Forest66 Forest66 komentáře u knih

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Hodně zajímavý díl. Hodně odlišný. A možná zatím nejděsivější ze všech

04.01.2023 5 z 5

Menší zlo Menší zlo Timothy Zahn

Rozhodně dobré a důstojné zakončení trilogie. Na múj vkus trochu moc neuzavřených osobních příběhů, ale třeba se Zahn do Chaosu ještě někdy vrátí

25.12.2022 4 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Čtvrtá opice byla výborná, tak proč to nenechal být a celé to zničil tímhle paskvilem? Nic z toho, co napsal v šestém dítěti nedává smysl. Popírá Čtvrtou opici i zdraví rozum a všechny události a jednání většiny osob jsou zcela iracionální. Chtěl jsem nechst 1 hvězdičku za Neshe a Poola, díky kterým se to dalo aspoň dočíst, ale ne, nejde to

03.12.2022

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Docela dobré pokračování. Nebylo to tak originální, jako první díl - konec konců, je to pokračování téhož příběhu - ale pořád napínavé a zábavné. Bohužel konec to strašně zabil :( A to tak, že nemám ani moc chuť, číst závěrečný díl (ale samozřejmě, že si ho přečtu)

06.11.2022 3 z 5

Mělké hroby Mělké hroby Jeffery Deaver

Ne úplně marné, ale ani nijak zvlášť originální ani napínavé. Jedna ze slabších Deaverových serií

23.10.2022 3 z 5

Domovina Domovina Robert Anthony Salvatore

Velmi zajímavý příběh. Už se těším na další díl a větší kousek ze světa FR :)

14.09.2022 4 z 5

Přežít Smrt není legrace Přežít Smrt není legrace Sebastian Niedlich

Oproti prvnímu dílu už to nebylo ono, ale i přes celkem nezáživný začátek jsem se nakonec začetl. Nebylo to vtipné, spíš bych řekl jednoduché a milé.

10.09.2022 3 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Zajímavý příběh. Hlavně se mi ale líbilo vykreslení postav, které mi přijdou mimořádně věrné. Oproti první knize se v tomto ohledu autor zlepšil hrozně moc

18.08.2022 5 z 5

Muž v hnědém obleku Muž v hnědém obleku Agatha Christie

Můžu říct, že mě pachatel opět pěkně překvapil :) Ale jak řekl Sherlock Holmes: Vyloučíte-li vše nemožné, to co zůstane, byť sebenepravděpodobnější, musí být pravda

04.08.2022 4 z 5

Větší dobro Větší dobro Timothy Zahn

Rozhodně jedna z těch lepších knížek, které v poledních letech vyšly. Jen je škoda, že mezi vydáním 1. a 2. dílu uplynulo tolik času, protože to hodně navazuje

01.08.2022 4 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Jedna z těch knížek, co se četla tak nějak sama :-) užil jsem si příběh i atmosféru a bylo tam dost zvrátú, které jsem nečekal a potěšili mě. Trochu bych vytkl, že v některých bodech se moc opakují věci použité už u prvního dílu, ale chápu, že když to mělo úzpěch poprve, vyzkouší to znovu. Ale já bych spíš radši nějaký progres

07.07.2022 5 z 5

Černý oheň z Byzance Černý oheň z Byzance Dirk Husemann

Označení historický román je tu spíš klamavou reklamou. Historického tam bylo asi tolik, že v Anglii svého času vládla královna Alžběta.
Příběh sám byl docela dobře vymyšlený. Bohužel se ale vleče jak smrad. Autor ho sice dokázal vymyslet, ale prodat ho nedokázal.

06.07.2022 2 z 5

Mít vše hotovo: jak zvládnout práci i život a cítit se při tom dobře Mít vše hotovo: jak zvládnout práci i život a cítit se při tom dobře David Allen

Bylo tam pár zajímavých myšlenek, ale většinu času se autor věnoval konstatování zjevného, opakování se a protiřečení. Taky tam bylo pár vyloženě nesmyslů, ale těch nebylo moc. Jako největší přínos pro time-management považuji, že jsem poslouchal audioknihu, místo abych to četl :)

21.06.2022 2 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

A určitě Chapel Croft neleží v Midsomeru? :) Knížka se mi moc líbila, i přes dlouhý a pomalý rozjezd. Když porovnám Kříďáka, Jámu (tu radši nečtěte) a Upálené, vůbec bych nepoznal, že to píše všechno stejná autorka, jak jsou ty knížky každá úplně jiná.

29.05.2022 4 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Už dlouho jsem neměl takové nutkání nechat knížku nedočtenou. Šikmí kostel je ponurý popis jednotvárného života, který z postav, které ho žijí, postupně vystává všechno štěstí, stejně jako ze čtenáře. Nic se tam neděje, i to důlní neštěstí, na které láká anotace je odbyto na pár stránkách a nijak nerozbíjí monotónní vyprávění. Konec sice trochu rozbil jednotvárnost, ale to už mi to bylo jedno a chtěl jsem jen, aby to už skončilo.
Sečteno a podtrženo, Šikmý kostel je příběh o všednosti a jednotvárnosti. A nezlobte se, kvůli tomu knížky nečtu

24.04.2022 1 z 5

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Výborná knížka, jedna z nejlepších, co jsem poslední dobou četl. Knížka byla velmi rafinovaná, ale přitom byla dobře promyšlená. Velký respekt k autorovi, že tohle dokázal sepsat a přitom se do toho sám nezamotat

17.03.2022 5 z 5

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Knížka nebyla úplně špatná, ale byla přeplácaná, nesmyslná a zbytečně dlouhá. A řekl bych až schizofrenní. Nedokázala se rozhodnout mezi minulostí a budoucností, mezi utopií a dystopie a dohromady to prostě nedávalo smysl. Autor se při psaní nezamýšlel ani trochu, jestli vývoj událostí dává smysl, je aspoň trochu reálný a navíc neustále odbočoval od děje, že člověk už ani nevěděl, jak se dostal od rekreace ROH k husitskému hnutí

01.03.2022 2 z 5

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Je to výrazně lepší, než předchozí díl, ale stejně už to není ono. Už je to poněkud stereotypní a našponované. Stále ještě úsměvné, ale nic, u čeho by se měl člověk chuť opravdu srdečně rozesmát, jak tomu bylo u prvních 3 dílů

09.02.2022 3 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Obvykle nemám rád tyhle odbočky do minulosti, ale v tomto případě tomu nemám co vytknout :) Knížku jsem si užil, příběh byl výborně vymyšlený a výborně napsaný a jedině snad trochu rozpolcenosti ve mě vyvolává skutečnost, že já fandil vrahovi :D

28.12.2021 5 z 5

Prasklina Prasklina Sharon J. Bolton

Knížka je docela dobrá, ale oproti tomu, na co jsem u Bolton zvyklý je spíš průměrná a předvídatelná. Tentokrát to není detektivka s nádechem psychothrilleru, ale spíš psycho...drama s nádechem detektivky a to ještě trochu tuberáckým nádechem. Určitě stojí za přečtení, jen ta očekávání, které mám od své oblíbené autorky úplně nenaplňuje

21.12.2021 3 z 5