Frizer

Za mě nejsilnější a nejskvělejší Asterixův příběh. Sebranka tvořená Egypťanem, Gótem, Britem a dalšími je neuvěřitelná. Každý jednotlivý panel je úžasný a i po několikerém přečtení člověk najde něco nového. "Ruce jako lopaty"

Naprostá nostalgie a jedno z nej Fantasy které se urodilo v našich luzích a hájích. Je tam vše...mnoho rozdílných hrdinů, společná výprava, labyrint, magie, smrt hlavních hrdinů, mučení....až na nudnější pasáže s Baldem v horách jsem se náramně bavil. Musím si knihu zase někdy zopakovat. Poslední čtení bylo již před čtvrtstoletím.

Vůbec jsem netušil do čeho jdu, ale celou knihu jsem přelouskal ze jedno odpoledne. Ztvárnění pekla je výtečné a originální. Zasazení do období 2. Světové války je taky geniální nápad. Knížka se čte sama a i když je dost věcí nevysvětleno a některé věci nedávají úplně logiku, pořád je to něco jiného a nového. Paráda. Docela se těším na druhý díl, snad kvalitu udrží.

Vizuální stránka knihy je naprosto úžasná, o to nic. Co chtěl autor ale celým zbytkem říci jde zcela mimo mě. Mix všehomožného co ho zrovna napadlo....příběh se odehrává v jakémsi bezčasí kdy sledujeme osud dvou sirotků...poměrně nechutně ztvárněný....toto dílo mě naprosto minulo.

Velice originální svět a zasazení. Pořádná Grim dark Fantasy tak jak to mám rád. Depresivní, temné, brutální, psychózní....naprosto parádní a velice se těším na druhý díl. Jsem si jist že to spoustu čtenářů nevydýchá, mě to ale sedlo velmi...

Naprosto úžasná Fantasy se skvělými postavami zasazená do města připomínajícího " Renesanční Benátky". Locke a speciálně Jean Tannen jsou skvělé duo hrdinů....svět je skvěle vykreslený, vedlejší postavy jsou zajímavé a zvratů v příběhu je tak akorát....bojové scény knihu nikterak nezahanbí a celkově jde o jeden z top Fantasy příběhů vůbec. Škoda jen, že autor píše 4. díl skoro již deset let.

(SPOILER) Standartní urban Fantasy, pro změnu s hlavní hrdinkou. Automechanička co se umí převtělit do kojota a je rozháraná mezi světem lidí a světem nadpřirozena. Vlkodlaci, upíři, standartní mix. Jednoduchý, po povrchu klouzající děj mixnutý romantikou....ach jo...ale čtenářky si to jistě najde.

Turbulentní cesta k šílenství. Úžasné čtení pro fanoušky WH40. Část v Opeře, kterou jsem četl asi 3x, je naprosto skvělá. Fulgrim je okázalá a zároveň skvělá postava a všichni, "kdo si pamatují " dostanou svůj díl šílenství

Takže po pěti dílech Tokyo Ghoul mohu říci, že jsem uchvácen. Trochu odlehčeného body hororu okořeněného městským Tokiem. Postavy nejsou nezajímavé, vizuál je poměrně detailní a děj se zatím střídá sem a tam....uvidíme co přinese pokračování příběhu...

Tato kniha je jak další stránka z knihy receptů, jak psátobecnou městskou fantasy. Další sarkastický, nešikovný hrdina, údajně se spoustou moudrosti, ale nechová se tak. Přidejte nějakou mytologii, upíry, vlkodlaky a další. Další generická Mercy Thompson nebo Harry Dresden. Stejná kategorie, stejné zápletky, docela plytké, pár zábavných momentů....relativně krátké...jsem si jistý, že to má své fanoušky, ale já mezi ně nepatřím. 5/10

Po druhém přečtení musím říct, že je to opravdu dobře napsané. Příběh je o dvou odlišných kulturách, které proti sobě stojí, s hloubkou názorů a charakterů. Zatím mým oblíbeným Malazem by byly Vzpomínky Ledu Na obou stranách konfliktu jsou fajn postavy, přičemž Tehol a Bugg zaujímají nejvyšší postavení. Kniha neobsahuje tolik bitev, asi nějaké hluboké myšlenky se objeví, ale střet kultur jako hlavní nosné téma mi stačí

Ta kniha byla kurva divná. Art byl docela v pořádku a některé epizody také. Ty dřívější byly pro mě mnohem lepší než ty pozdější. Celý koncept byl čím dál tím šílenější. Myslím, že body horor nebude můj šálek čaje. Také zde není tak silný příběh nebo motivace postav. Je to prostě strašidelný, body hororový příběh, pravděpodobně slavný, protože byl jeden z prvních?! Netuším, proč je kniha tak ceněná, jak je. Gyo se mi také moc nelíbil, takže myslím, že jsem s Junji Ito nadobro skončil.

Prvních pár kapitol bylo trochu zvláštních a nudných, ale po několika dějových zvratech nabral příběh dobré tempo a stal se dostatečně zajímavým. Solidní, dobrá, fantasy zábava, i když to není nic extra nového.

Moje první kniha od Johna Gwynna... Mike z Mikes review ji docela chválil. Viděl jsem televizní pořady Vikingů, hrál God of War a AC Vallhalla, také četl severskou mytologii od Gaimana a nedávno jsem v práci přednášel o severské historii. Takže budování světa je dobré a pro mě známé, mohl bych se obejít bez bohů a poskvrněných....ale dobře.
Každopádně, tvorba světa je skvělá (s některými dobrými neotřelými nápady), zbytek už tolik ne (V žádném případě, můžeme mluvit o úrovni Abercrombieho....ani s velkým odstupem) Děj byl dost dobrý na to, abych pokračoval, dokonce i pomyšlení střední část knihy mi přišla trochu pomalá.
Také je to typická první kniha z ....trilogie?! Takže je to většinou jen nastavení kousků kolem....
Celkem 3,5...ale určitě se podívám na další díla od Johna
P.S.: Slovo Seax si budu pamatovat navždy.....nemám tušení, kolikrát bylo použito, ale bylo to hodně

Není to můj šálek kávy. Knížku jsem odložil po polovině, v podstatě jsem nenašel nic co bych nečetl jinde a v lepším podání....tyhle povídkové "Rambo Fantasy" knížky měly dávno skončit v propadlišti dějin.

Začátek Malusova příběhu není skvělý, ani úplně hrozný. Zrada za zradou schovaná za další zradou. Malus je hrozný parchant a neobyčejný zlý. Možná až moc na můj vkus. Kniha nemá ani jednu sympatickou postavu, ale má své kouzlo....z Warhammer světa mám rád svět jako takový a celkovou atmosféru, tady sledujeme hlavně temné elfy a jaké jsou to všichni nechutné svině....ani záblesk dobra jako v Gotrekovi nebo jiných WH knihách.

Kniha byla docela ok, jedna dlouhá bitva proti všem nástrahám a nepřátelům.
Nicméně, víte, že hrdinové zvítězí, takže tolik očekávané napětí se nekoná.
Připadalo mi to trochu jako tříhodinová stolní kampaň s několika armádami nebo nějaká velká bitva v Total War Warhammer.
Zábavné, rychlé čtení, ale nic víc.
Thanquol skvělý jako vždy.

Batman je jedním z mých hrdinů už od doby, kdy jsem jako malý kluk sledoval filmy Tima Burtona.
Myslel jsem, že jsem většinu důležitých příběhů Batmana už přečetl, ale musím s radostí říct, že Dlouhý Halloween jsem dlouho vynechával.
Celý příběh se skvělou vizuální stránkou bude hrdě čnět v mé knihovně jako jeden z komiksových klenotů spolu se Sandmanem, Watchmany, Mausem a Conanem Barbarem od Roye Thomase.
Pokud jste nečetli tyto příběhy....Temné vítězství, dlouhý Halloween, dlužíte to sami sobě.
A vizuální stránka knihy je jedna z nejlepších v rámci media.

Sice povídky moc nemusím, ale většina z nich v této knize splnila účel. Celá kniha slouží hlavně k představení jednotlivých Tanithanů a v tomto rozhodně nezklamala. Speciálně povídka s Larkinem ve zvonici a Braggem jsou skvělé a ani ostatní nezaostávají. V sérii zatím asi má nejoblíbenější....paráda.

Geniální atmosférická WH fantasy. Rozhodně jeden z nejlepších upírských příběhů které jsem četl. Rozervaná Ulrika potácející se mezi světem upírů a lidí je skvělá postava, upíří společnost skvěle popsaná a když už člověk zahlédne světýlko naděje v příběhu, je následně udusáno do země za šustotu hedvábných šatů lady Gabrielly. Konec ve vás zanechá naprosto hořkou pachuť, přesně tak, jak to mám rád.