gabriela8704 gabriela8704 komentáře u knih

Láska a zášť Láska a zášť Hana Marie Körnerová (p)

Opět příjemné čtení. Nikdy mě nepřestane udivovat, co lidská zášť svede. O to více obdivuji ty, co se jí umí vzeprit.

17.11.2024 5 z 5

Jak naštěpit třešeň Jak naštěpit třešeň Jeanette Winterson

Zajímavé slovní obraty, ale dějove se mi moc nelíbila. Tak půl na půl.

15.11.2024 3 z 5

Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Brian Sibley

Pěkné přiblížení práce na filmu. Mého syna zaujaly umělé nohy a tak se obávám, že začne pracovat na vlastních navrzich. Vidět za oponu filmu je fajn. Tolik dřiny a jen pár hodin filmu. Přesto se těším až ho uvidím celý za sebou v jednom, ale nejprve přečtu knihy.

31.10.2024 5 z 5

Kdyby sochy vyprávěly Kdyby sochy vyprávěly Jiří Mach

Je fajn se dozvídat historii z míst, kde zrovna přebývate. Ctive přestože jde o historii soch a umělců.

28.10.2024 5 z 5

Setkání v Opeře Setkání v Opeře Hana Marie Körnerová (p)

Mám ráda knihy této autorky. Nejenze vtáhnou do děje a vy zapomenete na vlastní trable lásky, ale ještě se přenesete v čase. Opět úžasný příběh.

26.10.2024 5 z 5

Cesmínka a vánoční přání Cesmínka a vánoční přání Poppy Collins

WAU. Jak na knihy o vilach nejsem. Tak tohle je dokonalost a ještě to ladí s obrázky bez barev. Hned to láká : vymaluj si sám. Úžasné dílo. Budou vánoce ideální dárek pro holčičky.

03.10.2024 5 z 5

Dcery naděje Dcery naděje Maria Nikolai

Pěkný příběh, ale 2x bych ho nečetla. Asi jsem si zvykla na hlubší smysl knih. Každopádně pěkně zpracované.

28.09.2024 4 z 5

Stephen King: Nejen horor Stephen King: Nejen horor Hans-Åke Lilja

Já jsem říkala, že King je víc než horor a tady to máte. Je to můj vzor, samozřejmě po Poláčkovi.

17.09.2024 5 z 5

Vítězové nikdy nepodvádějí Vítězové nikdy nepodvádějí Jon M. Huntsman

Moje novodobá bible pro charakter podnikatele.

08.09.2024 5 z 5

Kitty a kouzelný Zlatý tygr Kitty a kouzelný Zlatý tygr Paula Harrison

Krásná kniha pro malé čtenářky. Zpracování bylo zajímavé a text se čte snadno. A jako hlavní, příběh mě zaujal.

01.09.2024 5 z 5

Slovníček Vyjmenováček - BY Slovníček Vyjmenováček - BY Jan-Michal Mleziva

Není nad to si vyjmenovaná slova zopakovat.

21.06.2024 5 z 5

Yakari a velký orel Yakari a velký orel Job (p)

To je výstižné, jak dospělí dětem nevěří. Krásný díl.

17.06.2024 5 z 5

Návnada Návnada kolektiv autorů

Já jsem vyrostla na gumidcich. Toto mi přijde divné, ale děti to milují.

16.06.2024 4 z 5

Odkaz run Odkaz run Michael Peinkofer

Tato série mě nadchla. Je třeba hledat hloubku zamyšlení v textu. Nejde jen o pouhý příběh, ale o realitu, která se různě mění, přesto jádro zůstává stejné. Chamtivost a touha po moci zatemní mozek i srdce a odnáší to nevinní.

10.06.2024 5 z 5

Klíč Klíč Marianne Curley

Opět zajímavé zamyšlení. Každopádně ne vše končí úplně dobře, protože to není pohádka pro děti.

05.04.2024 5 z 5

Nebe v pronájmu: Andělé zázraků Nebe v pronájmu: Andělé zázraků Judita Peschlová

Přijde mi to zbytečně složité rozebírat vrstvy nebe a kdo kam patří. Je fajn o tom něco si přečíst, ale upřímně v běžném životě je to nepraktické a zbytečně komplikované na řešení.

01.04.2024 3 z 5

Kruh ohně Kruh ohně Michelle Zink

Zajímavý příběh. Já ho pochopila tak, že jde o to propojit negativní i pozitivní stránku sebe sama. Uzdravení sebe a své rodové linie bude častějším tématem. Mě se série moc líbila, bez erotiky s upřímnou láskou a hloubku myšlenky zde najdete též.

19.03.2024 5 z 5

Herbář přírodní čarodějky Herbář přírodní čarodějky Cecilia Lattari

Pěkná kniha, která vás motivuje k zamyšlení a potřebě vážit si přírody a jejich krás. Také vám odhalí krásu a taje rostlin a ročního období.

23.02.2024 5 z 5

Dobroběžník mezi světy Dobroběžník mezi světy Marek Jelínek

Za mě skvělý cestopis, který zaujme i maloctenare. Krásné fotky. Na koloběžce se dá všude, jak to ukázal Marek. Stačí se zkrátka nebát a jdou různé věci.

08.02.2024 5 z 5

Strážkyně Brány Strážkyně Brány Michelle Zink

WAU čím víc příběh pokračuje tím více si troufám říci, že se autorce podařilo sepsání zajímavým stylem uzdravení ženské rodové linie. Už se těší. Na 3. díl.

04.02.2024 5 z 5