Hanathor Hanathor komentáře u knih

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

S těžkým srdcem dávám pouze tři hvězdy.. Druhý díl mě teda vůbec neuchvátil. Až na posledních 20 stránek kniha postrádala akci. Doufám, že třetí díl sérii opět zvedne.

02.10.2023 3 z 5

Vita nostra Vita nostra Sergej Djačenko

Knížce bych dala 3,5 hvězdy,kdybych mohla. Dostala jsem se k ní kvůli čtenářské výzvě, anotace mi přišla zajímavá.
Po pár prvních stránkách jsem měla chuť knihu odložit. Celé to bylo jakési zdlouhavé a nezajímavé. Naštěstí se to postupně rozjelo a od půlky dál se kniha četla sama.
Je pravda,že je kniha jiná. Oceňuji, že autoři nám neprozradili celou pointu hned na začátku.
Na druhou stranu z konce mám velmi smíšené pocity.. jsem jediná, kdo ho nepochopil..?

05.07.2023 3 z 5

Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Rozhodně doporučuji přečíst.
(Z testu na začátku knihy jsem měla krásný 1 bod :) )

06.06.2023 5 z 5

Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Docela často se mi stává, že v knihovně objevím knihu, podle které byl natočen film nebo seriál, který mám ráda. Taková odchází se mnou domů, včetně téhle :)
Četla se moc dobře (jedná se spíš o oddychovku), přestože seriál z ní převzal jen námět a jména pár hlavních postav. Co mi ale vadilo, byl font, kterým byly psané pasáže z minulosti. Zabírají tak třetinu knihy a jsou psané bezpatkovým písmem. Špatně se mi orientovalo v řádcích. Myslím, že kurzíva by byla lepší volba.

07.05.2023 4 z 5

Atlasův paradox Atlasův paradox Olivie Blake (p)

Sérii jsem dala ještě šanci, přestože jsem první díl hodnotila 2*. Druhý díl se bohužel nesl ve stejném duchu.
Hodně slov, málo činů.
V příběhu jsem se dost ztrácela a až někdy za polovinou knihy jsem zjistila proč - když se autorka vracela k něčemu do minulosti, nebylo to nijak vizuálně oddělené. Těžko ale říct, zda by byl příběh poutavější, pokud by byla alespoň mezera mezi odstavci.

31.10.2024 2 z 5

Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Druhý díl se četl stejně dobře jako první, ale tady se velmi často omílalo to stejné pořád dokola. Chyběla tomu "akce".

03.05.2024 3 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Celá kniha mi připadá hrozně prvoplánová. Podobných příběhů je mnoho a není tam žádný překvapivý vývoj událostí.
To ovšem nic nemění na tom, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout a přečetla ji jedním dechem. Sérii rozhodně dočtu :)

21.04.2024 4 z 5

Architektura kreativního myšlení Architektura kreativního myšlení Eva Le Peutrec

Asi jsem od knihy očekávala něco jiného, než ve skutečnosti je...
Spíše než nástroje, jak být v běžném životě více kreativní a kde hledat inspiraci, se jedná o autorčinu zpověď toho, co všechno (a kde) dokázala.

+ mi vadilo neustále se měnící uspořádání textu na stránkách, který byl někdy navíc i "přeškrtnutý" červenou linkou

25.03.2024 2 z 5

101 pravidel, jak zastavit úzkost 101 pravidel, jak zastavit úzkost Tanya J. Peterson

Zdálo se mi, že některé rady/pravidla se opakovaly, nicméně i tak kniha obsahuje spoustu moudrých myšlenek.

03.01.2024 4 z 5

Zázračný úklid v životě Zázračný úklid v životě Sarah Knight

Nesmíte od toho očekávat převratná životní moudra. Každopádně kniha je zajímavá,vtipná, dobře čtivá. A i nějaké ty tipy k vošéfovanosti vám v hlavě zůstanou.

23.10.2023 4 z 5

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Další knížka, kterou jsem si půjčila z důvodu, že se mi líbil seriál podle ní natočený.
Obojí se mi líbilo, ovšem oproti knize měl seriál dramatičtější závěr (:

27.08.2023 4 z 5

21. den 21. den Kass Morgan

Druhy díl dobře čtivý stejně, jako první. Fajn oddechová četba. Akorát jsem si nemohla zvyknout na jiné vztahy oproti seriálu (:

17.08.2023 4 z 5

Odpad Odpad Andy Mulligan

(SPOILER) Kniha ze zajímavého prostředí,která se četla velmi dobře - i dospělákovi :)
Nejde mi ale do hlavy "neschopnost" policie - pokud i nějaký zahradník věděl, že úkryt se nachází na hřbitově, jak je možné, že na to policie nepřišla?

07.08.2023 4 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Nemám slov. Těším se na další díl :)

28.07.2023 5 z 5

Hra Hra Leopoldo Gout

Dobře čtivá kniha, která je zároveň moc hezky graficky obohacená. Bohužel teda další díly nepřeloženy..

09.06.2023 4 z 5

Lidé Lidé Matt Haig

Výborná oddechová četba, kniha navíc obsahuje spoustu zajímavých myšlenek k zamyšlení.
Oceňuji také krátké kapitoly, díky kterým jsem knihu zhltla téměř najednou :)

16.02.2023 4 z 5