Gabux Gabux komentáře u knih

Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Kniha začíná pohřbem. Právě tato scéna mě donutila se do knihy vrhnout po hlavě. Příběh se totiž psán svěžím stylem a je postaven poměrně rozumně. Je fakt, že spousta věcí mi přišla přitažená za vlasy, ale většina věcí dává svým způsobem smysl. Většina příběhu je odvyprávěna Imogen, ale dočkáme se i pár vstupů Naomi i Ruby. Příběh tedy vypráví o třech ženách, které jsou velmi odlišné. Nejsou si blízké a mnohem radši se sobě vyhnou, než aby se potkávaly. Přesto je jedna šílená událost svede dohromady a spojí je velmi silným poutem. Z naprostých cizinek se stávají spojenci. Nejen Imogen totiž tají, kolik bolesti a utrpení ji stál život s Phillipem.

16.06.2019 3 z 5

Ticho Ticho Becca Fitzpatrick

Třetí díl byl pecka. Rozhodně mnohem lepší než díl druhý, i když na první nemá. Je pravda, že v jednu chvíli toho tam bylo až příliš, ale nebylo to nic, co by mě vyloženě rušilo od čtení. A kupodivu mě zde ani neotravovala ztráta paměti hlavní hrdiny a to normálně fakt nesnáším!
A Scott je rozporuplná postava, kterou chvíli zbožňuju a pak bych ji něčím trefila po hlavě.

11.06.2019 5 z 5

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Nenáročné čtení. Kniha mě ale naprosto pohltila a během pár hodin jsem ji měla přečtenou. Dost se mi líbil vývoj postav, který mi přišel přirozený. Zápletka byla originální a kniha byla napsaná velmi čtivě. A jako bonus jsem tu zápletku nerozlouskla a musela jsem si počkat na konec. I když musím přiznat, že nijak zvlásť jsem nad tím nepřemýšlela. :)

02.01.2019 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Občas příběh trochu pokulhával, ale poměrně mě to bavilo. A ten konec? Nemám slov! Paráda.

Divergence Divergence Veronica Roth

Tak tohle šílenství mě očividně minulo. Za mě to je jeden z těch příkladů sérií, kde je skvělá myšlenka, ale zpracování nic moc.

17.06.2018 2 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Příběh miluju a čte se to poměrně dobře. Rozhodně jedna z těch skvělých příkladů, že i čeští spisovatelé umí psát. :)

17.06.2018 4 z 5

Červený drak Červený drak Thomas Harris

Perfektní kniha. Vykreslení postav je velmi realistické. Věřila jsem autorovi každé písmenko. Fascinující.

Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Jedna z jejích nejznámějších knih. A svou popularitu si rozhodně zaslouží!

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Tahle knížka chytí za srdce. :)
Delší vyjádření jsem vložila na blog - odkaz na článek v recenzích :)

Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Stále nemohu uvěřit tomu, že mě tuhle knihu donutil přečíst táta ve 12-ti letech. Každopádně to pro mě mělo jiné kouzlo než teď. Kniha byla každopádně poutavá a jsem ráda, že mi ji táta strčil do ruk :)

12.03.2014 5 z 5

Vánoce v Bradavicích Vánoce v Bradavicích Joanne Rowling

Tuto knihu si nekoupíte proto, že chcete objevovat svět Harryho Pottera. Tuto knihu si koupíte proto, abyste si připomněli jak kouzelné dokáží být ty první opravdické Vánoce. Obzvlášť když jsou v kouzelnickém světě a v obklopení přátel!
A jako bonus k tomu dostanete naprosto nádherné ilustrace do kterých jsme se hned zamilovala.

Vánoční atmosféra, kouzlo prvních opravdických Vánoc, Harry Potter a nádherné ilustrace v jednom krásném balíčku.

Tohle bylo krásné pohlazení po dušičce!

31.12.2024 5 z 5

Kniha útěchy Kniha útěchy Matt Haig

Kniha vám dá:
- Propojení věcí, které jste mysleli, že propojit nejdou
- Zajímavé myšlenky a úhly pohledu
- Podněty k přemýšlení
- Úsměvy na tváři
- Sebepoznání
- Uvědomění
- Útěchu
- Naději

Kniha nabízí pohlazení po duši a přesně to člověku i dodá.

Těžko se hodnotí. Kniha je dobře rozložena, napsána i přeložena. Dotýká se bolavých témat a nebojí se toho. Přesto se některé věci opakovaly příliš - na můj vkus. A i tak jsem si užila každou stránku a doporučuji všem. Ať už jste šťastní nebo prožíváte nějaké bolestivé období.

04.08.2024 4 z 5

Království hříchu Království hříchu Meghan March

Za mě o něco slabší díl. Přijde mi, že zde bylo spoustu věcí urychleno a příběhu to uškodilo. Na druhou stranu mě v tomto díle neskutečně bavil Jizva a Temperance. Zároveň uznávám, že autorka udržela tempo a kniha se opět četla sama. Zvrat v knize byl nečekaný, ale prospěšný. Vysvětlil pár dalších záhad, takže jsem ve výsledku spokojená.

Pokud hledáte lehké čtení s erotickými nábojem, kde je hlavním hrdinou nebezpečný muž s mocí a hlavní hrdinka je poměrně inteligentní žena, tak jste tu správně. Tahle série za to stojí. Sama jsem ji přečetla za den a půl a těším se na další díla autorky.

06.02.2023 4 z 5

Nádherná svatba Nádherná svatba Jamie McGuire

Krátké doplnění příběhu z Krásné katastrofy a Učiněné katastrofy. Bez přečtení aspoň jedné z předchozích knih budete dost ztracení.
Za mě možná i zbytečné, ale přesto zajímavé. Dozvíte se, proč přesně se tak rychle vzali a jak to probíhalo. Také to, jak žijí teď. Kniha neurazí ani nenadchne.

22.10.2022 3 z 5

Magie vítězí Magie vítězí Ilona Andrews

Kate je žádanou ženou. A v tomto díle si její pozornost nárokují hned dva super padouši, které nebude snadné porazit. Naštěstí je obklopená přáteli, kteří ji nenechají ve štychu.
Její muž Curran mě v tomto díle trochu rozčiloval, ale na konci jsem ho pochopila. Erra byla výborná a naprosto ji miluju! Ale úplně nejvíc jsem milovala syna Kate a Currana. Syna, který skrývá víc než se zdá.
Nick je stále osinou v zadku, i když uznávám, že umí být i užitečnou osinou. Tedy Jo se stal důležitou postavou a přináší do příběhu další legendy. I když si myslím, že Kate by si je klidně odpustila. Kromě této nepříjemnosti zavítá na Konkláve postava, která všechny neskutečně zmate. Za mě zajímavý obrat, i když jsem mu tuhle novou tvář moc nevěřila. Nějak mi k němu neseděla. Ztratil kvůli tomu své kouzlo.

Co se týká finále... Je přesně takové, jaké člověk předpokládá. Všichni se spojí, aby porazili společného nepřítele. Nebo možná dokonce nepřátele?
Trochu mě mrzí úplný epilog ohledně Julie. Nevím, přišlo mi to zbytečné. Stejně tak mě mrzí ochlazení vztahů s Andreou a Rafaelem. Nepřišlo mi to ke Kate vůbec fér. Stejně tak mi chyběl Ascanio. Myslím, že situace s nárokováním Atlanty se sice tak nějak elegantně vyřešila, ale já bych se klidně vrátila o krok zpátky.

Kate se změnila. A přesto zůstala krásně svá. Je to rozhodně jedna z mých nejoblíbenějších hlavních hrdinek. Celkově musím říct, že pokud se něco povedlo, tak to jsou jednotlivé postavy. Každá je jiná a každou si člověk zamiluje kvůli něčemu jinému. A každá má chyby. Díky tomu jsou uvěřitelné a člověk si je dokáže upřímně zamilovat.

Když to vezmu kolem a kolem... Tohle bylo kvalitní zakončení série. Jsem smutná, že tento příběh končí, ale na druhou stranu jsem ráda, že skončil dříve než stihnul ztratit kvalitu. Ráda se k sérii někdy vrátím.

08.09.2022 5 z 5

Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Nemám ráda poezii. Opravdu ne. Musím ale uznat, že tahle kniha mi pomohla, když mi bylo nejhůř. Několikrát. Nevím, jak se ji to povedlo. Ale povedlo se ji to. Kniha je krásně zpracovaná a citlivě vypráví o bolestivých událostech v životě. A následně i o hojení a naději. Za mě něco, co by si měl přečíst každý, kdo čelí nějaké bolístce na duši.

25.08.2022 4 z 5

Magie spojuje Magie spojuje Ilona Andrews

#rereading

Ach pane bože. Miluju ty přípravy na svatbu. Jednoznačně miluju. Kate je dokonale strašná nevěsta. A chudák Roman to s ní opravdu nemá lehké. Každopádně zde Roman dostal mnohem víc prostoru a já ho fakt žeru. Vyklubala se z něj dokonalá postava. Fakt mě baví. Stejně tak mě baví Luther, Christopher, Ghastek a Rowena. Přidávám je všechny mezi své oblíbené postavy a nezapomínám ani na Erru. Ano, čtete správně.
Kniha je lepší než ta předešlá. Opravdu mě bavila. Kate dokazuje, že je stále lidská a má nějaké zásady. A aby je neporušila, je ochotná dojít k šíleným nápadům. Přišla mi škoda, že závěrečná bitva byla taková odfláklá. Ale nevadí. Trochu mě mrzí, že Smečka dost zmizela ze scény a s tím i nejlepší kamarádka Kate. Proměna Jima je sice pochopitelná, ale mrzí mě to. Nebudu lhát.
Roland je rozporuplná postava. Baví mě jejich kočkování, ale není to něco, bez čeho bych se neobešla.

25.08.2022 5 z 5

Za to mi zaplatíš Za to mi zaplatíš Teresa Driscoll

Nebyla to kniha z které bych si sedla na prdel, ale byla to po delší době kniha, která mě nutila číst dál a dál. Z čehož vyplývá, že kniha byla čtivá a napínavá. Hlavní hrdinka mi přišla sympatická. Dělá chyby, zbrklá rozhodnutí a občas vás její činy a myšlenky naštvou. Ale o to uvěřitelnější mi přišla. A kapitoly z jiného pohledu dodávaly příběhu jiný rozměr. Kniha mě bavila. Neoznačila bych ji jako bestseller, ale rozhodně měla něco do sebe.

Do příběhu jsem se hodně vžila a přijde mi děsivá představa, že takovýto teror někdo opravdu zažívá. Proto jsem se rozhodla zaokrouhlit nahoru a z 3,5* udělat 4*

24.08.2022 4 z 5

Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

#rereading

Já tuhle sérii miluju. V prvním díle se seznamujeme s postavami a musím říct, že já osobně jsem si je zamilovala už tady. Některé více a některé méně, ale zamilovala jsem si nějakým způsobem všechny. Postavy jsou napsané uvěřitelně a mají spoustu chyb. Hlavní hrdinka Kate je sympatická žoldačka, která se zaplete do věcí o kterých neměla ani tušení.
Svět je zvláštní, ale funguje a člověk si na něj docela rychle zvykne. Chvilku trvá než si člověk zapamatuje všechny "spolky", které v knihách vystupují, ale není to nic složitého. Autorka je dost nápaditá, co se týče různých potvor.
Příběh sám osobně je osvěžující, zábavný a rozmanitý. Skvělá oddechovka třeba na léto!

"Na čičiči"

15.06.2022 4 z 5

Klub mrtvých Klub mrtvých Charlaine Harris

#rereading

Jeden z mých oblíbených dílů. Opět čtivé a bez hluchých míst. Příběh má ještě vyšší tempo než předchozí díl. Poznáváme nové, a fakt sexy, postavy a užíváme si změnu prostředí. Prostor zde získává hlavně Erik a začíná se zde projevovat i Pam.

Opět upozorňuju, že je to čistě oddechová série. Zasmějete se a občas i napjatě budete čekat, jak to dopadne. Velké dramata ale nečekejte. U knihy si především odpočinete.

Mám ráda tento typ upírů. Je jeden z mých oblíbených. Jen mi vrtá hlavou, proč autorka nastavila, že upíři mezi sebou vztahy nemají. Nějak mi to nejde do hlavy.

30.06.2021 5 z 5