hanča34 | Komentáře u knih | Databáze knih

hanča34 hanča34 komentáře u knih

Třetí ženou svého muže Třetí ženou svého muže Slávka Peroutková

Z knihy je cítit, že paní Peroutková není žádnou spisovatelkou a taky si na ni nehraje. Přečtu si Peroutkův životopis od Kosatíka, ať mám úplný obraz.

09.08.2015 3 z 5

Zlínská jitra - Minipovídky, fejetony, eseje Zlínská jitra - Minipovídky, fejetony, eseje František Bobák

Krásné vzpomínání na život ve Zlíně v době, kdy já jsem ještě byla na houbách. Osud tomu chtěl, že v mém prvním zaměstnání jsem jako kolegu potkala Františka, vzácného člověka. Pracovali jsme spolu v komunále, protože on nemohl učit a já jsem začínala zlínskou kariéru. Bohužel jsme se potkali jen na krátký čas, přesto vzpomínám. Díky Františku za Váš morální a občanský postoj, ráda jsem si knihu přečetla.

31.07.2015

Ententýky Ententýky M. J. Arlidge

Nečtu thrillery, ale tentokrát jsem si to nevědomky půjčila z knihovny. Přečetla jsem, ale nijak zvlášť mě to neobohatilo. Není to prostě můj šálek čaje, zůstanu věrná svým oblíbeným žánrům.

31.07.2015 3 z 5

Život bez brzd Život bez brzd Jan Králík

Úžasný životní příběh původně obyčejného českého kluka a jeho bratra. Zaslouží si dodatečně úctu a díky J.Králíkovi jsme se dozvěděli to, co za minulého režimu nemohlo vyjít.

13.07.2015 5 z 5

Jan Masaryk: Pravdivý příběh Jan Masaryk: Pravdivý příběh Pavel Kosatík

Hodnotím snahu o maximální pravdivost při vykreslení Jana Masaryka a jeho postojů v různých životních a politických okamžiků. Díky moc!

13.07.2015 5 z 5

Kniha mých vzpomínek Kniha mých vzpomínek Danielle Mitterrand

Zajímavé sledovat politický vývoj ve Francii očima manželky prezidenta.

14.06.2015 4 z 5

Když vaří múzy Když vaří múzy Jitka Novotná

Kniha se nejen čte, ale také se u ní vaří. A to je běh na dlouho trať.

11.05.2015 5 z 5

Dětství a mládí : vzpomínky a myšlenky Dětství a mládí : vzpomínky a myšlenky Alice Masaryková

Poučné čtení jak poměry v rodině a šťastně prožité dětství ovlivní život člověka.

11.05.2015 5 z 5

Ve jménu vlasti Ve jménu vlasti Andrew Kaplan

Čtivá a napínavá kniha, jen si člověk musí odmyslet všechna ta jména, všechny ty šíty, sunity a další. Mně osobně splývá Hizballáh s Hamásem, Ál Kaidou a pod.

08.04.2015 4 z 5

Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Chytlo mě to, uvěřitelná historie

03.01.2015 4 z 5

Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Marie Körnerová (p)

Je to taková červená knihovna ze staré Francie, ale kvalitně napsaná

03.01.2015 4 z 5

Andělská tvář 2 Andělská tvář 2 Hana Marie Körnerová (p)

První díl vede, druhý už mě tak nebral

Divný kořeny Divný kořeny Hana Frejková

Působivé svědectví o době, kterou už si ani střední generace nepamatuje. Je potřeba si připomínat, co by se mohlo v naší zemi opakovat.

19.11.2014 4 z 5

Chuť na lásku Chuť na lásku Zdenka Procházková

zvláštní kniha, celkem mi nic nedala, nečtěte, nebude vám to chybět

30.09.2014 2 z 5

Na útěku Na útěku Patrick Lee

Pro někoho možná napínavý thriller, ale na mně příliš technických věcí, nedočetla jsem...

30.09.2014 2 z 5

Krajan Gustav Mahler Krajan Gustav Mahler Zdeněk Mahler

Zdeněk Mahler vždy potěší, zvlášť když píše o krajanovi.

22.08.2014 4 z 5

Lásky českých královen Lásky českých královen Slávka Poberová

Název knihy je poněkud zavádějící, lásky je tam pramálo. Ale kdo chce stručnou historii významných žen na českém trůně i mimo něj, tak si přijde na své. Jinak na historii doporučuji knihy Vlastimila Vondrušky. je to můj oblíbený autor, jeho Přemyslovci jsou úchvatní.

18.08.2014 3 z 5