gabriela8704 | Komentáře u knih | Databáze knih

gabriela8704 gabriela8704 komentáře u knih

Kočka myši nenechá Kočka myši nenechá Marie Rejfová

Takové klidné rychlocteni. Chvilku trvá než se zakousnete a pak knihu nepustite.

26.03.2024 3 z 5

Kruh ohně Kruh ohně Michelle Zink

Zajímavý příběh. Já ho pochopila tak, že jde o to propojit negativní i pozitivní stránku sebe sama. Uzdravení sebe a své rodové linie bude častějším tématem. Mě se série moc líbila, bez erotiky s upřímnou láskou a hloubku myšlenky zde najdete též.

19.03.2024 5 z 5

Rok kohouta Rok kohouta Tereza Boučková

Kniha kterou by měl číst každý rodič jiného dítka včetně sociálních pracovníků a lidi pracující s dětmi nebo v psychologii. Kniha, kdy vás nutí se zamyslet:Stalo to za to? Má to cenu? Co by šlo zlepšit? Obdivuji autorcinu snahu změnit systém kolem adoptivnich děti a ústavů. Obrovská poklona za odvahu i za cenu posramocene pověsti. Ona něco s manželem alespoň udělala a jen blbě neplkala.

13.03.2024 5 z 5

Temnota Temnota Marianne Curley

I druhá kniha mi byla přínosem. Temnota a její sevření lidského srdce do paniky, strachu a chaosu. Není vám to povědomé?

03.03.2024 5 z 5

Orlickým rájem a okolím Orlickým rájem a okolím Martin Leschinger

Krásné fotky. Zajímavě a poutavě sepsány cesty po Rychnovskem kraji a okolí. Je tu opravdu krásně.

01.03.2024 5 z 5

Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

Jiný úhel pohledu na život i umění. Jen kéž by ta kniha po tisku tak nesmrdela. Ten bolehlav hlavy jí zbytečně snižuje body. Jinak je to dobré čtení.

01.03.2024 4 z 5

Herbář přírodní čarodějky Herbář přírodní čarodějky Cecilia Lattari

Pěkná kniha, která vás motivuje k zamyšlení a potřebě vážit si přírody a jejich krás. Také vám odhalí krásu a taje rostlin a ročního období.

23.02.2024 5 z 5

Osvícení Osvícení Stephen King

Knihy od Kinga nestrasi. Vypovídají a rozebíraji horory dnešní doby mezi lidmi. Rozebírá je psychologicky, abychom mohli nahlédnout do tajů mysli a našeho podvědomí. Mě toho hodně opět vysvětlila a cítím klid a mír. (na rozdíl od běžného hororu)

21.02.2024 5 z 5

Vyvolený Vyvolený Marianne Curley

Tedy další dílo k zamyšlení. Rozhodně by měli číst i dospělí. Jak se z traumatu a bolesti může stát zrůda. Nebo jak podlehneme klamu. Na každém z nás záleží jak se budou hýbat dějiny a je dobré věřit srdci a instinktum.

14.02.2024 5 z 5

Léčba koněm Léčba koněm Rupert Isaacson

Bylo pro mě náročné knihu číst a připomínat si stavy, v kterých syn byl v dětství. Ale díky knize mi došlo něco úžasného. V 11 letech je syn skoro normální, přestože neměl těžký autismus. Cesta matky a syna napříč dobou a těžkostmi. A jsem hrdá na nás oba. A proto přesně vím, co rodiče prožívali. Jsou možnosti, když je víra i cesta se k léčbě ukáže.

13.02.2024 5 z 5

Dobroběžník mezi světy Dobroběžník mezi světy Marek Jelínek

Za mě skvělý cestopis, který zaujme i maloctenare. Krásné fotky. Na koloběžce se dá všude, jak to ukázal Marek. Stačí se zkrátka nebát a jdou různé věci.

08.02.2024 5 z 5

Strážkyně Brány Strážkyně Brány Michelle Zink

WAU čím víc příběh pokračuje tím více si troufám říci, že se autorce podařilo sepsání zajímavým stylem uzdravení ženské rodové linie. Už se těší. Na 3. díl.

04.02.2024 5 z 5

Cesta matky Cesta matky Lisa Marchiano

Skvělá kniha, jak se podívat do duše a mateřství. Spojení s pohádkovými příběhy je velice poučné. Celkově se mi výklad mateřství a jeho tajů líbil. Nebát se být matkou a vidět i to zrcadlo v našich dětech.

30.01.2024 5 z 5

Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek * antologie

Je fajn si přečíst vánoční povídky a poznat nové autory.

27.01.2024 5 z 5

Stavitelka pyramid Stavitelka pyramid Barbara Goldstein

I při rozhodnutí mít svůj život pevně v rukou, nastanou v životě i nenadálé události. Něco máme dané osudem a změnit to prostě nejde. Přesto si o svém životě rozhodujeme, co nejvíce sami.

21.01.2024 5 z 5

Sestry z Osvětimi Sestry z Osvětimi Roxane Van Iperen

Již dočítam a tedy opět historie, která otřásla světem. Škoda, že to stále dovolujeme a podvolujeme se davove hysterii, abychom náhodou neupadli v nemilost. Tím to dovolíme stále opakovat. A že se opakuje jen více skrytě o tom vůbec nepochybujte. Kdo prokoukne je až zděšen, co je to za nelidskou tvář doby a nástrah. Pokud budeme jen jako oslici poslouchat za odměny, nic se nezmění.

17.01.2024 5 z 5

Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Velice pěkně napsaná historie ČR v době války a komunismu. Kolotoč se opakuje pokud to dovolíme. Moudré myšlenky. Rozhodně čtěte pomalu. Vychutnavejte tu hloubku pravdy i myšlenky.

16.01.2024 5 z 5

Rychnovsko z nebe Rychnovsko z nebe Milan Paprčka

Když zrovna není možnost tolik chodit ven. Je fajn si o kraji, kde žijeme něco i přečíst.

16.01.2024 4 z 5

Vánoční zázrak Vánoční zázrak Jay Asher

Pěkné čtení konečně bez postelovych scén a opravdu s vůní vánoc a jehličí. Fajn oddechovka i pro dospělé nejen pro teenagery.

10.01.2024 5 z 5

Naděje pro Fleetwood Naděje pro Fleetwood Stacey Halls

Co dokáže udělat opět fanatismus, touha po moci a zaprodanost. V černé lze najít bílou a v bílé černou. Nic není jednoznačné a je třeba se dívat na kompletní příběhy a nehrnout vše do připravených krabiček.

07.01.2024 5 z 5