gabriela8704 | Komentáře u knih | Databáze knih

gabriela8704 gabriela8704 komentáře u knih

Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Ocenění si plně zaslouží dílo. Myslím, že se k ní ještě někdy ráda vrátím.

14.12.2024 5 z 5

Sněhulčina koleda Sněhulčina koleda Kristen McKanagh

Opět skvělé čtení. Jen jednička je o fousek lepší.

06.12.2024 5 z 5

Prozrazený jednorožec Prozrazený jednorožec Whitney Sanderson

Líbila se mi více 1. Přesto pěkně dílo.

03.12.2024 4 z 5

Nemoc hodných lidí: Rakovina Nemoc hodných lidí: Rakovina Petr Novotný

Jo někdy to není tak jednoduché. Muži to mají jednodušší kor, když jde o děti. A tak prevence a klid potřebují i maminky nejen muži, protože pracují. Psychika a stresy umí hodně. Zase mám jen polovinu vlasů, ale už vím jak stresu nakopat zadek. Prostě ho pár dní nebudu řešit a budu číst a hodně odpočívat. Delejte si pauzu i u pečujících osob. Je to zkrátka třeba. Buďte dámy sobecké.

30.11.2024 5 z 5

Jezevec Chrujda hledá poklad Jezevec Chrujda hledá poklad Petr Stančík

Tedy tomu říkám fantazie. Pěkne i s poučením.

29.11.2024 5 z 5

Ztracené hříbě Ztracené hříbě Whitney Sanderson

Jak jsem v dětství četla knihy o koních a červenou knihovnu. Nyní napravuji a vracím se do dětských let k jednorožcum a vilam. Kdybych umřela o mnoho bych byla ochuzena. Proto doplnit znalosti je třeba v každém věku.

28.11.2024 5 z 5

Sněhulčiny Vánoce Sněhulčiny Vánoce Kristen McKanagh

Tohle dílo se autorce povedlo. A smekám před promyslenosti lumparen bílého kotete. Naprosto úžasné dílo plné vůní Vánoc i dobrého jídla.

25.11.2024 5 z 5

Láska a zášť Láska a zášť Hana Marie Körnerová (p)

Opět příjemné čtení. Nikdy mě nepřestane udivovat, co lidská zášť svede. O to více obdivuji ty, co se jí umí vzeprit.

17.11.2024 5 z 5

Jak naštěpit třešeň Jak naštěpit třešeň Jeanette Winterson

Zajímavé slovní obraty, ale dějove se mi moc nelíbila. Tak půl na půl.

15.11.2024 3 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Tak tuto knihu jsem si vychutnala. Je to chvile návratu zpět do časů, kdy se ručně psalo kudrlinkami. Zajímavý příběh. Mile mě dílo překvapilo.

09.11.2024 5 z 5

Cujo Cujo Stephen King

Asi nejslabší dílo, co jsem od Kinga zatím četla. Námět i myšlenka dobré, jen to fakt přehnal s nechutarnama v místech, kde se to nehodilo. Bylo tam pak nadlehcovani situace, aby žena nějak přežila konce a nějakého závěru.

Každopádně takto to dopadá, když XY lidí ztratí zájem o druhé. Tolik příležitostí, jak se dal zvrátit osud, ale lidé neposlouchali instinkty. Proto říkám stále, buď pozorný k intuici i ke svému okolí nikdy nevíš, kdy jsi hráčem důležitým v něčí změně osudu či záchraně.

01.11.2024 4 z 5

Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Brian Sibley

Pěkné přiblížení práce na filmu. Mého syna zaujaly umělé nohy a tak se obávám, že začne pracovat na vlastních navrzich. Vidět za oponu filmu je fajn. Tolik dřiny a jen pár hodin filmu. Přesto se těším až ho uvidím celý za sebou v jednom, ale nejprve přečtu knihy.

31.10.2024 5 z 5

Do švestek jsme doma Do švestek jsme doma Martin Nekola

Kéž by odkaz zapsaný v tomto komiksu pochopilo více lidí. Už by to chtělo, abychom se poučili a neopakovalo stejné chyby dokola.

29.10.2024 5 z 5

Kdyby sochy vyprávěly Kdyby sochy vyprávěly Jiří Mach

Je fajn se dozvídat historii z míst, kde zrovna přebývate. Ctive přestože jde o historii soch a umělců.

28.10.2024 5 z 5

Možná už zítra Možná už zítra Šárka Hieková

Skvělá odpočinková četba, která neměla jen povrchní děj. A vtip též nechyběl.

28.10.2024 5 z 5

Setkání v Opeře Setkání v Opeře Hana Marie Körnerová (p)

Mám ráda knihy této autorky. Nejenze vtáhnou do děje a vy zapomenete na vlastní trable lásky, ale ještě se přenesete v čase. Opět úžasný příběh.

26.10.2024 5 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

To je tak, když věříme Šaškum a manipulátorum. Pokud přijde upřímné varování i na základě faktu obyčejných lidí stejně věří iluzi a falešné hře. A dokud tak to bude, nemá změna na lepší budoucnost dobré základy. Pokud nějaké vůbec má. Jeden z důvodů proč skutečný jasnovidec bez ega a bez zátěže (co není ulitly v extrému a vesmíru plně - to už jsou nemocní lidé bez hranic) bude raději mlčet a v ústraní.

25.10.2024 5 z 5

Dcery štěstí Dcery štěstí Maria Nikolai

Kniha mě nadchla. Zlo jednou dostane svou odplatu a řád. A plánování velkých projektů od snů v těžkých časech po jejich realizace. Nevzdavej se svých snů ani v těžkých časech.

15.10.2024 5 z 5

Nebuď p*ča aneb Jak (ne)pracovat s dětmi: Příběhy z ústavní péče Nebuď p*ča aneb Jak (ne)pracovat s dětmi: Příběhy z ústavní péče Tomáš Morávek

Myslím, že tuto knihu by měl číst nejen každý vychovatel, ale i pečující rodič. Je to jednoduchý i když surový návod, jak o dítě rozhodně nepecovat jako p*ča bez srdce a vědomí.

13.10.2024 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Četla jsem před knihou dívky ve vlaku a za mě zajímavé dílo, které není stavěné na čtení na posezení. Spíše na postupné zamyšlení nad dějem a psychologii lidí.

13.10.2024 5 z 5