro chlapa? Vůbec netuším, každopádně mě příběh Nadine zaujal. Historické pozadí románu je velké plus, jinak by u mě asi kniha šanci neměla. Guy byl dostatečně nechutný a i jiné postavy dobře vyprofilované. Příběh byl jednoduchý a přesně víte, jak skončí, ale co na tom. Čteno na doporučení kamarádky a já se normálně těším na pokračování...

24.07.2022 4 z 5

Buffalo Bill kontra Jesse James Buffalo Bill kontra Jesse James David Hamilton

Atmosféra divokého a nespoutaného západu byla podle mě vystižena dobře. Jesse James a Buffalo Bill jsou dvě legendy tohoto období proto mě kniha zlákala jenom jsem nečekal takové rozuzlení. Kniha trochu ztrácela napětí ke konci.

29.06.2022 3 z 5