guru komentáře u knih
Veľmi kvalitná kniha, rýchly spád, napínavý dej, žiadne zbytočné zdržovanie.
Avšak oproti dielu Chameleón mi prišiel záver o niečo slabší.
Dej dá sa povedať opäť podľa Cookovej šablóny, no záver bol naozaj strhujúci.
Síce opäť podľa Cookovej predlohy, no napätie sa dalo krájať.
Len mi príde škoda, že sa Cook akosi preorientoval od sci-fi, a už nedáva do svojich diel fascinujúce vízie možného vývoja lekárstva.
Tentokrát to bolo z trochu iného sudka, ako je u Cooka zvykom.
Síce neponúkol žiadnu fascinujúcu sci-fi víziu možného uberania lekárstva, zato to však vynahradil zvýšenou napínavosťou a väčším množstvom zaujímavých postáv.
Opäť Cook ponúkol fascinujúce vízie.
Avšak obsahová stránka je možno o niečo slabšia.
Opäť kvalita od Lehanea.
Detailný popis zložitého, zdanlivo nikam nevedúceho vyšetrovania, s nečakaným vyvrcholením.
Okrem toho však je do detailu rozpitvaný problém únosov detí, a to ako z filozofického a psychologického hľadiska, tak aj z problémovosti zákonov.
Klasický, uspokojivý lekársky thriller, rozhodne dostatočne napínavý.
Avšak ako už bolo spomenuté, koniec bol tak trochu otvorený, osud Arolenu nebol rozobraný (aj keď z udalostí docela jasne vyplýva).
Za zaujímavé a fascinujúce vízie Robina Cooka však dávam tejto knihe 5*.
Dielo obsahuje zaujímavé náhľady na téma umelej inteligencie.
Zápletka nie je zlá, avšak príde mi, ako keby Cook písal podľa nejakej šablóny - až na drobné rozdiely je veľmi podobná Kóme.
Prehľadný, vedecký štýl rozprávania, dobrá zápletka.
Akurát neskôr do deja vstúpili akčné chvíle spolu s opismi interiérov, a pri nich som úplne stratil predstavu o prostredí.
Lee Child opäť predzvádza svoje majstrovké rozprávacie schopnosti.
Dielo vtiahne čitateľa od prvej strany, bez zbytočného preťahovania.
Zatiaľ asi najlepší diel sudcu Ti. Ten obklopený niekoľkými obrovskými spiknutiami a záhadami všetko utriedi a uvrhne do poriadku.
Vôbec mi nesadol štýl tejto knihy.
Rozprávanie mi prišlo akési nezaujímavé, s mnohými odbočkami, nemohol som sa dostať do deja.
K tomu nádych kadejakých blábolov o anjeloch a podobne - to už mi vôbec nesedí.
Výborné psychologické vykreslenie postáv, pútavý príbeh.
Na druhej strane však až zarážajúco jednotvárne uplatnenie psychológie, každá postava je produktom ničoho iného ako nejakej traumy z detstva, rovnako zarážajúci vysoký výskyt zneužívania postáv v ich detstve. To však nemožno vyčítať, pretože autor je psychológ a z toho pohľadu aj berie postavy, no a hlavne to neuberá na zaujímavosti celej knihy.
Úžasná prepracovanosť.
Detailný rozbor postáv, zaujímavá zápletka, na záver stupňujúce sa napätie.
Výborné napätie v celej dĺžke.
Akurát Jack mi neprišiel vo svojej koži, páchateľa odhalil až na poslednú chvíľu, napriek jeho podozrivému chovaniu - už asi v polovici knihy mi prišiel jasný. Okrem toho činil dosť iracionálne rozhodnutia, z poslednej scénky v kamennej budove vyviazol len vďaka úplnej náhode.
Rozhodne jedna z lepších kníh o Jackovi Reacherovi, a zvlášť konečne Lee Child rozčlenil text do kapitol normálnej dĺžky - v iných jeho knihách nie sú výnimkoiu ani vyčerpávajúce 30 stránkové kapitoly.
Osobne podľa mňa spolu s Jatkami zatiaľ najlepší diel Jacka Reachera.
Nechýbal spád ani napätie, a to do samotného konca.