hanča34 hanča34 komentáře u knih

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Zajímavý a působivý příběh, i když smyšlený. Chtěla bych číst o skutečných osudech rodiny T. Rovněž další knihy od autora bych ráda četla.

18.10.2017 5 z 5

Chyť ma Chyť ma Lisa Gardner

Napínavé ano, hororové ano, chytí vás to - asi ne.

14.10.2017 4 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Málokdy ve mně kniha vyvolá tolik emocí jako tato. Závěr jsem víceméně předpokládala a možná tím víc mně to tak vzalo. Rozhodně doporučuji přečíst.

04.10.2017 5 z 5

Nebezpečná zóna Nebezpečná zóna Joy Fielding

Tradičně dobrá Joy, i když těch vulgarit tam bylo opravdu hodně. Závěr byl opravdu nečekaný a překvapivý.

01.10.2017 5 z 5

Pařížská manželka Pařížská manželka Paula McLain

Smutný, ale zřejmě pravdivý příběh první manželky E. Hemingwaye. Hlavně zajímavý obraz té doby, ve které oba žili.

01.10.2017 5 z 5

Neboj se Neboj se Lisa Gardner

Vraha jsem sice odhalila poměrně brzy, ale jinak výborné čtení pro všechny milovníky detektivek s nádechem hororu.

22.09.2017 5 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Asi už to všichni za mně vyjádřili, velmi působivá kniha.A hlavně, přestože je děj zasazen okupované Francie, jsou obě postavy vykresleny velmi lidsky a s pochopením k jejich jednání.

22.09.2017 5 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Velmi působivé čtení, které se rodilo 10 let. Fascinovalo mně jak na osudu dvou mladých lidí, kteří měli vlastně stát proti sobě, lze popsat průběh 2.světové války a to, co jí předcházelo.

11.09.2017 5 z 5

Dřív než ji najde Dřív než ji najde Michael Kardos

Tak asi na 90.stránce jsem to vzdala, nelepšilo se to, nevtáhlo mě to.

27.08.2017 3 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Oddechovka, ale dobře napsaná. Za mně patří k těm lepším, co autorka napsala.

27.08.2017 4 z 5

S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Rozhodně kniha lepší než film, i když dost dlouhá. Dalo by se to napsat asi ve 300 stránkách.

20.08.2017 3 z 5

Barevný závoj Barevný závoj William Somerset Maugham

Kdysi dávno už jsem knihu četla, možná i film viděla, ale opět s chutí jsem se začetla.

16.08.2017 4 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Stará dobrá Joy mně opět nezklamala. Za mně 5 hvězd.

12.08.2017 5 z 5

Tsunami blues Tsunami blues Markéta Pilátová

Už jsem jednou četla, takže tentokrát jsem to jen proletěla. Příběh je mi blízký už jenom tím, že Lázaro skutečně existoval a žil v mé rodné Kroměříži a dokonce krátkou dobu žil u mého bratra. Bohužel jeho životní pouť skončila brzy a má hrob jen kousek od našeho rodinného.

12.08.2017 4 z 5

Nebe nemá dno Nebe nemá dno Hana Andronikova

Už teď vím, že knihu nedočtu, vzhledem k tématu a protože vím jak autorka dopadla.Mrzí mně to a za to, že je to rodačka ze Zlína dávám 3 hvězdy.

03.08.2017 3 z 5

Vzpomínky, co neuletí Vzpomínky, co neuletí Hana Andronikova

Myslím, že už jsem knihu kdysi četla, ale stále se mi líbí

03.08.2017 4 z 5

Zraju jako víno Zraju jako víno Virginia Ironside

Souhlasím s lidunkou1, jsem spokojena a doporučuji všem nad 60

03.08.2017 5 z 5

Žluté oči vedou domů Žluté oči vedou domů Markéta Pilátová

Markéta Pilátová mne nadchla Baťou v džungli. Tady jsem si trochu pletla ty hrdinky, ale nakonec jsem se začetla.

23.07.2017 3 z 5

Ani později, ani jinde Ani později, ani jinde Delphine de Vigan

Autorka pro mne neznámá a hned mě mile překvapila. Téměř reportážní styl, to mi vyhovuje. Navíc situaci s kanceláří u záchodků jsem zažila jako brigádnice v mém bývalém zaměstnání. Úžasný přehled přes kolegy!

23.07.2017 4 z 5

Pavel Pafko: Šlo to skoro samo Pavel Pafko: Šlo to skoro samo Pavel Pafko

obdiv k chytrému a skromnému člověku

10.07.2017 5 z 5