hanča34 hanča34 komentáře u knih

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Kniha je určitě bohatší než film, ale víc než 3 hvězdičky mi nevyšly. Film má navíc logičtější konec.

13.05.2017 3 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Díky tomu, že jsem první viděla film a pak teprve četla knihu jsem se v ní orientovala velmi dobře. Řekla bych, že jak film tak kniha jsou srovnatelně dobré.

08.05.2017 4 z 5

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Knihu jsem četla hlavně během deštivé dovolené, takže jsem ji přečetla víceméně jedním dechem. Hlavně jsem obdivovala autorčinu znalost o lidech , kteří mají Aspergerův syndrom. Příběh správně gradoval a i když se dal poskládat z informací, které člověk měl, přesto vás udržoval v napětí až do konce. z Jodi jsem docela nadšená, budu její knihy číst dál.

01.05.2017 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Jako obvykle se hodnocení pohybuje od 2 do 5 hvězdiček, za mně 5. Nic jsem s ničím nesrovnávala, jen jsem se nechala unášet příběhem. Bohužel už jsem od autorky snad všechno četla, aspoň to co bylo přeloženo. Vzhledem k jejímu věku snad ještě něco napíše.

23.04.2017 5 z 5

Láska mezi písmenky Láska mezi písmenky Jodi Picoult

Spíš než přečteno bych měla zaškrtnout nepřečteno, ale tato kategorie chybí. Asi je tato kniha spíše pro nějaké náctileté.

19.04.2017 2 z 5

Důkazy jejího života Důkazy jejího života Markéta Hejkalová

Nějak mně tato kniha nijak neobohatila. Jen díky tomu, že měla jen 156 stran jsem ji dočetla.

19.04.2017 2 z 5

Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Myslím, že tady ostatní vypsali docela přesně. Dvakrát jsem sice čtení přerušila a odešla k jiným knihám, ale nakonec dočetla. Jeden z důvodů byl, že těsně před tím jsem četla knihu od Joy Fieldingové s velmi podobným příběhem. Ale tahle je tíživější.

18.04.2017 4 z 5

Teď neplač Teď neplač Joy Fielding

Přečetla jsem už po druhé asi po 15 letech, ale pořád výborná Joy.

17.04.2017 5 z 5

Odpusťte mi, váš Leonard Odpusťte mi, váš Leonard Matthew Quick

Kniha se mi moc líbila a dopadla tak, jak jsem doufala, že dopadne. Svět dospívajících není vůbec jednoduchý, zvláště když máte takovou rodinu jako Leonardo.

13.04.2017 5 z 5

Výš než v sedmém nebi Výš než v sedmém nebi Griet Op de Beeck

Líbilo se mi jak jsou další postavy vtahovány do děje. Rozhodně kniha stojí za přečtení.

10.04.2017 5 z 5

Až ji uvidíš Až ji uvidíš Joy Fielding

Pro mně dobrá Joy, samozřejmě ty její první romány byly nejlepší. Ale to je tak vždycky.

10.04.2017 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

I ten seriál na HBO se dá sledovat, ale kdo nečetl knihu, je v nevýhodě. Perfektní je Nicol Kidman jako Celeste.

02.04.2017 5 z 5

Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Za mně spokojenost, zase ta dobrá Joy vypravěčka.

02.04.2017 4 z 5

Lovci diamantů Lovci diamantů Wilbur Smith

Asi má první kniha od autora, zkusím Řeky bohů.

11.03.2017 4 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Dobře vystavěný příběh, působivé.

02.03.2017 4 z 5

Řekni, kde ji najdu Řekni, kde ji najdu Joy Fielding

Už jsem to kdysi četla, je to ta lepší kniha od Joy.

02.03.2017 4 z 5

Až na konec všech dní Až na konec všech dní Jodi Picoult

Příběh těžko uvěřitelný, ale poutavě vyprávěný. Mně to vtáhlo a až do konce nepustilo. Mám objednanou Vypravěčku, tak uvidím.

22.02.2017 5 z 5

Dobrý proti severáku Dobrý proti severáku Daniel Glattauer

Četla jsem již dávno, ale nezařadila jsem ji do databáze. Hodně mně dostala a hned jsem četla její pokračování Každá sedmá vlna. Pak jsem si první díl nechala nadělit pod stromeček. Bohužel u toho druhého jsem se spletla a koupila Není zač. A opravdu není zač hodnotit, je to úplně jiný Glattauer.

20.02.2017 5 z 5

Bez rizika Bez rizika Patricia Cornwell

Bohužel, Win mi Kay nenahradil, tak jsem to asi na 70. straně vzdala.

20.02.2017 2 z 5

Dřevěný nůž Dřevěný nůž Jiří Hájíček