GaleW komentáře u knih
Druhý díl stejně jako první se u nás těšil veliké oblibě. Zapůjčeno z knihovny, ale už nyní objednáno, abychom měli v naší knihovničce.
Tak jsem podlehla a na jarní prázdniny, které jsme trávili na horách jsem si pořídila tuto knížku. Moje první od autorky a bohužel musím říct, že asi i poslední. Na mě to byla až moc veliká slaďárna, nikde žádná zápletka, pro mě asi opravdu tohle čtení není.
Jako velká fanynka pana Svěráka jsem pořídila mladší dcerce k Vánocům i tuto knížku, příběhy byly vtipné, veselé kresby, spokojenost.
Četly jsme s dcerou oba předchozí díly a tenhle je podle mě nejlepší.
Knížka byla spíše o 3.tříde pardubické základní školy a jejich pobytu v Pacově než o vydrách, ale samozřejmě se tu záchrana zvířátka vyskytuje. Pro malé čtenáře je, myslím, důležité, když se dozví, jak se v případě nálezu opuštěného, zraněného zvířátka zachovat.
Za mě velmi povedená detektivka, zápletka, vyšetřování i rozuzlení mě moc bavilo a už se těším na další díl série, který si také koupím.
Naše v pořadí druhé přečtené dobrodružství skřítka Drnovce a jeho rodinky, i když tato knížka je první z celé série. Vypráví o setkání skřítků a lidí a o nebezpečí, která musí táta Drnovec podstoupit pro ty, které má rád.
Jedna z dětských knížek, která se opravdu povedla. Příběh je tedy více o zvířátkách než o Alence, ale je moc hezký, s ponaučením.
Pro mě jeden z největších knižních zážitků vůbec. Knížka se nedala odložit, pořád chcete vědět, co bude dál. Silný příběh, skvěle napsáno, zasloužený plný počet a už teď se těším na další knížky od této autorky.
Jsem velmi vděčná, že pro mě a teď i pro moje děti byla na světě paní Lindgrenová, díky jejím knížkám je naše dětství bohaté na spoustu kamarádů, ať už z Bullerbynu nebo třeba z vily Vilekuly. Ty příběhy prostě baví. A umět pobavit děti, to je ten největší um v literatuře vůbec.
Knížku dostala starší dcerka od Ježíška a když si ji přečetla, mohla jsem si jí přečíst i já. A jsem za to moc ráda. Knížka je plná kouzelných věcí, strašidelných i roztomilých, přináší spoustu ponaučení pro děti i dospělé (Zlozvyci, Naděje, Štěstěna, Moc atd.), ale především má pohádkový konec, který mě velmi dojal. Vřele doporučuji pro děti i pro ty velké děti!
Další knížka, kterou mi přečetla mladší dcerka (druhá třída) sama, příběh, který má i pro děti pochopitelnou detektivní zápletku, vtipné obrázky, četlo se hezky.
Moc krásný příběh mně předčítaný mou starší dcerkou, o přátelství mezi zvířátky, o lese a jeho obyvatelích. Vřele doporučuji všem malým milovníkům lesa, zvířátek i knížek.
Knížka se mi četla dobře, ale jak již bylo napsáno vícekrát níže, příběh je opravdu velmi težko uvěřitelný. Konec, vyústění celého vyprávění by mělo být, jak už jsem u knih podobného ražení zvyklá, nejvíce WOW, nejvíce strhující a to tady absolutně chybělo, závěr byl zmatený, nic neříkající, přeplácaný.
Tři hvězdičky jsou za překrásné ilustrace, příběhy byly slabší až na 2-3 výjimky
Myslím, že je to možná první detektivka od českého autora/autorky, co jsem četla a musím říct, že nejsem vůbec zklamaná. Určitě si přečtu další případy detektiva Bergmana, který byl od začátku velký sympaťák. Nejednalo se o žádné hrůzy a krveprolití, ale příběhu to rozhodně neubírá, spíše naopak.
Mé druhé setkání se s paní Körnerovou a opět mě nezklamala. Knížka se četla velmi dobře, zajímají vás osudy hlavních hrdinek tak, že prostě nechcete přestat číst a s vyústěním je člověk vlastně také spokojený jako v případě Heřmánkového údolí.
I když má knížka téměř 500 stran, dá se přečíst poměrně rychle, je čtivá, ale tím výčet kladů, bohužel, končí. Bylo to celkově o ničem, žádný závratný zvrat (kromě prvních stránek), styl vyjadřování hlavních hrdinů byl podle mě místy už přes čáru, celkově zklamání, jsem ráda, že jsem měla knížku půjčenou a neutratila za ní svoje peníze....
Moc krásné pohádky pro předvánoční i vánoční čas. Doporučuji