GYROTOURBILLON komentáře u knih
Plný souhlas s Nelly. Knihu jsem z nepochopitelnýho důvodu kdysi odložil a nyní znovu našel, dá se říct poklad. Asi občas záleží na rozpoložení.
Je to moje 40 kniha od pana autora CC.
Doporučuji , dávám 5*
Další povedená kniha CC. Autor napsal dobrodružnou jízdu se vším , co k tomu patří. Doporučuji 5* si kniha zaslouží.
Tak další kniha FT. asi určitě splnila očekávání všech jeho čtenářů. Co dodat ? Kniha je o problematice dnešní doby. Kyberprostor a jeho nebezpečný svět, viry , které autor popsal velmi reálně. Pandemií, kterou nyní všichni žijem.
Věřím, že došlo k odcizení nebezpečného viru z vědecké obce a cíleného zneužití, popř. možného zaměření na danou skupinu obyvatel. Tato věc se samozřejmě řadí ke konspiračním teoriím , ale spousta lidí jim věří. To, že v poměrně krátké době začnou selhávat vlády zemí, se kolosálně ukázalo jak v tomto thrilleru , tak v dnešní době.
Knihu doporučuji lidem , kteří jsou schopni v dnešní době zkousnout thriller , který je bohužel naší realitou a je na hranici literatury faktu.
Za čtivost 5* dávám, ale v realitě to takové wow není, stačí se mrknout kolem sebe. A vyhlídky , že zase bude ok. mnoho lidí nevidí moc optimálně. A že to nahrává pochybným , bezcitným existencím, o tom není co dodat.
Desátá kniha LC. a opakovaně vynikající. Pohled do amišské komunity je zajímavý. Poukazuje , že i oni nejsou víc než lidé s běžnými radostmi a starostmi. Autorka skvěle popisuje jejich tradice , mluvu i práci policie, kniha působí velmi uvěřitelně. Jasně, holky to přehnaly , ale .. asi takhle , oko za oko , zub za zub.
Knihu i samotnou LC. doporučuji. 5* zde nejde nedat.
Moje druhé setkání s HH. Ano , i tato kniha působí velmi uvěřitelně. Afrika a její tradice (ženská obřízka) , jsou pro mě nepochopitelné . O slumu v Nairobi jsem četl ve více knihách. Známá se kdysi ke slumu přiblížila v rámci svého pobytu v Keni, a do ČR se vrátila velmi negativně ovlivněna. Co dokázal kousek čokolády v tomto kraji, kde se žije z minuty na minutu. Je to smutné . Jasně, kniha je lehce pohádková ke konci, ale není to vyloženě literatura faktu, tak proč ne.
Knihu doporučuji , 5 * si zaslouží.
Film i kniha splnily mé očekávání. Pravda , je třeba se dost soustředit na děj.
Dvd s J. Reno bylo kdysi velkým hitem
Druhá kniha WG. mě tedy taky velice mile překvapila. Nějakou představu jsem měl. Jasně, kniha obsahuje jadrnější vyjadřování hlavního aktéra i jeho kolegů, ale k Forrestovi to prostě patřilo i sedělo. Do filmu by se samozřejmě jisté věci asi dát nedaly, ale to už je Hollywood, který přesto vytvořil dobrý film.
Musím podotknout, že jsem se dlouho tak nezasmál , při jistých pasážích.
Knihu doporučuji a věřím , že si ji v budoucnu ještě jednou přečtu.
Druhá kniha KTW. Co k ni dodat? To hlavní zde podala barbb8k .
První kniha , alespoň pro mně byla lepší. Tu jsem přečetl 2× .
Přesto autorce fandím, ono je umění napsat knihu tak , aby se zalíbila všem.
Tak tato kniha mně mile překvapila. Film s T. Hanksem je samozřejmě nádherný, úžasná kamera , dobrá hudba, zkrátka super film se vším . Role , které se zhostil TH. , mu byla šita na tělo, však získal spoustu ocenění.
Knižní děj je trochu jiný , nicméně hlášky Forresta jsou též super. Bylo zajímavé při čtení sledovat , co a jak jinak bylo použito ve filmu. Ano, s tím opičákem Sue , to už bylo trochu moc, ale nakonec proč ne.
Prvenství u filmu se též musí dát českému dabingu , dabéři jako Nela Bourová a Vladimír Dlouhý alias jako Jenny a Forrestr, jsou jedineční.
Knihu doporučuji fanouškům filmu k porovnání , jsou tam pasáže, kde se určitě pobavíte, nejadna knižní hláška vám utkví v hlavě.
Tak jasně , kniha se výborně četla. Školní léta jsme si zažili různě. A ty zážitky , je jich spousta , které nám z paměti jen tak nevypadnou.
Kniha má těm mladším ročníkům určitě co nabídnout, myšlenek je tu spousta.
No a nám starším vykouzlí úsměvy na tvářích. Též můžeme porovnat naše mladí s dnešním , ale v podstatě jde o jedno a to samé.
Plně souhlasím se Zuzka 12627. Autorka velmi barvitě popsala podmořský svět a s ním vše propojené, pochopitelně i s námi lidmi.
Knihu vřele doporučuji , je aktuální pro každého.
Moje druhé setkání s DČ. Opět kniha zajímavostí, tajemna, doplněna krásnými fotografiemi. Rád střídám žánry knížek , je třeba občas odskočit od thrillerů , či krimi atd. Jak již jsem uvedl, rád pobývám v Praze mimo hlavní tahy a dokážu si představit , co a jak muselo být té a té doby. Třeba nádraží Těšnov , které kvůli stavbě magistrály úplně zmizelo z podvědomí pražanů. Jasně , starší generace určitě vzpomenou na krásnou architekturu vstupního portálu toho nádraži.
Moje babička sloužící v Praze z tohoto nádraží jezdila směr Hradec Králové.
Demolice byla posléze historiky a památkáři velmi odsuzovaná. Bohužel na krásy se tehdy moc nekoukalo, obzvlášť v době KSČ. Magistrála zničila srdce Prahy, o památkách nemluvě.
Krásná dokumentární kniha, která nám poukazuje na neznámé či zapomenuté zajímavosti Prahy. Nádherné fotografie publikaci doplňují.
Knihu doporučuji lidem , které zajímá Praha trošku hlouběji.
Já, jako amatérský turista a fotograf, jsem už několikrát zavítal do lokalit ne běžně navštěvovaných hlavním proudem a mohu říct , že pokud svítí slunce a je jasná obloha a vše voní a kvete, vždy se dá objevit něco zajímavého, ať už je to pohled do postranní uličky či nenápadný nápis vysoko nad naši hlavou, kam je třeba hlavu více zvednout. Je pravda, že kolikrát danou zajímavost, kterou míjíme denně při našich cestách do zaměstnání, je poněkud výše, kam po hektickém ránu rozhodně nevzhlédneme.
Krásná kniha , kterou jsem nyní přečetl po druhé. Kdo má rád Tutanchamona a jeho poklad , bude nadšen . Též kniha P. Vandenbergra Král z Luxoru, splní vaše očekávání. Mimo jiné , výstava Toutanchamon v Praze , mé pocity dovršila.
Od autora jsem již dávno přečetl trilogii , ta mi v té době sedla. Tato kniha, a téma drogy a agresivita s nimi spojená, mě nenadchla. Ano , tajemný Solomon Creed byl zajímavý , ale to je asi tak vše.
Ano, křesťanská myšlenka byla zajímavá , ovšem drogové podsvětí to dle mého pohledu pokazilo. Ono koneckonců, která kniha je co se týče drog dobrá , zajímavá ?? Drogy jsou všude kolem nás , nemám potřebu znát lidi individua , a jejich činnost. Stačí mi vědět, že nám jedna " fetka " bydlí nad hlavou. A že občas i boha voláme , kvůli troše klidu. Bohužel s GDPR je to o ničem.
Skvěle vystiženo Chytuš. Více není co dodat , knihu jsem přečetl po druhé.
Souhlasím s Alabra. Pařížská pomsta , kterou jsem četl před touto , a dle recenze , neměla být příliš ok. , mě naopak nadchla velmi. To je asi věc názoru. Asi mám blíže k Evropské historii než podrobné znalosti o USA.
Přesto SB. nezavrhuji , ještě mi zbývají jeho 2 knihy a rozhodně si nenechám ujít brzy vycházející Varšavský protokol.
Super kniha SB. S bohužel reálnými prvky dnešní doby. Krásně popsané památky Paříže , a jejich výstižnou atmosférou. Pohled na Napoleona a svět té doby , dělá z knihy perfektní dílo.
Mě kniha nadchla velmi i z pohledu cestovatelského ducha , který autor umí brilantně vystihnout.
Souhlasím s bookharmony , úžasná kniha si 5 * zaslouží.