freywar komentáře u knih
Tuto knihu mi poslalo samo nebe, vřele doporučuji všem.
Doporučuji všem, kteří chtějí znát i jinou verzi než je ta oficiálně povolená
tento komiks je snad povinnosti všem kterým vadí že je velký bratr sleduje :D
nemohl jsem přestat číst, oživlo mi staré židovské město s jeho starostmi a útrapy a dvou legend staré prahy rabbiho Löwa a Golema
kniha líčí život a duchovní pouť mnoha lidí ať skupiny okultistů, kněze, vraha nebo kandidáta jenž je autorovým alter egem, kniha je velmi rozsáhlá a z mnohé postavy mi přirostli k srdci, prožíval jsem s nimi jejich životní pouť, radosti , zklamání i bolesti. duchovní pouť do otevřena, a čekal s napětím co se stane až Holder Vdovin potká vissingrodského stárka.
"Stan Grof je mezi námi obrem a my máme to štěstí, že můžeme stát na jeho ramenou. Budoucí generace jej budou navždy uznávat jako člověka, který nám pomohl probudit se z kolektivní hypnózy, jíž říkáme každodenní skutečnost. Zůstal jsem vzhůru po celou noc, abych si přečetl jeho velkolepé opus magnum." Deepak Chopra, M.D.
skvělý román, jen po dočtení mě přepadl smutek, ze ztráty tradice těchto žen bohyní, které nám vstoupily do panteonu legend, i díky této knize
po přečtení této knihy jsem ještě pár dnů chodil jako tělo bez duše, mrtví k nám promlouvají
Nádherná kniha, děj se odehrává napříč 4 stoletími, kdy alchymisticky adept vraždou získá nápoj nesmrtelnosti (červený lev). Adept sis umírá ovšem jeho paměť nikoliv a tak prochází s jedné reinkarnace do druhé s pamětí na minulí život a lidi v něm, s kterýma se opět potkává. Rozsahem dílo nemá obdoby jedna nejúžasnějších knih, kterou jsem měl možnost číst.
Ty, který jsi se pustil do čtení knihy, když ji pročteš do konce a pochopíš,
staneš se vládcem nebo šílencem. Tak s ní učiň, co chceš, - nemůžeš
jí pohrdat ani na ni zapomenout. Když jsi čistý, bude před tebou
pochodní, když jsi silný, stane se v tvých rukou zbraní, když jsi moudrý,
staneš se moudřejším. Když jsi však zkažený, tak se tato kniha stane
v tobě pekelným ohněm, pronikne jako ostrá dýka tvou duší a zatíží tvé
svědomí výčitkami a věčným neklidem."
(Eliphas Levy: Rituel de la Haute Magie)
Podle mě jeden z nejlepších románů, které jsem kdy četl. Čte se jedním dechem a po přečtení té to knihy jsem propadl smutku, že nic tak užasného si dlouho nepřečtu.
nádherná kniha skvěle napsaná a příběh mě strhl a nepustil,osamocený boj proti hlouposti a mocným. Paracelsus mi byl velmi blízký cholerická výbušná povaha pitky s chudinou, neúcta tzv inteligenci , kde dnes víc jak dřív má diplom a titul kdejaký hlupák jenž se pak ctnostně obléká , a jeho věčný boj proti tmářství -(peníze nepáchnou, TI, kterým jsem je vzal , tě o ně ještě leckdy připraví) a dovolím si druhý citát s knihy: "Moje bude po smrti vítěství!!"
Kniha se čte jedním dechem, jedná se o nadsázku prolínající skutečné události, nezbývá než doufat že pan Viewegh, napíše další díl neboť vrchnost je stále stejně s korumpována
Kniha, která ovlivnila řadu okultistů a pohled na budoucí lidi, kteří budou moci využívat tajemné všudy přítomné energie VRIL, žiji souladu a v rovnováze s přírodou, s duchovním osvícením. Kde se již nepracuje pro peníze nebo pro posilovávaní vlastního ega, ale pro společnost a blaho všech.
Kniha výpraví příběh pragmatického lékaře, který na vlastní kůži pocítí věci a bytost, kterou moderní věda vysvětlit neumí ani mu nemůže pomoci.
tato kniha mi byla inspirací a učebnicí k podávání a přípravě čaje
rozhovor zasvěcence a jeho adepta, o živlových bytostech a prvotním hříchu
kniha se četla jedním dechem, tajemný a konspiračně mystický pohled na okultní praktiky lože FOGG, a jejích členů v Německu v 30 letech, s jedním ze členů má být Adolf Hitler.
Velmi silná kniha, mnohokrát jsem pro slzy musel přerušit čtení.