Hade

Opravdu nelíbilo. V knize jsem nenašel jedinou postavu, které bych mohl fandit včetně vypravěče. Druhý díl už nebudu. Ty legendy, které tvoří snad půlku knihy jsou k pláči.

Kdyby kniha byla o polovinu tenčí, byla by to možná paráda. Je to strašně roztahané, únavné hovory o ničem. Film byl mnohem lepší.

Přečetl jsem asi do poloviny, dál už to nešlo. Strašné množství postav, ve kterých jsem se ztrácel, velmi chabý děj, kniha celkem hodně rozvláčná a rozhovory mi připadaly moc nucené. Navíc mi velmi vadilo to, že se děj odehrává na spoustě míst, které přiložená mapa vůbec nezobrazuje.

Knihu nehodnotím, odložil jsem ji po dvou stránkách kdy jsem vůbec nepochopil o čem byla řeč. Možná je to vzhledem k hodnocení ostatních dobré, ale nic pro mne. Spisovatelův styl mi vůbec nesedí.

Strašné zklamání, nedočteno a další díly této série už nebudu pokoušet. Žádná akce, jenom několika stánkové žvanění o nepodstatných věcech, samé proslovy římských veličin, které nikoho nezajímají. Kniha v podstatě nemá žádného hlavního hrdinu, jenom bandu intrikánů. Nelíbilo!!!

Bohužel, kniha mě neoslovila. Možná jde o skutečně dobrý příběh z války, ale styl psaní! Všechno v jedné větě, která se táhne přes stránky. Připomnělo mi to Odyssea od Joyce, ale to byl úplně jiný kalibr. Nedočteno, ale dávám něco alespoň za snahu.

Románů o dobytí Mexika jsem četl několik, ale tenhle byl nejslabší.

Velmi slabé. Postavy se chovají a mluví jako lidé 21. století a to u historických románů vůbec nemám rád.

Zatím nejslabší Červeňákovina, kterou jsem četl.

Dávám za 4, ale jen kvůli netypickým honičkám. Bavilo mě to, ale byla tam spousta nepravděpodobností, někdy i nesmyslů.

U žádné sci-fi, fantasy série jsem nezaznamenal tak obrovský propad jako u Amberu. Corwin, to byla paráda. Merlinovy příběhy mě vůbec neoslovily a měl jsem co dělat, abych to celé dočetl. Možná nejsem dostatečně inteligentní (ačkoli tu VŠ mám a ne v Plzni), ale ty stupidní rozhovory o ničem mě prostě nebraly.
Nicméně pro skalní příznivce celé série: Já nesnáším Pána prstenů, knihy i film, připadá mi to celé stejně stupidní jako druhá část Amberu.

Nemám rád všeobecně povídky a ani tyto nic moc. Spousta kecání o ničem a děj skoro žádný.

Po dlouhé době fantasy, kterou jsem přečetl bez přeskakování stránek. Těším se na další díly.

Omlouvám se všem, kdo hodnotí tuto knížku kladně, ale mě tak strašně nebavila, že jsem nedočetl.

Ajajaj, já to tušil. Spisovateli došly nápady, takže se uchýlil k opakování a to ne zcela zdařilému.
Inevera a její vzrůst je těžce nudné a povšechně známé. Navíc podrobné popisování musulmanské KOMUNITY je otravné, místy až odporné. Dnes už naštěstí víme, co jsou musulmani zač a známe i slova Koránu, že přísaha nevěrci může být porušena. S tím autor širší veřejnost ani nemusel seznamovat. Jenom nechápu, proč by měli zrovna tihle prasořitci ovládat nejvyšší bojová umění. V reálu tomu naštěstí tak není.
Jak se mi jeví první půlka knihy naprosto zbytečná, naštěstí v druhé půli dochází k obratu. Proto za tři hvězdy.

Zpočátku to šlo, ale potom tam bylo moc náboženství, to nemusím.

Ach, jo nemít tak rád starověký Řím, bylo by to horší. Ale alespoň tam legionáři nejedí papriky a kukuřici jako v jiných rádoby historických románech.