Forest66 komentáře u knih
Tenhle výlet na venkov vstoupil do hlavního příběhu stejně, jako reklama do filmu. Najednou tam vůbec nezapadá a dlouho mi trvalo, než jsem se do něho vůbec začetl. Konec by měl dle mého být úplně o něčem jiném, ale i tak to ve výsledku byla docela povedená knížka obsahující laskavý humor i mírné napětí celé dosavadní série
Celkem nezáživný příběh, který mě nedokázal upoutat a pamatuji si z toho spíš útržky. Velké množství zaměnitelných postav. Kratší příběhy jdou autorovi myslím lépe, nejsou tak překombinované a nepravděpodobné
Knížka obsahuje kromě povídek i hodně textu. Textu bez obsahu, určeného k přeskočení. Povídky sami o sobě nejsou špatné. Některé lepší, některé horší. Prazážitky říkají, že jsem už všechny nebo alespoň skoro všechny někde četl a zapomenuté případy se jmenují proto, že mezi ostatními zkrátka nestáli za zapamatování
Tenhle typ knížek většinou nečtu, ale jsem rád, že se mi do ruky dostala tahle. Překvapilo mě, jak čtivý a zajímavý kousek to je. Babiše rád nemám a nic dobrého si o něm nemyslím, ale jak jsem zjistil, pořád ještě to byla jen špička ledovce :P
Je jen škoda, že si tuhle knihu nejspíš nikdy nepřečte ta část voličů, která by určitě měla
Asi nejslabší díl série. Autor už byl zřejmě unavený a s žádnou rafinovanou zápletkou si nedělal hlavu. A navíc zakončeno způsobem, jakým by žádný příběh končit neměl. Nikdy
Výborná, napínavá a velmi čtivá knížka. Příběh se četl sám. Až do konce, který to všechno strašně zabil :(
Takové téma se hodí spíš do špionážního románu nebo politického thrilleru, ale do detektivky moc ne. Krom toho, pokud hodlá Locardův princip používat stylem "Na míst činu byl někdo, kdo se setkal s někým, kdo někdy použil...", sotva by z toho poznal, co jsou relevantní stopy :P
Ale povětšinou to byl výborně podaný příběh a zaslouží si aspoň tři hvězdičky
Jednoznačně nejhorší kus celé série. Nejvíc připomíná béčkový akční film - žádný nápad, originalita 0. Pouze spoustu klišé, nesmyslů, stereotypní řezničina a to všechno opakující se pořád dokola. V celé knize nebyla jediná uvěřitelná postava, dokonce ani uvěřitelná situace.
Jsem z toho dost zklamán. Čekal jsem, že když to psal Gaiman, tak to bude vtipné, ale v celé knížce jsem napočítal jen jeden vtipný moment. Co se samotných příběhů týče, nemá to žádný řád, žádný smysl, žádné napětí.
Výborná knížka, přečteno skoro za víkend :) Je to krásně vtipné a roztomilé čtení. Na Zeměplochu si nepotrpím, ale jsem moc rád, že jsem se k tomuhle nechal přesvědčit.
Vynikající detektivka ze soudobé Británie s krátkou poválečnou dějovou linkou. Poutavý a plynulý děj, který člověka hned od počátku chytne a druhou polovinu jsem přečetl velmi rychle. Těším se na další knihu tohoto autora. Pokud nevíte, co dát k vánocům fanouškovi britské detektivky... ;)
Deaver je rozhodně expert a detektivky psát umí! Nicméně Byla tu jistá hluchá místa, která jsem zrovna moc nevnímal. Taky musím ubrat jednu hvězdičku za stále stejnou šablonu, kterou ve svých románech používá. Napasuje na ni vždy novou, dobře propracovanou a zajímavou zápletku, ale i tak to oproti povídkám dělá romány poněkud předvídatelnější
Kombinace detektivky a špatného mysteri. Někde kolem poloviny zjistíte, že celý příběh je vlastně úplně o ničem a zbytečný a tehdy je pravá chvíle to zavřít a zahodit. Já bohužel četl dál.
Příběh s docela dobrým potenciálem, bohužel utopený ve spoustě balastu. Autorka se kdo ví proč pokusila vytvořit kombinaci detektivky, mysteriozního románu a červené knihovny, což je dost bizarní kombinace. Moc tomu nepomáhá ani velké množství abstraktních jmen, které z počátku trochu komplikují vyznat se v osobách.
Kdyby se autorka oprostila od zbytečných myšlenkových pochodů odvádějících čtenáře od děje do ztracena a soustředila se na zápletku, byla by to daleko lepší kniha, než je teď.
Tak strašně smutné :( Nečekal jsem Happy end, to je od začátku jasné, ale když se člověk zamyslí nad důvody, proč vlastně to skončilo tak, jak to skončilo, je to ještě smutnější
Tenhle díl mi přišel o něco slabší, než první dva, ale vcelku si stále drží vysokou úroveň humoru i napínavosti příběhu.
Docela dobrý příběh, i když do jisté míry celkem předvídatelný. Ovšem způsob, jakým byla knížka napsána je celkem neotřelý a celkem náročný na čtení. Možná si v budoucnu knížku přečtu ještě jednou a tentokrát si budu dělat poznámky :)
Jako vždycky, nezklamala. Vtipné, napínavé a rozuzlení opět pěkně nečekané, jak se ostatně dalo očekávat :)
Zatím jasně nejslabší část už tak upadající série. Mám pocit, že autor už se asi vyčerpal. Po téhle knížce jsem se už s Carlem definitivně rozloučil
Takové tří-set stránkové čekání na pointu, která nikdy nepřišla
Faktická část knihy mi přišla velmi zajímavá. Bohužel většina dopisů je pro nás, kterým nebyl dopis určen, naprosto bezobsažná (a značná část z nich je o ničem i pro adresáta) a hodně z těch dopisů, ze kterých se člověk skutečně i něco dozví, je bohužel vytržena z kontextu, chybí druhá strana pohledu na věc (byť se autor knihy snaží o jeho objasnění). Takže dopisy samotné přináší knize jen velmi málo. K nákupním seznamům se radši nebudu vyjadřovat.