fvalek fvalek komentáře u knih

Znovuzrození hrdinů DC Znovuzrození hrdinů DC Geoff Johns

Souhlasím s tím, že běžný čtenář (a obzvláště český čtenář) nemá šanci se v historii DC, potažmo v historii superrychlíků, vůbec vyznat. Kresba je ale úžasná, jako počátek nového DC vesmíru je to skvělé, jen nějak vůbec nechápu jak se tedy ten vesmír vytvořil. :D
Nicméně dle rozpisu na konci mě to totálně zruinuje, ale zase vynechali některé hrdiny, kteří se nakladatelství asi zdají v evropském prostoru nevýděleční. Je tak trošku pravidlem, že tu vychází jen hrdinové, co mají seriál či film, což je škoda. Myslím, že zájem by byl i o méně známé hrdiny, ale s tím asi nic neuděláme.

27.04.2018 4 z 5

Síť Síť Geoff Johns

No... jako samostatná kniha tedy nic moc. Je to jako jedna velká nudná reklama mezi skvělým 3. dílem a pravděpodobně hodně akčním 5. dílem - reklama za 4 stovky. Prakticky nijak nerozvíjí děj, hrdinové jen tak štrejchají sem a tam, jedna příšera a pak zase nic. Ale ten cliffhanger na konci doopravdy stojí za to a moc se těším na další díl. Bohužel víc k tomu vážně nezvládnu napsat, nuda to byla... kresba byla jediná dobrá, ta je dobrá vždy, ale děj jí nesahal ani po kotníky.

27.04.2018 2 z 5

Trůn Atlantidy Trůn Atlantidy Geoff Johns

Tenhle díl se mi moc líbil, nejen větší rolí Aquamana, ale tak celkově - kresbou, akcí, dějem, byl asi nejlepší ze všech dílů kompletu. Tak trošku vybočuje z nešvaru téhle série, a to věčného řešení nudných, krafacích, "strategických" scén. Občas se tedy stává, že některé sekvence přímo nenavazují, nebo spíš asi jsou vysvětleny jinde, mimo tyhle komiksy (třeba vztah Supermana a Lois x Wonder Woman). Ale vyrovnává to skvělý dej, kvalitní protivníci a akce, která prostě v komiksu být musí, nikdo nechce číst komiks, kde si jen povídají...
Nebudu už vytýkat téhle sérii okraje :D Dělám to pořád a už je to nuda...

27.04.2018 5 z 5

Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

No tak upřímně, tohle se mi vůbec nelíbilo. Jak tu píšou mnozí, prakticky se budu opakovat: Původně okouzlující, příjemná a pro běžné lidi naprosto čarovná Gábinka se vybarvuje, a to tím nejskandálnějším způsobem, jak to jen jde. Myslím si, že tuhle knihu může mít napsanou už déle a jen ji vydala ve vhodný čas, ale tak co už, na tom není nic špatného. Nic špatného prakticky není ani v tom sexu, bulimii a dalších nekalostech, pokud se k tomu přiznat chtěla, tak to udělala, je na lidech, kdo si to přečte. Problém je ale s tou démonickou bublinou, kterou vytváří okolo svých kolegů a dalších lidí. To se prostě nedělá. Lidé občas argumentují tím, jak to měla těžké, jak jí lidé závidí, jak napsala knihu (s Moravcem!)... ano, já knihu nenapsal, ale určitě nezávidím takovýhle brak. Pomlouvat a očerňovat může každý. Psát skandální věci ze svého života a vzápětí se stavět do pozice chudinky/hrdinky, která šla s kůží na trh, může taky každý. Upřímně řečeno, já bych se takovou knihou rozhodně nechlubil. Souhlasím s tím, že jde hlavně o marketingový tah, protože i špatná reklama je přeci jen reklama, ale totálně mě tím zklamala. Z takového toho "Jéé, Koukalová, co o ní píšou?" se stalo "Proboha, Koukalová zase píše...".
Tohle není vzor... a jestli chtěla slávu, peníze, zájem médií, tak to dokázala, ale sama by si měla uvědomit za jakou cenu. Kdyby si radši léčila nohy a šla zase závodit... Je tohle opravdu ikona, kterou chci? Chci dávat sobě i dětem vzor, že když nás někdo sesadí z vrcholu, tak máme kopat okolo sebe a urážet co se dá? Zasloužila si odchod s grácií, ne tohle divadlo.
Chtěl jsem si přečíst i Petra Koukala, ale myslím, že bych si radši měl přečíst Babiše, protože ten aspoň bude chtít lidem podlézat a bude to milejší a slušnější! ;)

25.04.2018

Cesta podivných Cesta podivných Jason Aaron

Z vizuální stránky je komiks dost... psychedelický, doopravdy mi dělalo problém se občas v situaci vyznat, ale jelikož to má navodit jakýsi magický iluzorní pohled na věc, tak to asi i chápu. Kresba je ale moc pěkná a doopravdy hodně kreativní a různorodá, co se týče všech těch magických potvůrek.
Z dějové stránky mě komiks potěšil, ale vše s mírou. Začátek byl hodně pomalý, ale ne nepříjemně vleklý. Než jsem vůbec zjistil, co je pointou, byla půlka za mnou. Konec byl naopak hrozně rychlý, prakticky nijak nerozpracovaný boj a otevřený konec... tak se alespoň můžeme těšit na další díl. Pokud vůbec vyjde, štve mě, že vydávání takových komiksů se řídí výdělečností a Crew vydává hlavně komiksy, co "půjdou na dračku" a pokud nejdou, tak je prostě nevydává (pak mě ještě štve, že vydávají díly vytržené z kontextu, neudělají žádný počátek, rovnou už dají komiks, který odkazuje na předchozí díly, které v Česku prostě neexistují, ale to je jiná kapitola).
Překvapilo mě, co vše komiksový Strange oproti filmovému smí/nesmí, ale to na tom právě bylo hodně zajímavé. Téma příběhu je fajn, ty papulky na hlavě ale byly děsivé. :D
Celkový dojem je vesměs pozitivní, těším se na další díl hlavně kvůli otevřenému konci, ale znám i lepší komiksy. Snad bude další díl plynule navazovat a ne jako u strážců galaxie, kde tak nějak ty spojníky mezi díly chybí...

16.04.2018 4 z 5

Terorformace Terorformace Robbie Morrison

Mé první setkání s Doctorem Who (protože jsem nikdy nesledoval ani seriál), ale musím říct, že mě nezklamal a rychle jsem se do příběhu vžil. Jen mi nejde na rozum, že jako první komiks této série vychází 12. doktor, ale vzadu je poznámka, že brzy vyjde i komiks s 10. doktorem, ale když cestují časem, tak asi nezáleží na tom, jaký doktor bude první a jestli díly půjdou chronologicky.

Samotné dva příběhy mě bavily, osobnost doktora je skvělá, sedí mi a je zábavný, Clara byla taky super. Hledal jsem si obrázky a komiks je doopravdy parádně nakreslený, postavy jsou věrné svým seriálovým kolegům. Nepřátelé a celkově děj byl dobrý, slabé momenty jsem nezaznamenal. Jediné co mi snad maličko vadilo byly "poznámky redakce", ale zase jak které.

Celkově komiks hodnotím moc dobře, líbil se mi a těším se na další díly a mám docela chuť si pustit i seriál. :)

12.04.2018 5 z 5

Superman: Země jedna Superman: Země jedna Joseph Michael Straczynski

Když jsem četl "verze pro novou generaci", tak jsem si představil nějakého Supermana s zřetelnými prvky 21. století. Toho jsem se moc nedočkal a doopravdy došlo jen k další variaci klasického příběhu. Pak jsem si ale uvědomil, že "pro moderní generaci" nemusí být nutně vyobrazeno moderním prostředím, ale spíše tak, že Superman se chová jako moderní člověk. Pryč s neochvějným věčně pozitivním hrdinou, idolem staré školy. Máme tu tajemného kluka co se snaží zapadnout a jako každý mladý člověk, bere svět takový, jaký je.

Teď tedy k této konkrétní variantě - Clark je hodně sympatický, i když to není vyloženě takový ten usměvavý dobrák jako v "Utajeném počátku". To, že je komiks z 80 % o jeho lidské stránce je velké plus. Řešení problémů jako je práce, stěhování, později důvěra lidí... Na to klasické supermanovské komiksy neberou tolik ohled. Záporák rozhodně stojí za to a přijde mi zajímavější, než třeba neustále dokola omílaný Zod. Celkově jeho příběh je dobře vykreslený a retrospektivní vyprávění nám odhaluje dalšího záporáka do dalších možných dílů (že by Brainiac?).

Kresba a celkově vizuální stránka komiksu byla doopravdy skvělá - jestli jste tu někdy narazili na nějaký můj komentář, tak často lamentuji, že komiksům chybí okraje a obrázky pak zasahují i do spoje vazby a nejsou vidět... to se tady rozhodně neděje, komiks má klasické černé okraje a celkově je vzhled knihy a její vnitřní úprava skvělá.

Za mě asi nejlepší úvod pro Supermana, dokonce se ze stejné edice těším na "Batman: Země jedna", snad mi to na něj trošku spraví názor. :)

28.03.2018 4 z 5

Soud s Jean Greyovou Soud s Jean Greyovou Brian Michael Bendis

Vizuální stránku ani hodnotit nebudu, ta vypadá u Strážců galaxie vždy dobře. Jen škoda, že u téhle série komiksů nejsou klasické okraje a obrázky v půlce dvojstrany a i některé repliky jsou hůře viditelné. Co mě lehce zklamalo byl slabý nezáživný děj, který nijak nepředčil očekávání, které jsem ze spojení dvou velkých komiksových světů měl. Tak nějak jsem přešel od začátku na konec a pak jsem si říkal "kde je sakra ta zápletka?". Situaci se snažil zachránit závěrečný souboj, který byl ale dost stručný. Cliffhanger na konci se mi líbil, ale vhledem k tomu, že se nakladatelství vyjádřilo, že New Mutants vydávat nebude, tak bohužel vyzní do prázdna...

22.03.2018 3 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Harry Potter je už řadu let má srdcovka a teď jsem si ho konečně koupil a znovu přečetl. Otevírá úžasný svět kouzel a magických bytostí a snad každý čtenář touží po tom stát se alespoň na chvilku kouzelníkem (a upřímně řečeno, bral bych to klidně i teď). Síla Harryho je totiž hlavně v tom, že dospívá společně se čtenářem, z malého kluka v kouzelných Bradavicích pomalu roste na otravného teenagera v hororovém temném světě, což přesně odpovídá tomu, že jsem se poprvé s Harrym setkal asi ve třetí třídě a poslední jsem dočítal, když jsem byl na střední. Knihy přicházejí, odcházejí, Harry ale zůstává a určitě bych se nebránil nějakému dalšímu dílu a jsem rád, že Rowlingová stále bohatě tvoří. :)

17.03.2018 5 z 5

Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Neil Gaiman je mistr vypravěč, ale bohužel hlavně ze své fantazie. Když má převyprávět něco, co už převzal, tak se stává poměrně stereotypním robotem. Mýty jsou hodně zjednodušené a spousta velkolepých příběhů je obsažena třeba jen v deseti stranách. Nicméně pokud nechcete číst přímo Eddu, tak je to asi nejdostupnější verze severských mýtů. Výhodou je, že mytologické reálie jsou popsané věrně, vzadu je slovníček, takže se dá lépe vyznat a celkově je až na svou jednoduchost skvělým exkurzem do severského světa. V úvodu vlastně říká, že se pokusí mýty převyprávět svým způsobem, pochvala mu patří za čerpání z kvalitních zdrojů a vytváření "hybridů", kdy doplňuje jednu neúplnou legendu jinou neúplnou. Takže vcelku se mi kniha líbila, jen nebyla přesně to, co jsem čekal.

Co mě trošku zklamalo bylo neustálé upozorňování na Ragnarök, v každé druhé povídce o tom byla nějaká zmínka "kéž by Frey nedal svůj meč pryč, když pak bude Ragnarök", "všechno bude krásné než přijde Ragnarök" atd... a pak nakonec popsal Ragnarök v 11 stránkách. Sem tam si to zasloužilo trošku více rozepsat, určitě by nebylo na škodu, kdyby kniha místo 250 stránek měla alespoň 350...

14.03.2018 3 z 5

Superman: Poslední syn Kryptonu Superman: Poslední syn Kryptonu Kurt Busiek

Vizuál komiksu mě příjemně překvapil, byl naprosto jiný, ale skvělý. Dvoustránkové kresby byly efektní a celkově byl svět vykreslený moc pěkně. Barvy byly příjemné, netloukly se. Rozložení věcí do okénka bylo taky harmonické, částečná nedokončenost určitých míst možná byla schválně, protože ta místa nebyla důležitá...
Co se týče děje měl takové dvě zvláštní roviny... První byla hrozně jednoduchá, nelogicky skákala, prostě byla taková zvláštní, triviální - hlavně co se týče chování ke Christopherovi a celkově jeho začlenění do děje. Druhá linka okolo Zoda, jeho úniku, ovládnutí města... ta byla překvapivě propracovaná víc, dávala smysl a táhla celý zbytkový děj.
Líbilo se mi zapojení ostatních z Ligy a taky Supergirl, dokonce se objevil i Mon-El, což bylo super. Lex Luthor, Bizzaro, Metallo a další. Co se týče postav, tak skutečně nabitý komiks, což přispívalo i ději (což je další poznámka k té druhé složitější rovině, kterou podpořily i tyhle postavy).
Celkově komiks nepatří k průlomovým (ačkoliv objevení nového Kryptoňana, následně třeba skutečně nového Superboye k tomu skutečně potenciál má), nepatří ani k dějově nejlepším, celkově je takový nemastný neslaný, přesto ale moc dobře zpracovaný.

10.03.2018 4 z 5

Počátek Počátek Geoff Johns

Začnu takovým zamyšlením, neznám přesný kontext tohoto komiksu a četl jsem jiné Ligy spravedlnosti, ale asi se správně domnívám, že jde o jeden z posledních restartů, a to asi pro účely ucelenosti příběhu pro využití v DC filmech? Nebo spíše naopak, filmy si tento komiks vzaly jako předlohu, ale prostě to propojení se v tom nezapře.

Jim Lee nám opět předvádí nálož úžasného vizuálu v ještě sytějších barvách, než jsem byl zvyklý. Celkově je kresba hodně hutná, občas jsem strávil vážně hodně času zkoumáním co, a kdo kde zrovna je... Velké nakupení postav a prvků do malého prostoru bylo sem tam divoké, ještě ve spojení těch barev, ale to je na komiksu právě zajímavé.
Co někdo považuje za výhodu jsou dvojstrany, nebo prostě kresby formátu A4 na šířku, to mi ale trošku vadí, protože je-li postava uprostřed, tak mi velký kus z ní skryje vazba komiksu (takový ten prostřední spoj prostě). A další věc je, že to je komiks bez okrajů, takže kousky textů a části postav občas do vazby také zapadnou, i když nejde o dvojstranu (ačkoliv možná jde o to, že nerad knihu otevírám úplně naplocho). To samozřejmě není hodnocení komiksu, to je čistě můj názor na věc.

Co se týče děje, tak mi přijde hodně dobrý. Je logický, navazuje na sebe, dá se říci, že i když se tam objevují různé neznámé věci, tak vše je dobře vysvětleno a neměl jsem nedostatky v pochopení komiksových reálií i celkové zápletky. Sledovat osudy hrdinů "nováčků" je fajn, je to vždy lepší, než když už je hrdina zaběhnutý a zpohodlnělý. Co mě ale mrzelo byl konec, který mi přišel hrozně nedotažený, trošku i špatný ve smyslu negativního konce (ti odnesení lidé se už asi nevrátí). S nepřítelem si poradili oklikou, která buď naváže dalším dílem, nebo byla prostě odfláknutá, aby se vyhnuli delším bojům. Žádný z hrdinů mě výrazně neuchvátil, dokonce i můj oblíbený Superman byl spíše v pozadí.

Neodpustím si malé porovnání s filmem, který měl prakticky vzato stejný nedostatek jako tento komiks a to je ta celkově slabá zápletka a nedotažený konec. Méně Supermana (ostatně o čem by komiks a film byly, kdyby zase vše zařídil jen Superman) a ve filmu navíc úplná absence Green Lanturna (s tím hrozným filmem o něm asi dost očekávané).

Celkově ale komiks opravdu moc hezký, snad další díly odhalí kvalitnější zápletky, protože potenciál na to má.

06.03.2018 4 z 5

Impérium černé a zlaté Impérium černé a zlaté Adrian Tchaikovsky (p)

Kniha mě uchvátila svým velmi originálním tématem propojení hmyzích vlastností s lidmi a to nejen jemné vzhledové rysy, ale obzvláště povahové vlastnosti. Nicméně nutno dodat, že Čapkové s tímto nápadem přišli o dost dříve v díle "Ze života hmyzu, kde ale podoba s hmyzem byla pádnější, což možná i může za to, že český čtenář obeznámený s dílem bratrů Čapků má zkreslený představy o Tchaikovskyho světa. (Na druhou stranu obrázky, které jsem volně dohledal na "Shadow of the Apt wikii" mi daly docela slušný návrh toho, jak si postavy představit.)
Co se týče děje, začíná akčním vržením do akce, které nám vlastně zadá hlavní linku, po které budeme směřovat a nenechá nás váhat, zda má starý pán pravdu či ne. Posléze se děj zklidní, zpomalí, stejně tak jako vosí dobývání. V tom by se dala najít podobnost, děj je asi tak svižný, jako vosí pokusy podmanit si broučí ekonomiku a obchod. Postavy jsou zajímavé, i když trošku těžkopádné, dá se říct, že se mi žádná vyloženě nezalíbila, ani mě nijak neočarovala. Co se ale týče Tchaikovskyho světa jako celku, tak má obrovský potenciál a určitě se nedá říct, že by byl nudný. Mám ale otázku, dá se kniha pojmout alegoricky? Je to jen smyšlené fantasy, nebo malý odkaz na ekonomiku? Protože podle mě na to včely káply, takhle se na to musí...

Jinak samozřejmě jsem na straně starých magických národů, i když oceňuji, že to je magický svět, kde ale je magie zastoupena pouze v pozadí a mýtech, je to příjemná forma.

06.03.2018 4 z 5

Superman: Brainiac Superman: Brainiac Geoff Johns

Gary Frank a Al Platino předvádějí super kresbu, starou známou už z Utajeného počátku. Postavičky jsou sice i v mladém věku poněkud vrásčitější, ale dá se na ten styl lehce zvyknout a je dobře propracovaný. Brainiac je sice humanoidnější než by musel být, ale líbil se mi.
Dějově byl skvěle uspořádaný, dvě dějové linky ve vesmíru a Metropolis (kde bylo skvělé vidět Supergirl) se spolu netloukly a spolupracovaly. Téma bylo zajímavé a hodně obohacující pro celkové universum, ať zjištěními o Kryptonu (i když se to podle mě trošku pralo s dosavadními tvrzeními, která prostě nemohla proběhnout takhle), tak i finále na Zemi.

05.03.2018 5 z 5

Superman: Pro zítřek: Kniha druhá Superman: Pro zítřek: Kniha druhá Brian Azzarello

Ano, také nemám oproti komentáři k prvnímu dílu co připsat... Jim Lee skvělý, vizuál fantastický. Celková zápletka nějak těžko stravitelná, smyslově ochuzené momenty, které by si zasloužily více vysvětlit. Účast Wonder Woman, potetované čarodějky a Zoda tak trošku zvláštní (ne Zoda asi jako jediného chápu). Osud kněze - hodně zvláštní, těžko pochopitelný, trošku nelogický. Dospělý, rádoby temný a filosofický námět vyzněl do prázdna. Buď to bylo tak složité na interpretaci, že jsem prostě selhal, nebo to bylo vážně tak divně logicky zpracované, že jsem si z toho tak jako tak nic nepobral.

05.03.2018 3 z 5

Superman: Pro zítřek: Kniha první Superman: Pro zítřek: Kniha první Brian Azzarello

Vizuální stránka byla fantastická, Jim Lee má nejlepší kresbu z DCKK (u Triumvirátu od Stewarta se mi ale taky moc líbila, i když není tak dospělá). Co se týče příběhu, měl své mouchy...
Filosoficko-náboženská tématika mi hrozně lezla na nervy. Zápletka podle mě nevyzněla, jak měla. Celkově všechny opěrné body děje, od zbraně co "vaporizuje" lidi, přes nějakou válku, účast Wonder Woman, až po Fantomovou zónu. Prostě to bylo celkově nekoherentní (smyslově neucelené) a i vcelku nekohézní (neucelené stavbou textů a obrazů). Možná kdyby byl komiks trošku jinak pojatý, tak by mi lépe došly souvislosti, ale já doteď nechápu třeba to s knězem, jak ho ten voják našel a proč, proč ho naháděla ta potetovanka z pouště apod. Prakticky tam chybělo spousta informací, který bych osobně nevynechával, ačkoliv nevím, jestli bych o tolik informací delší komiks, pořád ve stejném stylu, snesl.

Nicméně první díl byl opravdu zvláštně pojatý. Dospělé a temné prostředí bylo vystavěné špatně, vzniklo z toho nezáživné drama plné nudných a nicneříkajících dialogů. Bráno v potaz, že je to první díl, ale pořád nevysvětluje a "neopravňuje" absenci jakékoliv akce, napětí a zábavy - tam ten jeden souboj byl opravdu málo. I ty elementy byly vlastně hrozně zbytečná akce, nic se nedělo, prostě nuda.

05.03.2018 3 z 5

JLA: Hřebík JLA: Hřebík Alan Davis

Super alternativní příběh, pojednávající o tom, co si hodně lidí přeje, tedy o neexistenci Supermana. Samozřejmě trošku v přehnaném příběhu, ale ono zase... není to od možné pravdy tak daleko.
Skvělé bylo, že většina postav doopravdy padala jako mouchy a vůbec se toho nebáli. Nepřítelem číslo jedna se stala propaganda a xenofobie, což je mnohdy horší, než nějaký záporák, ale i ten zde přeci jen dostal tvář.
Přítomnost běžných postav v jiných nebo jen lehce pozměněných rolích byla hodně zajímavá a osvěžující pro ostatní příběhy. Hlavně Amiši na závěru jsou více než jen zajímaví. :P
Kresba byla moc fajn, klasická a asi taková nejpřijatelnější pro mě.

No už se vážně těším na druhý hřebík, který by měl v kompletu také později vyjít a jsem zvědavý jak se toho chopí tentokrát.

25.01.2018 4 z 5

Superman: Utajený počátek Superman: Utajený počátek Geoff Johns

Za mě asi nejlepší "seznamovací" komiks. Celý příběh každý tak trošku zná a skvěle vyobrazuje jak vůbec vznikla psychologie Supermana jako takového. Protože co si budeme povídat... V dnešním světě, kde je hrdina každý, kdo si na záda nandá robotický batoh nebo každý, kdo dělá "husté", rádoby vtipné blbosti... tak tady máme prakticky boha, který se chová úžasně morálně a nezištně, proto je to pro mě ten pravý hrdina. Kresba byla překvapivě super, i když občas tam ty vrásky v obličeji byly hodně přehnané a malý Clark vypadal jako dědeček. :D
Trošku vsunutá vedlejší zápletka s Legií hrdinů mi toho moc neřekla, ale tak jistě to je důležité, Superman s ní měl co do činění. Hlavní zápletka, týkající se hlavně toho, jak se vůbec prosadit a získat si důvěru byla skvělá a "reálná". Prostě tohle by si měl přečíst každý. :)

25.01.2018 5 z 5

Devatenáct set osmdesát čtyři Devatenáct set osmdesát čtyři George Orwell (p)

Nebudu panikařit, kniha totalitu vygradovává na maximum. Podobná situace na světě zatím nenastala a myslím, že to nehrozí v takové míře a takovým způsobem. Aktuální tedy sice kniha vyloženě není (když částečně nepočítáme nějakou Severní Koreu, Čínu atd.), ale rozhodně poskytuje znepokojivou studii totalitních režimů v hávu románu. Nicméně známe dějiny, které se prakticky pořád opakují, a není nemožné, že by se situace někdy mohla opakovat. Prakticky ani nevím jak pocity z Devatenáct set osmdesát čtyři vyjádřit. Naprosto zoufalý svět bez úniku, který vás donutí přemýšlet, jaké by to bylo a co je vůbec pravda. Doopravdy mi po dočtení bylo úzko a konec mě zarmoutil. :/

Hrozně zajímavé věci jako třeba Newspeak nebo Doublethink vztažitelné na politiku. Román je prostě naprosto inteligentní. A já jsem postavám fakt tak hrozně fandil. :(

24.01.2018 5 z 5

Wonder Woman: Ztracený ráj Wonder Woman: Ztracený ráj J.M. DeMatteis

Bohužel musím také souhlasit, že mě Wonderka hrozně zklamala. Co se týče vizuální stránky, tak kresba na mě působila chaoticky, přeplácaně, nepříjemně - od barev až po detaily. Neumím malovat, takže nemůžu hodnotit talent, ale rozhodně můžu hodnotit pocity, které ve mně vyvolala a pozitivní moc nebyly. Samotný děj byl zajímavý, i když trošku přehnaný vzhledem k běžným zápletkám. Alespoň tedy první část v Gothamu ušla, dále už moc ne... Wonder Woman ztratila styl chování, který má třeba v Justice League, a byla prostě otravná. Přišlo mi to tak bohužel. Komiks považuji čistě za sběratelský, neplánuji ho znovu číst... :/

24.01.2018 2 z 5