Florindela komentáře u knih
Kupuji si v antikvariátu knihy této autorky. Vím, že každý příběh je plánovaně romantický, se zápletkou a dobrým koncem, ale mě uchvacuje ten styl, kterým autorka psala. Tak jako i tuto knihu. A popisy míst, zařízení domů, garderóby, chování lidí, dodržování pravidel a slušnost... Líbí se mi to a vracím se k těmto knihám opakovaně.
Podrobně zpracovaný osud Coco v nepřívětivých dobách války. Ano, byla jsem překvapená postoji a názory Coco, a přiznávám, že ne příjemně. Nicméně chápu, v jakém prostředí se utvářela její osobnost a z čeho její názory zřejmě vycházely. Kniha chvílemi zabíhala hodně zeširoka do osudů cizích lidí a historie, že jsem měla problém rozlišit kdo je kdo a proč. Ale jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst a poznat Coco i z té druhé strany.
Krásné a milé čtení na deštivý večer. Čapek mě jako obvykle nezklamal.
Návrat do dětství. V knihovně mi ji podstrčil manžel, tak jsem si ji s chutí přečetla. Kdo má rád komiksy a válečné příběhy, doporučuji.
Příjemné čtení, ale... hlavní hrdinka trochu komplikovaná, moc jsem jí nerozuměla, chvilkami mi to šlo proti srsti (asi proto, že nejsem herečka). Ale příběh končí happyendem, takže je vše v pořádku.
Knížka, u které se vždycky musím smát nahlas. Jinak to nejde. Naprosto skvěle napsaná, opět jsem ji vytáhla z knihovny a opět pobavila.
Krásná kniha. Jedna ze tří o Coco, kterou jsem dostala jako dárek. Báječně se četla, po ruce mobil a lustrovala jsem si ostatní postavy - nejen jejich život, ale zejména vizáž. Jak autorka na konci píše, protože Coco toho o sobě hodně navymýšlela, musela nastudovat a porovnat spoustu životopisů i jejich přátel, aby získala co nejvěrnější informace a časový sled událostí. Ať už to tak bylo nebo ne, myslím, že se dílo povedlo - vyprávěný příběh je krásný - toužíte se rozběhnout do parfumerie a vonět...
Krásná kniha, hodně noblesní - má stříbrnou ořízku. Ilustrace jsou krásné, dotvářejí životní příběh Coco. Dostala jsem jako dárek a tak už je součástí mojí knihovny.
Třetí díl série. Četl se mi dobře, stejně jako ty dva předchozí. Mám ráda zvířata a zde jich tolik neumřelo, jako v těch minulých dílech. Vztahy mezi všemi se konečně vyjasnily a usadily a tak to má být. Příjemné čtení.
Ta kniha je evidentně psaná o mně a o mém sousedovi z osady. Naprosto skvělá!
Krásná kniha. Mám ráda Čapkův způsob vyprávění a popisů světa, okolí, lidí... Líbí se mi, jakých detailů si umí všímat i u lidských povah. A pořád je tak skutečný a pravdivý.
Očekávala jsem jednoduchý příběh, jak dívka na vesnici přišla. No, bylo to trochu divočejší. Ale dobře se to četlo. Trochu mě ve snu pronásledovaly operovaná zvířata, ale když jste pejskomil a čtete to před spaním... Líbilo se mi, pouštím se do dalšího dílu.
Druhý díl trilogie o veterinářce. Když jsem si je půjčovala, očekávala jsem spíše jednodušší příběh ve stylu červené knihovny. První díl takový nebyl a ten druhý už vůbec ne. Všechny vztahy zamotané, vyhrocené... ale opět s dobrým koncem. A tak to má být. Jo a dobře se to čte.
Líbila se mi. Prostě jsem ji musela mít ve své knihovně. Překvapilo mě, jak je kniha útlá, ale dějem nadupaná. Tak teď ještě na vlastní oči to divadelní představení...
Jsem spokojena. Vše opět dobře končí, opět jsem se mohla v příběhu přenést do dávných časů.
Klasická Mahlerová - příběh s komplikovaným dějem a dobrým koncem. Miluju knihy z antikvariátu a sáhnu raději po starém vydání než po novém. Baví mně tyto idylické staré časy.
Krátké kriminální povídky, lehké čtení jen tak jako výplňovka. Vždy se jedná o vlastní čin a pohnutky proč... chybí mi tam pátrání a odhalení. Z tohoto pohledu byla kompletní jen jedna povídka. Jinak, pokud si dobře vzpomínám, jednu z těch povídek jsem už v minulosti četla v časopisu, jednu jsem viděla v televizi jako krátký příběh s Janou Hlaváčovou a Luďkem Munzarem.
Série detektivek z jižní Moravy. Celkem 4 díly, ale nepochopila jsem, v jakém pořadí mám tyto knihy číst. Takže jsem začala touto. Protože byla označena jako jarní příběh. Naprosto mě ovšem šokovaly první strany a kapitoly, ten přitroublý rozhovor dvou detektivů v kanceláři... to neeee! Neumím odložit nedočtenou knihu, i když je nezáživná, tak jsem se prokousala ke konci. V průběhu se děj zlepší, když se stane zločin, tak ti dva přestanou aspoň tlachat nesmysly. Přečetla jsem ještě další dvě knihy ze série. Ale tu poslední, kterou jsem zřejmě měla číst jako první, už jsem ani neotevřela.
Detektivní zápletka snad OK, ale soukromý život kriminalisty je strašně nezáživný... nebaví mě. A tím jak celá série skončila, si to u mně fakt rozházel. Celkem 4 díly, ale nepochopila jsem, v jakém pořadí mám tyto knihy číst (když si je půjčujete z knihovny a autorka je označí jako příběh jarní, letní, podzimní a zimní, tak asi nezačnete podzimem... achjo) Tu poslední,která měla být první, už jsem ani neotevřela.
Detektivní zápletka snad OK, ale soukromý život kriminalisty je strašně nezáživný... nebaví mě. Celkem 4 díly, ale nepochopila jsem, v jakém pořadí mám tyto knihy číst (když si je půjčujete z knihovny a autorka je označí jako příběh jarní, letní, podzimní a zimní, tak asi nezačnete podzimem... achjo). Tu poslední,která měla být první, už jsem ani neotevřela.