frantisek8863 komentáře u knih
Po filmu Sběratel kostí jsem později pokračoval v pokračování příběhu. Pokračoval jsem audio knihou, která byla načtená interpretkou, která mi nesedla.Podání a použití slova kérka a rožek mě dráždilo.Nevím jestli to bylo interpretkou, ale příběh mě nenadchnul. Nebyl špatný, příběh byl plný zvratů, ale proti Sběrateli kostí to bylo nezáživné. Ovšem Billyho postava a neviděná rodina byla pochybná a čekal jsem až se nějak negativně projeví.Autor použil v knize přirovnání a já si ho vypůjčím, že tato kniha na mě působila jako "už jednou použitá žvýkačka". Až Rhymův rozhovor a aktivity okolo Hodináře mě zaujali.
Když jsem tuto půjčenou knihu před rokem 1989 četl jako dítě, dal bych tehdy plný počet hvězd.Byla naprosto úžasná, napínavá, dlouhá a četl jsem ji všude kde to jen šlo.Nemohl jsem se nasytit dějem. V dospělosti jsem si ji opět přečetl, potěšila, ale ono kouzlo a nadšení knihou se již vytratilo s mým mládím, proto nyní dám 4.
Knihu jsem si přečetl ušima na Radiotéce. Jinak bych ji běžnou četbou jistě nezvládl dočíst do konce. Zřejmě na ni intelektuálně nestačím. Nápad s cestou na měsíc, vlastenectvím a maloměšťácstvím byl dobrý a místy vtipný.Na vnímání tehdejší politiky se ani dnes nic nezměnilo. S tehdy dostupnými informacemi o měsíci na konci 19. století autor zajímavě pracoval a jistě si to promýšlel. Éteričtí Měsíčňané a jejich staročeština mě znepokojovala,ale závěr byl vtipný. Kniha mě nezaujala, ale ani neurazila.
Dobrý napínavý začátek knihy a odkrývající se děj je zajímavý a poutavý.Hlavně začátek knihy je dobrý, později děj trochu dře a skřípe, ale budiž moc to neřeším, ale stále to ještě jde. Občas na mě popisované scény dobře působili plným strachem a mou představivostí. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že je rozdíl pokud se tahle kniha čte v paneláku, nebo autobusu s ruchy města a lidí a pokud se čte někde izolovaně a tichu a šeru osamělé chaty opět jinak působí na psychiku, kdy děj působí vtíravěji. Za mě dobrý, jistě se ke knize opět vrátím...
Dobrá kniha, vše je napsáno v popisku. Skutečné válečné příběhy ze zásahů zvláštních jednotek. Co dodat, když příběhy psal sám život.
Jako celek průměr. Ovšem,průměr zachraňuje několik kvalitních povídek od známých autorů. Bez nich by to bylo tak za dvě hvězdy.
Zajímavý začátek a průměrný děj. Ovšem závěr mi přišel trochu nedotažený.
Osobní příběhy skutečných válečníků z jednotky SEAL. Od základního výcviku po jejich profesionální vojenskou dráhu.
Marcinko svým životním stylem, zkušenostmi, vedením a pravidly motivuje druhé k úspěchu. Svým celoživotním heslem vést lidi ze předu a upravenými pravidly ukazuje jak je použít v byznysu, práci a běžném životě.
Děj a příběh je dobrý, jen po devíti podobných příbězích se člověk nasytí.
Nový příběh zavede Marcinka až do Německa a podělí se o pár informacích o německých speciálních jednotkách. Další fiktivní příběh co má spád a pobaví.
Akce s Marcinkem je opět dobře napsaná a hlavně dojde i na nepříjemného Pinkyho.
Marcinko jako mstitel se svými "starými" přáteli zápasí s ruským medvědem a setkává se se starými nepřáteli.Opět kvalitní fiktivní román, trochu drhnoucí, ale jako celek je příběh dobrý, dobře čtiví a opět poodhaluje něco z fungování speciálních jednotek a tajných služeb.
Dobře napsaný román i když na můj vkus je překombinovaný. Přesto se dobře čte a dá se opět částečně nahlédnout do světa zvláštních jednotek.
Zde mě můj oblíbený autor o historii zklamal svým někdy až skoro bulvárním přístupem. Jelikož je to necenzurovaný životopis, neumím zhodnotit jak dalece jsou informace reálné, nebo zavádějící.Kolik je vystaveno na faktech a polopravdách. Nedělám si o naivním snílkovi Havlovi velké iluze, ale mám respekt k jeho osobě a jeho odkazu, ale tahle kniha mě dráždila což byl zřejmě autorův záměr. Vyvolat otázky a zamýšlet se nad informacemi a poskytnutými odpověďmi .Jen mi to celé nepřijde důvěryhodné, čisté a seriózní.Tuto knihu si netroufnu hodnotit.
Kniha byla slušně čtivá a svým vyprávěním poutavá. Bylo příjemné nahlédnout do Rakouské rodiny z vyšší třídy před válkou a po válce. Zajímavé čtení o osudech aktéra, jeho okolí a měnící se době.
Po ostudné a nudné jízdě ve Volání kukačky tento druhý díl už byl v lepší kondici. Díky hrdinům byl i děj zajímavější, ale stále to byl průměrný děj. Jelikož se autorka s každou knihou zlepšuje tak doufám, že další díl bude ještě kvalitnější a dám mu možná lepší hodnocení.
Z mého pohledu slabší příběhy, ale neurazí. Když už jsem investoval tolik času a peněz do Howardových knih jsem rád, že ji mám.