guru komentáře u knih
Veľmi prekvapivé rozuzlenie, avšak v tomto prípade je účinok hypnózy trochu nadnesený.
Oproti iným Crichtonovým knihám je táto omnoho poslabšia. Jednak ma neveľmi napínavý dej, k tomu ma ani vložky odborných vedomostí nezaujali ani zďaleka tak, ako napr. v Koristi.
Bolo to docela zaujímavé, ale osobne mám tak trochu averziu voči neustálemu skákaniu v čase do ďalekej minulosti. Navyše mi v diele chýbalo rozprávanie vraha a akékoľvek prekvapenie, keďže vrah bol známy od samého začiatku knihy.
Zaujímavý dej, ale aj kvôli kratšiemu rozsahu možno trošku slabšia zápletka.
Slabšie dielo série, pomalší rozbeh, zápletka menej uspokojivá ako v iných dieloch. Inak však docela solídne dielo.
Mimoriadne prepracovaná kniha, naozaj skvelé čítanie.
Je v nej obsiahnutých mnoho postáv a prepracovaných dejových línií, ktoré sa postupne krásne spájajú.
Spád začína takmer od začiatku a pretrváva až do konca.
Autor sa pekne rozpísal, a toto dielo mi prišlo zatiaľ ako najlepšie od tohto autora. Konečne použil normálne členenie (kapitoly primeranej dĺžky), zvolil subjektívneho rozprávača v Boschovej osobe, a pekne vyšperkoval zápletku.
Tentoraz Connelly zakomponoval do knihy viac akcie, a niekoľko zaujímavých dejových zvratov. No a k tomu všetkému sa Bosch konečne začal aspoň trochu krotiť, možno aj preto, že na oddelení narazil na podobne zmýšľajúcich ľudí.
V tejto knihe ma nesympatický detektív Harry Bosch iritoval ešte viac, ako v predchádzajúcich dieloch. Napriek tomu bol však dej uspokojivý.
Zo začiatku veľmi dobré, narástli moje očakávania, no záver pre mňa nebol úplne uspokojivý. Je to 12. dielo v sérii, a mám pocit, že autor už celú sériu len preťahuje.
Na môj vkus veľmi pomalý a nudný začiatok.
Neskôr však kniha naberá spád a stáva sa veľmi dobre prepracovanou so zaujímavým záverom.
Treba však poukázať na miernu absurditu motívu.
Zaujímavý, dobre písaný dej. Zaujímavé vyústenie. Celkovo veľmi dobré dielo.
Po 4. dieli Mačka a myš, čo bolo fakt výborné dielo, ma tento diel veľmi sklamal.
Názov a popis ma od tohto diela dlho odradzovali, nakoniec však išlo o mimoriadne podarené dielo, zachycujúce ako výborný dej, tak aj zaujímavé postavy.
Začiatok ma veľmi namotal, zločinci v tomto dieli však oplývali na môj vkus nízkymi kvalitami, a ani zápletka nebola nejaká extra. Ale čítavosť a dej vynikajúce.
Výborná kniha, ako sa na Deavera patrí, prešpikovaná viacerými nečakanými zvratmi.
Čo mi však chýbalo oproti ostatným jeho dielam, je dej z pohľadu viacerých postáv - totiž, v tomto diele je celý dej rorzprávaný z pohľadu jednej postavy - aj keď čisatočne je to kompenzované práve úvahami tejto postavy.
Zaujímavé poznatky, ale často silné tvrdenia nepodložené žiadnymi dôkazmi, a prehnané uchyľovanie k pseudovedám ako astrológia, vyššie sily apod.
Skvelá kniha, ktorá nielen opisuje evolúciu a podkladá ju argumentami, ale aj núti prehodnotiť pohľad na svet.
Výborná kniha. Pekne zhrnuté snáď všetky argumenty proti existencii boha. Po prečítaní ma nenapadlo, čo by som dodal.