gabriela8704 | Komentáře u knih | Databáze knih

gabriela8704 gabriela8704 komentáře u knih

Dlouhá cesta Dlouhá cesta Hana Marie Körnerová (p)

Opět krásně dílo i v současné době. Kéž by se lidé přestali chovat jako davove stado a používali více srdce a zdravý selský rozum. Nakonec v davu jen hysterie a zmarene životy. Někdy si říkám, že česká lenivost není až tak špatná věc. Jenže když je třeba něco řešit nemělo by to čekat roky až to nakonec vyšumi a přepisou celé dějiny.

31.05.2024 5 z 5

Druhý břeh Druhý břeh Hana Marie Körnerová (p)

Opět strhující čtení. Jestli mě něco dostalo z truchleni všedních dní tak jsou to knihy od této autorky. A opět ten fanatismus, co zatemnil někomu mozek. Kdy se poučíme? Už se těším na pokračování.

25.05.2024 5 z 5

Čtenářský kroužek na konci světa Čtenářský kroužek na konci světa Frida Skybäck

Nejprve klidné nenáročné čtení a pak takový zvrat. Ufff přišlo mi to jako 2 žánry v jednom. Přesto to bylo kombinované zajímavě. Velké plus za knižní hotýlek s čtenářským kroužkem a soutěží. Kéž by lidi více stmelovaly knihy než špatné události.

23.05.2024 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Super čtení na dovcu pro muže. Ženy se můžou s hrůzou děsit, co dokáží muži vymyslet za hecovni hru. Jedna hvězda minus za alkohol za volantem a druhá za nahotu ve školce. Jo muži se nezdaji.

20.05.2024 3 z 5

Statek v ohrožení Statek v ohrožení Kateřina Vágnerová

Pěkné oddechové čtení na dovolenou. Když se díváte kolem sebe a není vám lhostejné, co se v okolí děje, někdy z toho vznikne i pěkná detektivka. Kéž by lidé více chápali, jak moc je důležité mít oči na stopkach a neotacet se zády : já to nevidím a o mě tu nejde. Nebo ještě z toho něco získat pro sebe. Zápletka se mi moc líbila a snad to pochopí více lidí, že tak jako v knize by to mělo správně fungovat i v životě.

19.05.2024 5 z 5

Květ kapradí Květ kapradí Jan Lipšanský

Není nad to, když kouzelník dostane od Fifinky českou facku. Pěkný díl.

19.05.2024 5 z 5

Vlakem po nejkrásnějších železnicích světa: 50 legendárních železničních tratí naší planety Vlakem po nejkrásnějších železnicích světa: 50 legendárních železničních tratí naší planety Monisha Rajesh

Moc pěkná kniha pro milovníky vlaků i cestování. Skvělá inspirace i motivace. Knihu jsem si opravdu užila.

12.05.2024 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Opět citlivým přesto jasným jazykem napsáno, jak děti a hlavně dospívající dívky mohou trpět a prožívat domov bez přijetí a BEZ bezpodminecne lásky. Sama pocházím z takového prostředí a tak jsem ráda, že je stále více milujicich rodičů i když to není snadné.(až na tatkovskou pritulnost) Je bravurně zpracováno s oběma stranami, jak od rodičů, tak od dětí. Vykreslení pocitů všech stran ženy i dívek bylo skvělé.

11.05.2024 5 z 5

Třetí přístav Třetí přístav Hana Marie Körnerová (p)

Opět pěkné čtení. Fajn oddechové i zajímavé čtení se spoustou zamyšlení o lidské povaze.

09.05.2024 5 z 5

Kočár do neznáma Kočár do neznáma Hana Marie Körnerová (p)

Opět krásně napsané dílo s mnoha moudry. Je to pohodové čtení, co si užijete.

05.05.2024 5 z 5

Dotek anděla Dotek anděla Thomas Brezina

To je tak, když vás život zastaví a dá vám druhou šanci. Opět zajímavé dílo k zamyšlení pro dospělé i děti.

27.04.2024 5 z 5

Statek je rodu ženského Statek je rodu ženského Kateřina Vágnerová

Vidíte knihu lze napsat i ve 4 lidech. Těším se až to vyzkouším. Jinak jsem se bavila. Bylo to příjemné oddechové čtení.

23.04.2024 5 z 5

Cíťa: Proč svět nutně potřebuje citlivé introvert(k)y Cíťa: Proč svět nutně potřebuje citlivé introvert(k)y Lenka Blažejová

Jednoduše a zábavně napsán základ. Za mě se dílko moc povedlo. Měli by číst i ti extroverti, aby pochopili tiché lidské myšky.

19.04.2024 5 z 5

Oliver - Kocour, který zachránil Vánoce Oliver - Kocour, který zachránil Vánoce Sheila Norton

Tedy to byl příběh. Kam se hrabou odborné psychologické knihy. A jak jde spolupracovat že? Aneb když se lidé kolem sebe dívají, tak se také dozvidaji a mohou i pomoci.

15.04.2024 5 z 5

Kočičí holka Kočičí holka Thomas Brezina

Četla se moc dobře a tolik mouder k zamyšlení, že jsem tedy koukala. Moudrá rychlovka ke čtení pro děti i dospělé.

13.04.2024

To byla zákopová válka To byla zákopová válka Jacques Tardi

Děkuji, že kniha byla jen černobílá. I tak mě přešla chuť na jídlo.Realita v surové podobě. Hraní na vojacky už pak není taková zábava. Je to děs, co mlčením bylo vedení-znudenym lidem dovoleno. Jak se říká : mlčící většina je větší průser než hrstka nudicich se loutkaru.

12.04.2024 5 z 5

Potrhlá dovolená Potrhlá dovolená Dagmar Lachmanová

Nechce jet druhá polovička s vámi na dovolenou? Nevadí jeďte s babincem bude větší sranda. Aneb nehledej výmluvy, najdi řešení jak to půjde.

10.04.2024 5 z 5

Klíč Klíč Marianne Curley

Opět zajímavé zamyšlení. Každopádně ne vše končí úplně dobře, protože to není pohádka pro děti.

05.04.2024 5 z 5

Nebe v pronájmu: Andělé zázraků Nebe v pronájmu: Andělé zázraků Judita Peschlová

Přijde mi to zbytečně složité rozebírat vrstvy nebe a kdo kam patří. Je fajn o tom něco si přečíst, ale upřímně v běžném životě je to nepraktické a zbytečně komplikované na řešení.

01.04.2024 3 z 5

Zpověď farářky Zpověď farářky Martina Viktorie Kopecká

Zajímavé myšlenky na novodobá tabu a dogmata dnešní doby. Myslím, že má zdravý názor na věci. Je odvážná při boreni limitu a hranic. Je dobré si na knihu udělat vlastní názor. Ale mluví rozumně a nejde o bulvární výkřik nějakého plátku ani hitovky doby. Řídí se srdcem a zdravím rozumem a to je dobře. A přitom nikomu nic nenutí.

28.03.2024 5 z 5