gabriela8704 komentáře u knih
Tedy opravdu zajímavě psaná kniha o autismu očima autisty. Tak zvažuji kolik toho stále nevíme o jejich pohledu a světě.
Tak toto byl slabší díl. Moc emočně propletene a už jsem se tak nesmála. Škoda, že tento díl tak predimenzovala spíše románem, do pohřbu ok, odhalení a pak nějaký vtipný závěr by udělalo více. Styl psaní se k tomu až tak nehodí. (rozvod, těhotenství a ještě vztah s bratrem už to bylo moc) Souhrn 2. díl je nejlepší.
No páni to byl román. Psychologie a román v tomto podání to bylo úžasné. Z knihy vyzařuje klid i v náročných situacích a odhaluje kouzlo, co my ženy umíme, když jsme v rovnováze a necháme věci plynout bez předsudků, doktrín a jiných krabiček.
Neodolala jsem a přečetla tuto komiksovou knihu a tedy jsem fascinována. Obrázky jsou skvělé, text zajímavý a odpočinu si nad veselými prihodami otce a syna. Za mě skvělý komiks i z pohledu dospělé osoby.
Tuto knihu znám z dětství a děkuji mamince, že ji sehnala. Nyní mám pohled na příběh malinko jiný, ale význam je dost podobný.
Není nic horšího než uspat veškeré emoce. Nedělejte stejnou chybu. Možná budete plakat, možná budete nazlobeni nebo se budete bát. Ale dovolte si ty emoce nechat proudit tělem. Naučte se pracovat s emocemi než je zavírat do temných komor a dělat, že neexistují. Nemusíte dojít až do rukou lékařů. Emoce nemáme proto, abychom je ignorovaly.Kniha mluví jasně a optimisticky, přesto velice otevřeně.
Musím říct, že je to něco jiného než jsem do teď četla. Nový styl fantazie a zároveň moudrého poučení. Za mě dobré čtení.
Upřímně zase jsem si poplakala, ale musím říci, že oba díly jsou úchvatné. Mě asi oslovilo nejvíc to, že nikdy nevíš co za úsměvy může být, a tak buď k druhým pozorný a měj na ně čas.
Kniha se dobře četla. A mnoho věcí dokáže pěkně vysvětlit. Co si z ní odnáším já?
Život je o maličkostech, úsměvu a času pro druhé. Říkám to také.
Mě autorka opět nezklamala čtivé a zajímavé. Těším se na pokračování.
Jedna malá připomínka : nemrtveho koně nemohl stolba krmit. Je to v závěru, kdy měl koně nechat ustrojeneho.
Jinak zbytek za mě je to dobré čtení.
Úžasně napsaná kniha, kterou by měl každý číst, znát a vzít si z ní ponaučení k srdci.
Kolik ještě varování potřebujeme, abychom jako lidstvo začali sekat latinu?
Vychovavejme děti moudře, oni jsou naše budoucnost. Miluje přírodu a pomahejme jí. A nenechme naše srdce zkamenet pro rozmary hmotného blahobytu. Jsou pomijive a stejně nás šťastnými neudělají.
Bez filmu by byla kniha velice obyčejná. Prvně kdy film přebil úplně knihu. Myslím, že v tomto případě by stačil jen film.
Takový knižní referát řekla bych. Pro všeobecný přehled fajn.
Tato kniha je prostě WAU. Jak popsat nepopsatelne. Myslím, že se jí to povedlo.
V originále bude jistě lepší než náš český překlad.
Za mě fajn oddechové čtení. Žádné strhující a citové rušné čtení, přesto nejde o nudu. 3.dil brzy vyjde.
WAU zamotane až do samého konce. Za mě super čtení a těším se na pokračování.
Velice pěkná kniha. Jednoduše napsané a čtivé. I s ukázkami z praxe.