Graine | Komentáře u knih | Databáze knih

Graine Graine komentáře u knih

Kalibův zločin Kalibův zločin Karel Václav Rais

Vynikající vylíčení soudobých poměrů na české vesnici

Svatý Xaverius Svatý Xaverius Jakub Arbes

Dío je dějově zasazeno do prostředí Prahy 1. pol. 19. století – je nazváno podle obrazu mučedníka sv. Xaveria umístěného v pražském kostele sv. Mikuláše

Příběh inženýra lidských duší 1 Příběh inženýra lidských duší 1 Josef Škvorecký

Tnetokrát se s s Dannym Smiřickým setkáváme jako s vysokoškolským profesorem, který žije v emigraci v Torontu
vzpomíná na mládí, orientuje se v současném životě a hledá smysl života...

Madynka Madynka Astrid Lindgren

Astrid opět nezklamala. Báječná kniha pro dětské čtenáře

Emil Neplecha Emil Neplecha Astrid Lindgren

Příběhy i Emilu Neplechovi a jeho rodině patřily v dětství k mým nejoblíbenějším.

16.08.2012

Gabra a Málinka, povedené dcerky Gabra a Málinka, povedené dcerky Amálie Kutinová

To byla kniha mého dětství. Nevadilo mi ani nářečí, natolik mě příběhy dvou sester zaujaly

16.08.2012

Klára a Karolína: Dvojčata přes propast času Klára a Karolína: Dvojčata přes propast času Penelope Farmer

Tajuplný román o dvou dívkách z odlišného období mě zaujal nejen v dětských letech. Ráda jsem se k němu vrátila i v pozdějším věku

Mary Poppinsová Mary Poppinsová Pamela Lyndon Travers

Kniha mého dětství! nejraději jsem měla Ošklivý úterek :-)

Katyně Katyně Pavel Kohout

Běhal mi mráz po zádech

Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Paní Bovaryová je klasické dílo francouzského realismu. Vřele doporučuji!

Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

Klasika anglického realismu

Kouzelný vrch Kouzelný vrch Thomas Mann

Kniha nás zavádí na začátek 20. století do sanatoria nad Davosem. Na návštěvu za německým důstojníkem Joachimem, přijede bratranec Hans Castorp. Avšak také u něj se objeví tuberkulóza. Hans se v sanatoriu zamiluje do Rusky Klaudie Chauchatové ...

16.08.2012

Hubička Hubička Karolina Světlá (p)

Povídka Hubička se odehrává v Podještědí a popisuje problematiku mravnosti a cti soudobé dívky

16.08.2012

Námluvy Námluvy Karolina Světlá (p)

Četla jsem povídku Námluvy od Karoliny Světlé. Líbilo se mi vylíčení zvyků na vesnici i vylíčení toho, jakým způsobem Havel vyzná Cilce lásku

16.08.2012

Vesnický román Vesnický román Karolina Světlá (p)

Líbilo se mi zejména charakterové vylíčení hlavních postav, kontrast mezi rychtářkou a Sylvou

16.08.2012

Černý Petříček Černý Petříček Karolina Světlá (p)

Nečekala jsem, že mě povídka tolik zaujme!

Malý vetřelec Malý vetřelec Sarah Waters

Bylo to velmi zajímavé čtení. Stále jsem čekala, co přijde dál a nemohla se od knihy odtrhnout. Jen jsem asi čekala, trochu jiný konec...

Zlodějka Zlodějka Sarah Waters

Napínavý děj, velice zajímavá zápletka a pozoruhodné ženské postavy.

Memento Memento Radek John

Souhlasím - tohle by mělo patřit do povinné četby

Lucerna Lucerna Alois Jirásek

Taková milá pohádka... Viděla jsem i divadelní představení v Národním divadle a byla jsem nadšená!