gargamelka gargamelka komentáře u knih

Buď silný Buď silný neznámý - neuveden

Knížka citátu, které povzbudí, uvědomíme si..
Jistě potěší jako dárek:)

04.11.2018 5 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Pro mne milovnici pand je knížka od Pandí královny must have. Báječně sestavená a propracovaná knížka. Břitký, satirický jazyk reflektující dobu nad některými slovními obraty se člověk pobaví. Čtenář může porovnat aktuální život a život v 50. letech. Aktuálně, kdy republika slaví je to příjemné okénko historie. Ona je vlastně knížka dvou osudů v jednom. Hlavní hrdinka se potýká s nepříjemnostmi, jako je nízké sebevědomí spojené s jejím viditelným pandím znakem... Třešnička na dortu je povedený design knížky, kdy ladí k předešlé knížce.

02.11.2018 5 z 5

Devadesát dnů za železnou oponou Devadesát dnů za železnou oponou Gabriel García Márquez

Díky knize se dozvíme jak na autora země působily, jeho postřehy jsou pozorohudné-např. viz. punčochy. Zaujal mě vtípek s hodinkami

24.10.2018 4 z 5

V dobrom aj v zlom V dobrom aj v zlom Gabrielle Bernátová

Odpočinkový příběh, možná až maličko předimenzovaný z hlediska postavy bratra. Knížka o tom, že příbuzné si nevybíráme a vše zlé je pro něco dobré. Věřit je potřeba a pokud nalezneme svůj dílek puzzle, tak je úspěch zaručen. Takovým životem promixovaný do jisté míry idylický příběh...
"Ženy jsou od přírody silnější. Muži nás brání vlastním tělem a mužností a my jsme jejich srdcem a duší. Každá žena potřebuj, aby ji chlap, který stojí po jejím boku, miloval a hlavně chránil. Základem je druhému dopřát pocit, že je důležitý. Když si přestane myslet, že pro tebe natolik důležitá, abys říkal podstatné věci, je konec. Důvěru si musíš zasloužit a lásku vybojovat, protože lehce získané věci ztrácejí na významu, už jen tím, že si myslíme, že nám patří. To, že se někomu oddáme a bude nám patřit, ještě neznamená, že nedokáže odejít."

Moc se mi líbila postava laskavé, životem políbené babičky přes chodbu, která v druhých "vidí pravou stranu člověka". Takovou paní mít na blízku by si přálo mnoho lidí:) Zajímavé bude pokračování.

21.10.2018 4 z 5

Velké holky nepláčou Velké holky nepláčou Ivana Ivančáková

Reálný a hlavně poučný příběh, který poukazuje na to, že my holky jsme někdy fakt trubky a ženeme se za svými sny hlava nehlava, necháme se napálit, ač toto téma je známé... Důvěřuj, ale prověřuj, to sedí

10.10.2018 4 z 5

Příběh Berlín Příběh Berlín Veronika Jonášová

Taková ta povinná knížka pro Berlínomily :) Díky tomu, že reportér Martin Jonáš zná Berlín a přilehlé okolí téměř jako své boty, dozvíme se mnohé. Mentalita lidí, drby, uličky, kavárny, červené lucerničky, politika.. Tipy na zajímavá, známá a méně známá místa. Kniha je doplněna o fotky

14.09.2018 4 z 5

Neodcházej Neodcházej Katarína Gillerová

Příjemná kniha. Velmi vydařená prokreslenost postav, skvěle namixovaná minulost/přítomnost v ději.

02.08.2018 5 z 5

Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Zápisníková kniha,díky které můžeme nahlédnout do jednotlivých vnitřních příběhů spoluléčících. Každý má jiný spouštěč demona...taková sociologická sonda do duší ovlivněných alkoholem.

22.07.2018 5 z 5

Miluji tě, nenávidím tě Miluji tě, nenávidím tě Christina Lauren

Letní oddychovka na vyčištění hlavy a na nastavní se do optimistické, nezávazné pohody. S předešlými se tolik nesrovná, ale ujde

04.07.2018 4 z 5

Gamblerova žena Gamblerova žena Ružena Scherhauferová

Přīběh, který je inspirovaný životem. Jak název napovīdá jedná se o hazard. Je zaznamenána sychologe postavy, která se s postupem času mění, bohužel k horšímu, agresivita, rozprodej majetu a jak chování - gamblerská vášen má vliv i na ostatní. Nekončī happyendem

25.06.2018 5 z 5

Citová divočina Citová divočina Simona Monyová (p)

Vcelku vtipná oddychovka, která vyzobrazuje život čtyř kamarádek. Zároveň také o tom že dokonalost je v podstatě mýtus, a správnou příležitost si koneckonců vytváří každý sám

14.01.2018 4 z 5

Povídky na tělo Povídky na tělo Martina Formanová

Jak název napovídá jedná se o povidkovou kniku. Kniha se čte příjemně,rychle a pohodově. Taková ta nenáročná oddychovka;) Jednoznačně by si některé povídky zasloužily větší rozsah.

25.12.2017 4 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Očekávala jsem něco víc. Samotné to, než jsem knihu dočetla bylo poměrně na dlouho. Nějak mě extra nechytla. Asi má být kniha vhledem do mužského a ženského světa, logiky, myšlení, cílů.. Některé pasáže jsou vtipné a úsměvné.

15.10.2017 3 z 5

Zítra vyjde slunce Zítra vyjde slunce Simona Monyová (p)

Kniha se čte jedna báseň, má spád a problematické vztahové téma. Čtenářům ukazuje na co zbystřit a vyvarovat se... Manimulace, ústupky, úplatky, peníze, vysoké postavení muže, alkohol, doufání že se muž změní, hrubost, pád na dno... Hrdinka knihy nemá nic jednoduché,doufá že se změní, ač je ve vězení nerozvede se. Je strašně hodná, naštěstí je pro ni postava Ondřěje:)

18.09.2017 5 z 5

Uličnice Uličnice Jana Benková

Kniha se čte lehce, příjemně, má spád a odehrává se v ní dost věcí. Sice v ní nalezneme nepřesnosti (ohledně data), ale ani ty nemají vliv na četbu. Je to opravdu něco! Co dokáže majetný, všehoschopný muž, který si vše umí zařídit. Něco jako mafie... Hlavní hrdinka si šahá fakt na dno a to doslova.

09.09.2017 4 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Oddychová knížka, která má spád a pozoruhodné dějové linky jednotlivých hrdinů.

03.09.2017 4 z 5

Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

Skvělá knížka! Plná humoru, zábavných situací, nadhledu a grácie.

19.08.2017 5 z 5

Zn. blondýna hledá... Zn. blondýna hledá... Blanka Svobodová

Příběh o tom co se stane během jednoho jediného dne díky zaregistrování se na seznamku. Inspirace z dnešního světa, máme možnosti seznamek od Tinderu počínaje po ...x.. konče. Někteří lidé najdou tu pravou osobu, ale v knize je zmíňka i o těch, co hledají na netu něco jiného ... Nenáročná oddychovka na vyčištění hlavy, čte se rychle

19.06.2017 4 z 5

Máš cos chtěl, miláčku! Máš cos chtěl, miláčku! Jana Benková

Příběh opravdu odpovídá názvu knihy. Lina doposud žijící poklidným manželstvím se synem a psem. Hned počátku se dozvíme o nevěře. Začne jednat, odstěhuje se a je rozvod. Musí se také potýkat s peripetiemi jako je hledání nové práce. Má ale skvělé kamarádky, které jí pomohou. V novém zaměstnání se seznámí s přítem, kterého ale bojkotuje její syn. Poté se někdo vloupe do jejich nového bytu (za tím má nejspíše prsty její bývalý manžel), který o ni opět stojí, jelikož chce povýšit svůj byznys vstupem do politiky. A jak to bývá, lépe vypadá spořádaná rodinka, než rozvedený chlapík s mnoha kočičkami na krku, prahnoucí dostat se na post ministra. Proto Linu znovu očaruje. Ta se k němu vrátí, díky jeho snaze dostat se do funkce, získá podstatnou část majetku (kvůli volbám...) Ale opět dozví se o jeho avantýrách, Lina má ale svůj plán, který vyjde.

28.02.2017 4 z 5

Chytrá žena pro manžela přes plot skočí Chytrá žena pro manžela přes plot skočí Alena Jakoubková

Příjemná kniha ze života, kde si láska nevybírá :-) Je ozvláštněna o recepty.

09.08.2016 4 z 5