gabriela8704 gabriela8704 komentáře u knih

Cujo Cujo Stephen King

Asi nejslabší dílo, co jsem od Kinga zatím četla. Námět i myšlenka dobré, jen to fakt přehnal s nechutarnama v místech, kde se to nehodilo. Bylo tam pak nadlehcovani situace, aby žena nějak přežila konce a nějakého závěru.

Každopádně takto to dopadá, když XY lidí ztratí zájem o druhé. Tolik příležitostí, jak se dal zvrátit osud, ale lidé neposlouchali instinkty. Proto říkám stále, buď pozorný k intuici i ke svému okolí nikdy nevíš, kdy jsi hráčem důležitým v něčí změně osudu či záchraně.

01.11.2024 4 z 5

Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Brian Sibley

Pěkné přiblížení práce na filmu. Mého syna zaujaly umělé nohy a tak se obávám, že začne pracovat na vlastních navrzich. Vidět za oponu filmu je fajn. Tolik dřiny a jen pár hodin filmu. Přesto se těším až ho uvidím celý za sebou v jednom, ale nejprve přečtu knihy.

31.10.2024 5 z 5

Do švestek jsme doma Do švestek jsme doma Martin Nekola

Kéž by odkaz zapsaný v tomto komiksu pochopilo více lidí. Už by to chtělo, abychom se poučili a neopakovalo stejné chyby dokola.

29.10.2024 5 z 5

Kdyby sochy vyprávěly Kdyby sochy vyprávěly Jiří Mach

Je fajn se dozvídat historii z míst, kde zrovna přebývate. Ctive přestože jde o historii soch a umělců.

28.10.2024 5 z 5

Možná už zítra Možná už zítra Šárka Hieková

Skvělá odpočinková četba, která neměla jen povrchní děj. A vtip též nechyběl.

28.10.2024 5 z 5

Setkání v Opeře Setkání v Opeře Hana Marie Körnerová (p)

Mám ráda knihy této autorky. Nejenze vtáhnou do děje a vy zapomenete na vlastní trable lásky, ale ještě se přenesete v čase. Opět úžasný příběh.

26.10.2024 5 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

To je tak, když věříme Šaškum a manipulátorum. Pokud přijde upřímné varování i na základě faktu obyčejných lidí stejně věří iluzi a falešné hře. A dokud tak to bude, nemá změna na lepší budoucnost dobré základy. Pokud nějaké vůbec má. Jeden z důvodů proč skutečný jasnovidec bez ega a bez zátěže (co není ulitly v extrému a vesmíru plně - to už jsou nemocní lidé bez hranic) bude raději mlčet a v ústraní.

25.10.2024 5 z 5

Dcery štěstí Dcery štěstí Maria Nikolai

Kniha mě nadchla. Zlo jednou dostane svou odplatu a řád. A plánování velkých projektů od snů v těžkých časech po jejich realizace. Nevzdavej se svých snů ani v těžkých časech.

15.10.2024 5 z 5

Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Tomáš Morávek

Myslím, že tuto knihu by měl číst nejen každý vychovatel, ale i pečující rodič. Je to jednoduchý i když surový návod, jak o dítě rozhodně nepecovat jako p*ča bez srdce a vědomí.

13.10.2024 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Četla jsem před knihou dívky ve vlaku a za mě zajímavé dílo, které není stavěné na čtení na posezení. Spíše na postupné zamyšlení nad dějem a psychologii lidí.

13.10.2024 5 z 5

Cesmínka a vánoční přání Cesmínka a vánoční přání Poppy Collins

WAU. Jak na knihy o vilach nejsem. Tak tohle je dokonalost a ještě to ladí s obrázky bez barev. Hned to láká : vymaluj si sám. Úžasné dílo. Budou vánoce ideální dárek pro holčičky.

03.10.2024 5 z 5

iPohádka iPohádka Karel Kovy Kovář (p)

Predcitala jsem synovi a musím říct, že se příběh opravdu povedl.

03.10.2024 5 z 5

Povznesení Povznesení Stephen King

Kniha, která povznasi duši a rozšiřuje pohled. Snadno se čte. A opět hloubka příběhu je na místě. A proto čtěte pozorně.

02.10.2024 5 z 5

Bílá vlčice Bílá vlčice Vanessa Walder

Skvělá kniha, jako by příběh vyprávěl o mém životě ve vlčí podobě. Čtěte pozorně, kniha obsahuje mnoho mouder a poucek ze světa vlků pro lidi.

01.10.2024 5 z 5

Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Zajímavá kniha jiného úhlu pohledu na víru, církev a knezstvi.

29.09.2024 5 z 5

Dcery naděje Dcery naděje Maria Nikolai

Pěkný příběh, ale 2x bych ho nečetla. Asi jsem si zvykla na hlubší smysl knih. Každopádně pěkně zpracované.

28.09.2024 4 z 5

Stephen King: Nejen horor Stephen King: Nejen horor Hans-Åke Lilja

Já jsem říkala, že King je víc než horor a tady to máte. Je to můj vzor, samozřejmě po Poláčkovi.

17.09.2024 5 z 5

Vítězové nikdy nepodvádějí Vítězové nikdy nepodvádějí Jon M. Huntsman

Moje novodobá bible pro charakter podnikatele.

08.09.2024 5 z 5

Trhlina v čase Trhlina v čase Jeanette Winterson

WAU. Musím říct, že je to úžasné dílo plné zamyšlení, kam nás až šílenství může zavést. Prevence je základ, aby nedošlo ke katastrofam.

Převedení Shakespeara do novodobé formy se autorce povedlo bravurně. Tleskám a smekam.

08.09.2024 5 z 5

Kitty a kouzelný Zlatý tygr Kitty a kouzelný Zlatý tygr Paula Harrison

Krásná kniha pro malé čtenářky. Zpracování bylo zajímavé a text se čte snadno. A jako hlavní, příběh mě zaujal.

01.09.2024 5 z 5