Hanathor komentáře u knih
S těžkým srdcem dávám pouze tři hvězdy.. Druhý díl mě teda vůbec neuchvátil. Až na posledních 20 stránek kniha postrádala akci. Doufám, že třetí díl sérii opět zvedne.
Knížce bych dala 3,5 hvězdy,kdybych mohla. Dostala jsem se k ní kvůli čtenářské výzvě, anotace mi přišla zajímavá.
Po pár prvních stránkách jsem měla chuť knihu odložit. Celé to bylo jakési zdlouhavé a nezajímavé. Naštěstí se to postupně rozjelo a od půlky dál se kniha četla sama.
Je pravda,že je kniha jiná. Oceňuji, že autoři nám neprozradili celou pointu hned na začátku.
Na druhou stranu z konce mám velmi smíšené pocity.. jsem jediná, kdo ho nepochopil..?
Rozhodně doporučuji přečíst.
(Z testu na začátku knihy jsem měla krásný 1 bod :) )
Docela často se mi stává, že v knihovně objevím knihu, podle které byl natočen film nebo seriál, který mám ráda. Taková odchází se mnou domů, včetně téhle :)
Četla se moc dobře (jedná se spíš o oddychovku), přestože seriál z ní převzal jen námět a jména pár hlavních postav. Co mi ale vadilo, byl font, kterým byly psané pasáže z minulosti. Zabírají tak třetinu knihy a jsou psané bezpatkovým písmem. Špatně se mi orientovalo v řádcích. Myslím, že kurzíva by byla lepší volba.
Sérii jsem dala ještě šanci, přestože jsem první díl hodnotila 2*. Druhý díl se bohužel nesl ve stejném duchu.
Hodně slov, málo činů.
V příběhu jsem se dost ztrácela a až někdy za polovinou knihy jsem zjistila proč - když se autorka vracela k něčemu do minulosti, nebylo to nijak vizuálně oddělené. Těžko ale říct, zda by byl příběh poutavější, pokud by byla alespoň mezera mezi odstavci.
Druhý díl se četl stejně dobře jako první, ale tady se velmi často omílalo to stejné pořád dokola. Chyběla tomu "akce".
Celá kniha mi připadá hrozně prvoplánová. Podobných příběhů je mnoho a není tam žádný překvapivý vývoj událostí.
To ovšem nic nemění na tom, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout a přečetla ji jedním dechem. Sérii rozhodně dočtu :)
Asi jsem od knihy očekávala něco jiného, než ve skutečnosti je...
Spíše než nástroje, jak být v běžném životě více kreativní a kde hledat inspiraci, se jedná o autorčinu zpověď toho, co všechno (a kde) dokázala.
+ mi vadilo neustále se měnící uspořádání textu na stránkách, který byl někdy navíc i "přeškrtnutý" červenou linkou
Zdálo se mi, že některé rady/pravidla se opakovaly, nicméně i tak kniha obsahuje spoustu moudrých myšlenek.
Nesmíte od toho očekávat převratná životní moudra. Každopádně kniha je zajímavá,vtipná, dobře čtivá. A i nějaké ty tipy k vošéfovanosti vám v hlavě zůstanou.
Další knížka, kterou jsem si půjčila z důvodu, že se mi líbil seriál podle ní natočený.
Obojí se mi líbilo, ovšem oproti knize měl seriál dramatičtější závěr (:
Druhy díl dobře čtivý stejně, jako první. Fajn oddechová četba. Akorát jsem si nemohla zvyknout na jiné vztahy oproti seriálu (:
(SPOILER) Kniha ze zajímavého prostředí,která se četla velmi dobře - i dospělákovi :)
Nejde mi ale do hlavy "neschopnost" policie - pokud i nějaký zahradník věděl, že úkryt se nachází na hřbitově, jak je možné, že na to policie nepřišla?
Dobře čtivá kniha, která je zároveň moc hezky graficky obohacená. Bohužel teda další díly nepřeloženy..
Výborná oddechová četba, kniha navíc obsahuje spoustu zajímavých myšlenek k zamyšlení.
Oceňuji také krátké kapitoly, díky kterým jsem knihu zhltla téměř najednou :)