flare flare komentáře u knih

Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Jako, nevím proč, ale ty starší kousky pana "mordýře" Kotlety se mi líbily nějak více. Ale jako oddechovka cajk..

01.09.2017 4 z 5

Bláznivý vesmír Bláznivý vesmír Robert Sheckley

Mám rád tyhle krátké výlety do neznáma, které jsou spojené s různými pohledy na případnou budoucnost. Pecka..:-)

07.06.2017 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

No, no, no..ze všech těch bláznivých severských detektivek, co jsem četl, byla tato prozatím nejslabší. Detektiv Joona Linna byl spíš v pozadí, policejní odznak bych dal panu psychiatrovi Erikovi :-) Ovšem nervy to byli..a jak se recenzuje již níže, docela se to zbytečné táhlo..ale jinak cajk

29.05.2017 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Dlouho jsem necetl knihu,ktera tak barvite kloubi text a foto,zajimave. Zvlastni,jine,usluzne,napinave a dobre,ze i humorne. Prave drzim Podivne mesto a jsem zvedavy jak deti na skolnim vylete.

06.04.2017 4 z 5

Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Taky jsem se na knihu těšil. Moc se mi líbila. Sic mě vyděsila její tloušťka, ale co, v lednu se hodí.
Čekal jsem trochu barvitější popis Volaru, méně bitev a více dialogů..ale proč ne, rád se k celé mašinérii Velina Al Sorny, vrátím.

03.02.2017 5 z 5

Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Fakt uzitecna kniha pro zamysleni. Fakta jsou vice nez myslenky jedince,ktery podleha tlaku okoli,mistnim medii, vlastni socialni bubline a neumi/nechce slyset faktickou pravdu cisel..i ja dost chyboval v testech ;-), zajimave

22.12.2024 5 z 5

Vladivostop - Zápisky z cesty na Dálný východ Vladivostop - Zápisky z cesty na Dálný východ Kateřina Mandulová

Pekne, rychlé počteníčko, jen škoda, že není více květnaté, myšleno více zabroušeno do života běžných i neběžných Rusů..ale i tak klobouk dolů..

02.12.2024 5 z 5

Sláma i hedvábí: Život na japonském maloměstě před sto lety Sláma i hedvábí: Život na japonském maloměstě před sto lety Džuniči Saga

V porovnání s dnešní dobou, krušné a těžké časy. Pěkná kniha

01.11.2024 5 z 5

Náčelník Náčelník Aleš Palán

Moc krasne povidani. Panu Nevrlemu vlastne dost zavidim,rad bych zazil dobu,kdy vejdes do lesa a nekomu nezvoni tel nebo si na nej nedela fotku a hlavne ses tam sam..nedej Buh se prochazis misty,ktere teprve cekaji az je nekdo da na seznam jmenem Narodni prirodni park..kloboucek..

30.09.2024 5 z 5

Zelená horečka: Vítězové a poražení elektrické budoucnosti Zelená horečka: Vítězové a poražení elektrické budoucnosti Henry Sanderson

Za me ctive a plne souvislosti,ktere jen tak nekoho nenapadnou. Činan ma zalubem..ale to uz vime...

24.09.2024 5 z 5

Hlubiny a posedlosti Hlubiny a posedlosti Pavel Gross

Zapálený člověk umí divy. I přes to, že u nás není moře. Pěkné čtení z prostředí, které je nám trochu cizí..palec nahoru

17.05.2024 4 z 5

Za hranice komfortu: Přijměte nepohodlí a najděte své divoké, šťastné a zdravé já Za hranice komfortu: Přijměte nepohodlí a najděte své divoké, šťastné a zdravé já Michael Easter

At si kdo chce co chce rika..kdyby si z kazde kapitoly pouzil alespon 10% v zivote, tak se mas na svete o 10% lepe..dost veci je tam k veci,dost je filozofickych, nektere zbycne,nektere poucne..zalezi na kazdem z nas, jak k tomu pristoupi..

25.03.2024 5 z 5

Deset velkých stěn Deset velkých stěn Radovan Kuchař

nejvíc, největší lezec, klobouk dolů...inspirace, odvaha, nesmrtelnost, nadšení a zápal.

30.11.2023 5 z 5

Tulákem ve větru Himálaje Tulákem ve větru Himálaje Josef Rakoncaj

Mistrné vyprávění na svou dobu, o výkonech nemluvě.

30.11.2023 5 z 5

Saudade – Na kole a v kajaku kolem světa Saudade – Na kole a v kajaku kolem světa Matěj Balga

Pekne letni cteni...

20.07.2023 5 z 5

Dotknout se duše Dotknout se duše Marek Holeček

Jsem stejneho razeni,s vetsinou Marovych myslenek souhlasim,ovsem jsou i veci na ktere se divam jinak..at tak ci onak,mam rad lidi,kteri alespon castecne vi kam jdou a kam chteji..drzim palce..

10.12.2022 5 z 5

Lístek na Tranai Lístek na Tranai Robert Sheckley

Tohle mam rad,zadne velke premysleni,proste to tam sazi hlava nehlava a ty to hltas. Moc prijemna oddychovka. Ostatne,jako vetsina jeho knih.

20.09.2022 5 z 5

Farao Farao Bolesław Prus (p)

Zajimave cteni..nekdy to tedy byla drina a kniha dala zabrat,ale stalo to za to..intriky patri k lidskemu zivotu jako sul a chleba..;-)

05.07.2022 4 z 5

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Ladik nezklamal..i kdyz troufnu si rict,ze je ho nasledujici dily jsou krapet lepsi..asi nam zraje molodec...Jen tak dal.

16.06.2022 4 z 5

Stoletý maraton: Tajná čínská strategie, jak vystřídat Ameriku v roli globální supervelmoci a nastolit čínský světový řád Stoletý maraton: Tajná čínská strategie, jak vystřídat Ameriku v roli globální supervelmoci a nastolit čínský světový řád Michael Pillsbury

Rozhodne cteni k zamysleni, ovsem pravda bude zrejme nekde uprostred.

16.03.2022 4 z 5