foxi_ii | Komentáře u knih | Databáze knih

foxi_ii foxi_ii komentáře u knih

Dívka ze země Venku 12 Dívka ze země Venku 12 Nagabe

Vzpomínky to byly moc krásný a moci se zase ponořit do onoho příběhu bylo taaaak ACH!! Čekala jsem tedy napřed, že se třeba něco dozvím: ..a jak to bylo dál no pořádně pozorujte a “čtěte mezi řádky!
Jsem moc ráda, že tu kniha (cz)vyšla Xoxo

08.04.2024 5 z 5

Klárka a noční zahrada Klárka a noční zahrada Marie Štumpfová

Knížka krásně ukazuje, proč se nebát bát. Asi možná trochu zavádějící, ale až se do knihy pustíte tak pochopíte. Tyhle knihy krásně pomáhají vysvětit dětem někdy mnohdy špatně uchopitelné a špatně vysvětlitelné situace, emoce, strachy apod. Děkuji za to, že takové knihy vznikají :)
Ilustrace zajímavě vystihuji právě TMU !!
PS: já pořád říkám, že MŮRA je nádherný stvořeníčko :)

24.03.2024 4 z 5

Dívka ze země Venku 9 Dívka ze země Venku 9 Nagabe

Tak u toho dílu mi zůstala na konci pusa otevřená!!
Říkala jsem si, že okamžitě potřebuji další díl.
Tady se dozvíme více o proroctví a zemi Uvnitř..

07.03.2023 5 z 5

Svět divočiny: panoramatické scenérie Svět divočiny: panoramatické scenérie Camilla de la Bédoyére

Krásný kniha, která má originální ilustrace. Plno zajímavostí a podrobností a navíc krásně barevná :) J
Jen škoda, že panoramatické scenérie, mají docela ošemetné vysouvání. Musí se s ní manipulovat opatrně :)

23.04.2021 4 z 5

O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi Václav Čtvrtek (p)

Příběhy hajného Robátka jsem měla jako malá ráda a tak jsem se těšila, jak tuhle knihu budu číst dceři.
No... to se bohužel moc číst nedalo. Věty mi vůbec nelezli do pusy, ale dceru kniha a obrázky bavili.

14.04.2021 3 z 5

Strom splněných přání Strom splněných přání Jenny Gladwell (p)

Strom splněných přání je romantický příběh, který je propletený historickou linkou, tehdy začínající války. Musím říct už teď, že ta mi příběh v knize trošku zachraňovala. Budu se tu opakovat, protože už u jedné knihy co tu mám jsem říkala, že zde najdeme klišé příběh, ale tady mi už na začátku, bylo líto jak je právě na tu onu knihu příběh i podobný. Jedná se o Kavárnu v Kodani.
A bohužel jsem pozorovala další podobnosti, né jen již zmíněný začátek.
Děj za mě byl docela předvídatelný a onen milý, se kterým má naše hlavní hrdinka najít štěstí, no.. zkrátka a dobře, jen jak se tu objevil, hned mi to bylo jasné, škoda. Protože si myslím, že by kniha nemusela být vůbec špatná a vlastně ani nechci tvrdit, že byla, ale nezaujala mě a znovu bych si ji nepřečetla, a kdyby mělo být pokračování, jako například právě u Kavárny, tak bych po něm už nesáhla.
Můžete si třeba myslet, ale tak co chceš po oddechově vyhlížející knize? Myslím si, že i ta romanťárna může být "prostě" více zajímavá. Je toho více a více, ale vše dopovím ve videu jako vždy. Nebojte už si před ten foťák sednu.
Tahle kniha ale určitě je pro láskomily, co se těchto příběhů nemohou nabažit.

15.01.2021 3 z 5

Dívka zvaná Lyra Dívka zvaná Lyra Cecelia Ahern

Lesy a záhadno, to je moje. Příběh plyne hladce, někdy tedy až moc hladce, ale jí jsem to nějak odpustila.
Nebyl to pro mě převratný příběh, ale musím říct, že si nedovedu představit jaké to musí být vytrhnout někoho tak zvyklého samoty z jeho přirozeného prostředí a vypustit ho ven do výru velkoměst a lidí, kteří né vždy mají čisté úmysly.
Asi si říkáte, že to tu píšu jako bych mluvila o nějakém zvířátku.. no tak to si knihu musíte jistě přečíst, abyste pochopili.
Co se týče stylu psaní paní autorky, tak ten mi bohužel moc nesedl, někdy jsem se v textu zbytečně ztrácela.
Mám tu jen ještě poznámku k milostným pletkám v této knize. Místy mi bylo z toho, co se tu děje až nepříjemně, ale tady je přesně ukázáno to, co bohužel může potkat kohokoli z nás.. někdy k sobě lidi prostě nepatří..

15.01.2021 3 z 5

Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc Sarah Hlousek (p)

Už po přečtení komentářů vím, že budu opravdu hodně vybočovat z řady.

Na začátek bych chtěla říct, že jsem doposud o paní Šárce nevěděla, kniha mě zaujala po přečtení úryvku a tak jsem se do ní hned po obdržení pustila.
Bohužel jsem se díky knize o paní spisovatelce příliš nedozvěděla. Kdo už zná nějaké její příběhy knihu si určitě užije u mě ale tohle byla velká škoda.
Během čtení jsem měla mnoho otázek na které jsem nenacházela odpověď...
Dále mi přišlo trošku nešťastně zvolené jak písmo tak rozložení na stránce, kniha se mi díky tomu četla o něco hůře.

Ale musím říct, že poslední kapitola se mi opravdu líbila, kdyby takhle byla napsaná celá kniha, byla by to senzace. Je znát, že je tohle autorčina prvotina, ale fandím aby ji vyšel i nějaký další projekt. Protože to co dělá pro děti a pro jejich život na Bali je krása a já obdivuji každého, kdo do práce dává kus sebe.

18.12.2020 2 z 5

Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek * antologie

Nejkrásnější dárek.. určitě si každý z nás pod slovem nejkrásnější představí hlavně to pozitivní. Což určitě není špatně, ale né vždy to nejkrásnější je zahaleno jen v tom nejhezčím prostředí a čase ..
Tahle kniha nám to dosti ukazuje. Popravdě jsem čekala samé milé, povznášející příběhy, které mě budou hladit po duši, ale nestalo se tomu tak..
Je dobré si uvědomit, že né každý má ten čas Vánoční pohodový, protože život si nevybírá, kdy nám přinese něco špatného. I když bychom to tak chtěli.. aspoň ten jeden jediný den, kdy bychom si mohli oddechnout a počítat s tím, že bude jen pohoda a cukroví... dobře já se vždy těším hlavně na salát. Dokážete si to představit? Jeden den čistého klidu?
Je asi nejdůležitější i v tom nejhorším nezapomínat na to, že né všechno zlé má dlouhého trvání a že to, co někteří berou jako samozřejmost je pro ostatní vlastně to nejkrásnější!
Nejvíce se mi líbila povídka od Kláry Novákové u které mě tedy na konci zamrazilo a od Thea, jehož povídka byla skvělým přídavkem k nám už známé dvojici Kita a Daniela. Měla nádech tajemna, a to je to moje!
Co se týče audia, bohužel mi moc nesedl přednes Jiřího Suchého, né tedy ve všech povídkách, ale tady jsem byla spíše spokojená s ženským přednesem, tedy Kláry Suché.
3,5*
*audio

10.12.2020 3 z 5

Zimní čarodějnice Zimní čarodějnice Paula Brackston

Bylo nebylo, v daleké Valašské krajině, žila Morgana.
Dívka milující přírodu, žijící se svou matkou, dívka opředená tajemstvím magie a tichosti. Už dlouho s nikým nepromluvila, jednoho dne zkrátka a dobře, přestala své emoce vyjadřovat slovy.
Nacházíme se v 19. století, a jak už to tehdy bývalo- Morganě byl vybrán manžel, se kterým jednoho dne odcestovala na jeho farmu, kde na ní čekaly nemalé zkoušky.
Použila jsem tohle představení knihy záměrně, protože na mě kniha působila místy až pohádkově. Morgana je velice mladá dívka, dovoluji si říci, že od mé blížící se 30tky je mi opravdu věkově vzdálena, a proto mě kolikrát její úvahy mírně rozčilovaly. Ale zase někdy dosti překvapila, a tak jsem to s ní měla jak na houpačce. Což když se nad tím teď tak zamýšlím, není tohle právě to roztržité mládí? Obzvlášť když se nacházíte úplně v novém postavení a prostředí?
Co se týče magie v tomto příběhu, ach chtěla bych ho víc. Kolikrát se mi až chtělo křiknout: Tak čaruj, čaruj holka! Ukaž co v tobě je.
Co se mi tedy ale vážně líbilo, bylo umění autorky vykreslit nám místa a situace, které jsme v knize objevovali. Živě jsem si dokázala představit vše o čem jsem právě četla. A že jsem na tohle náročná, protože zase moc popisu mě dokáže pořádně odradit!
Samotný konec mě moc nepřekvapil, ale ani nezklamal. Těším se rozhodně na další knihy z této započaté série, která se jmenuje •Stínové kroniky•. A doufám, že se to pořádně rozjede. Magie přece nemá hranic!
3,5 *

10.09.2020 3 z 5

Černooká Černooká Anna Musilová

(Audiokniha)
Pamatuju si, že když kniha vyšla, odrazovalo mě to klasické: je všude..
A teď jsem ráda, že jsem si počkala.
Taky(a to je až neuvěřitelný) se tu jedná o knihu, kde jsem zvládla nevědět, o čem kniha je celkově. A! Zase plusový bod pro mě.
Ale abych vše vysvětlila..
Když jsem začala knihu poslouchat, byla na mě docela dost poetická. Né že bych tohle neměla ráda, ale nějakým způsoben mě to na začátku až tak netáhlo, ale jak kniha plynula dál, a do čeho se během poslechu překlenula? Za mě opravdu stojí za to! A když se na ni podívám s odstupem, a jako na celek.. ta poetičnost tam má své místo, a já se klaním před Aničkou, protože tohle napsat jako svoji první knihu?
Taky je tu důležité říct, že kniha obsahuje hodně důležitých témat, o kterých by se mělo mluvit‼️.
Audioknihu namluvila Veronika Lazorčáková a nemohlo se zvolit lépe.
Její čtení bylo tak dobře emočně zvládnuté, že mi až lezl mráz po zádech!

02.07.2020 4 z 5

Holanďanka Holanďanka Ellen Keith

Deportace.. pro mě je tohle opravdu děsivé slovo. Dříve mě až vehnalo slzy do očí.
Představa, že se snažíte v době války přežívat a pak je z minuty na minutu rozhodnuto, že nemáte ani to právo žít ve svém domově, když už né svobodně, nedokážu si to představit.
Tohle se přesně stane hlavní hrdince Marijke, kdy ona a její manžel jsou umístěni do koncentračních táborů v Německu.
Ona však, jakožto velice krásná žena po několika měsících dostane možnost vstoupit do tábora, kde bojuje o svůj život právě její muž.
Nic ale není zadarmo, za tuhle vstupenku bude muset platit a to opakovaně svým tělem.
Málo komu je známo, že v táborech i na frontách, byly zhotoveny domy, nebo spíše kóje a pojízdné buňky rozkoše. Díky tomu, že jsem už v minulosti přečetla knihu "Prostituce v nacistických táborech", pro mě tohle nebylo úplné překvapení, ale rozhodně mě příběh zajímal.
Za mě tahle kniha dokázala něco, co se ještě nepovedlo, a to přemýšlet nad SSákem jako nad lidskou bytostí, co má snad i srdce.
Druhý příběh, který vám tady vyzrazovat nebudu, mi napřed první linku rušil, pak jsem si na něj ale zvykla. To co se v něm ukrývá mě dost znepokojilo. Tady se potvrzuje to, že se historie může opakovat.
Za co určitě dávám další plusové body: tady pochopíte, proč jsou jako oběti vždy vyzdvihováni hlavně židé, protože jen o nich to nebylo!
Ale co mi chybělo, byla více rozvinutá jakási psychologie kolem hlavní postavy a více té omáčky.

04.05.2020 4 z 5

Zprávy z pelíšku Zprávy z pelíšku Daniela Krolupperová

Hned na začátek, panejo!! Ty ilustrace jsou vážně nádherný :)
Knihu bych určitě doporučila do čtecích začátků, nejen že má krásný příběh, ale i velká písmena, takže dětem se bude číst jedna báseň :)

27.04.2020 4 z 5

Spolupráce s nepřítelem Spolupráce s nepřítelem Adam Kahane

Když jste v kolektivu lidí, ve kterém se najde někdo, s kým nesouhlasíte a přejde to až v osobní ne sympatie, kdy s člověkem nedokážete už komunikovat bez předpojatosti, je to určitě problém. Obzvlášť v práci, kde toho daného člověka určitě nemůžete jen tak vypustit ze svého života.
Když jsem byla v průběhu čtení myslela jsem na to, jak tu budu vysvětlovat, proč se mi nelíbila. Protože na mě bylo v knize až moc omáčky a cizích jmen, ale nebude tomu tak.. Adam mi svým vyprávěním dokázal vylíčit to, co už dlouho vím, ale potřebovala jsem si to asi celou dobu někde přečíst, vlastně se mi i dost ulevilo. A nejen to. Teď vím, že problémy se snažím řešit “správně”. Uvozovky, protože nikdy nevíte, s kým ty rozepře budete řešit, a proto tahle kniha nabízí odpovědi.
Myslím si, že by si ji měl přečíst každý, kdo je ve vedoucí pozici, aby svůj tým mohl v diskuzích vést tím správným směrem!
Nebude pro každého, to určitě ne, ale já jsem ráda za to, co jsem tam pro sebe našla.
Poslední věta: Nesnažme se být pořád dokonalí!

25.03.2020 3 z 5

Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Moje první kniha z žánru urban fantasy a bohužel pro mě zklamání.
Kniha celkově úplně špatná není, ale spoustu věcí mi přišla nelogická a nebojte nezapomínám, že v těchto světech nemusí vše dávat smysl.
Tohle byl tedy můj osobní problém, ale opravdu mě drásali jména postav, které se v knize objevovali. A také, což mě docela mrzí, jsem si k nim nedokázala vytvořit nějaké pouto, kdyby ano kniha se mi čte asi lépe. Ale přišlo mi, že jsem se o nich vlastně nic moc nedozvěděla.
Kniha určitě nebyla nejhorší, co jsem kdy četla, ale určitě se k ní nevrátím.
Nad žánrem jsem určitě nezanevřela a chci číst nějakou další :).

06.03.2020 2 z 5

Edo! Ty neposedo! Edo! Ty neposedo! Pavla Etrychová

Naprosto skvělá kniha pro zaměstnání dětí. Navíc se mnohé dozví a dokáží si představit různé denní situace a jak se v nich zachovat. Doporučuji!!

06.11.2019 5 z 5

Když Anna zmizela Když Anna zmizela Alex Lake

Když si na tuhle knihu vzpomenu, tak mě napadne jediné pozitivum. Četla se opravdu rychle a pak už mě napadá jen to co mě vadilo.
Měla jsem velké očekávání od dovětku na knize: Ta pravá noční můra začne až ve chvílí, kdy se jí dcera vrátí...
Když jsem tu četla, že je lehké přijít na to, kdo za vše co se v knize děje špatného může, tak jsem byla zklamaná, že to opravdu bylo až tak jednoduché.
Jsou tu i dobré chvilky, ale je jich méně než více.

28.06.2019 2 z 5

My Cooking Diary My Cooking Diary Kateřina Lustigová

Z kuchařky už jsem dělala opravdu spoustu dobrot. Kromě trochu sladších houstiček na Burgery (cože bude jen má výsada) bylo opravdu vše skvělé.
Myslím si, že jídla zvládne i začátečník a zároveň se v ní najde i kuchař, co už něco umí, jako třeba já :D byla jsem ráda, že jsem si mohla například dát výzvu a zkusit knedlíčky, který byli opravdu úžasný!! Doporučuju :)

04.06.2019 4 z 5

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem Anna Brones

Dlouho jsem nevěděla co si o knize myslet. Líbí se mi nebo ne?
Ale nakonec přece jen něco.
Do této knihy jsem se nadšeně pustila, protože jsem si ji představovala podobně napsanou jako Hygge, které mi vyhovovalo. Bohužel jsem se ale trochu mýlila.
Kniha má sice krásné fotografie a dozvíte se, jaký má slovo LAGOM význam. Ale podle mě by mohla být kniha tak o půlku kratší. Autorka zbytečně vyplňuje kapitoly textem, který je někdy (pro mě) tak únavně zdlouhavý, že už ani nevím o čem čtu, když teda neotočím na desky knihy, kde je název (haha humor).
Věřím, že někomu bude vyhovovat. Já bych raději našla na stejné téma jinou knihu. Pokud je tu někdo, kdo mi může nějakou doporučit, napište. Děkuji předem :)

04.06.2019 2 z 5

Kůzlátka Kůzlátka Mária Rázusová-Martáková

Kniha je krásně barevná a co nejvíc cením, jsou tvrdší listy. Protože ty přežili i útok zaujatého dítka :)
Díky tomu jak je kniha napsaná, tedy obsahuje i písničky a citoslovce zaujme i ty nejmenší. Ti větší se pak u knihy určitě i zasmějí.

04.06.2019 5 z 5