Hanifa Hanifa komentáře u knih

Dítě útesů Dítě útesů Viveca Sten

Pro nactilete a nejen pro ne vyborne. Dobrodruzstvi kamaradstvi a vztahy a fantasy a ekologie.

17.01.2021 4 z 5

Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Velmi dobré. Čtivé, pohodlné, chytlavé, napínavé. Jako skutečné. Posledních 80 stran jsem dala vcelku, jinak bych nemohla do dalšího večera vydržet.
První kniha autorky mě tak navnadila, že tuto knihu jsem vyhlížela několik měsíců. Hmmm, bude další dílko?

30.01.2019 5 z 5

Samorostka Samorostka Marcela Mlynářová

Je to takový cestovní průvodce. Vlevo zabzuká tohle, tři kroky sem a je tu tohle, vidím tamto atd. Obdobná "díla" jsme psali na střední škole jako naivní sloh, popis cesty. Zde vkládány rozvinuté věty, které se mi znechutili už asi na páté stránce. Takže jsem se zadívala na nějaké odstavce po několika (20) stránkách, pořád stejné. Nuda a také i odpor ke stylu a větné skladbě. Nad čím přemýšlím je, jak si důchodkyně může finančně dovolit stále někam po tuzemsku i zahraničí cestovat? Mít byt, auto, chalupu.... Nechápu. Aspoň si neztěžovala na těžký život důchodců - za to a za českého autora na trhu však pouze jediná *. V podstatě nadržuji, v duchu to cítím jako odpad. Omlouvám se příznivcům této knihy.

22.11.2018 1 z 5

Papoušek na smetaně Papoušek na smetaně Eva Brabcová

Výborné čteníčko. Krátké povídky podané rozvedenou matkou s úžasným smyslem pro humor, pubertální dcerou, pošahaným tatínkem a přítelem veterinářem. Doporučuji.

30.08.2018 5 z 5

Vdáváme matku a jiné povídky Vdáváme matku a jiné povídky Gerald Durrell

Další moje oblíbená Durrelova kniha. Určitě se k ní vrátím.

26.08.2017 5 z 5

Smršť Smršť Johan Theorin

Pohodová, oddechová detektivka. Pěkné prostředí severského ostrova s majáky a stavením, dobře popsané postavy, odděleně vedené příběhy, které splynou nakonec dohromady. Očekávala jsem více duchařiny, ale zato byla originální. Doporučuji.

04.08.2017 5 z 5

Záblesk svetla Záblesk svetla Garth Stein

Oddechovka. Líbili se mi popisy přírody i samotného domu, hlavně těch tajemných zákoutí. To a duchařina mě lákalo nejvíce k nákupu a přečtení této knihy. Ale na to, že příběh vypráví 14letý chlapec, jsou dialogy složitější. Přesto doporučuji.

09.07.2017 4 z 5

Sedm příšerných Sedm příšerných Garth Jennings

Velmi milé čtivo i pro dospěláka. Něco se toho najde, i když to není v písmenkách. Dobře, že existuje následující díl, protože se na něj bude leckdo těšit.
Rodičové, připravte si reakci na to, až vám dítě sdělí přání, že chce taky tu umělou nohu ;)

11.08.2021 4 z 5

Můj psí deník aneb Jak přežít v rodině Můj psí deník aneb Jak přežít v rodině Zuzana Peterová

Líbilo se mi vyprávění ze strany buldočice, takové jednoduché, přesto mě několikrát uvedlo do smíchu. Také jak páníčci mluvili na pejsky jako by to byli lidé. Bohužel mi velmi vadily nesrovnalosti v lidském vývinu a obecně v popisu. Např. mimina lezla už v půl roce po bytě, pár dní po porodu maminka neměla mléko ke kojení, ale za pár měsíců "měla dost kojení a začne se vařit zeleninka". Za to snižuji **. Každopádně doporučuji nejen pro pejskaře, pro všechny, kdo čekají na legraci. Mám také dva pejsky, tak jsem hafinám i páníčkům rozumněla, od teď už budu nazírat na jejich život také trošku jinak. A už sahám po pokračování...Možná 3* upravím na 4*.

12.02.2020 2 z 5

Koukejte do výstřihů Koukejte do výstřihů Zdeňka Ortová

Úžasný zážitek. Taková šlehačka mezi nízkotučnými mlíčky. Malá knížka s povídkami na dvojlist, vhodné na vyplnění volného času pro ty, kdo mají výdrž, pro nedočkavce na posezení. Vřele doporučuji. A kupuji další knihy autorky.
Paní Ortová, ploďte dál :-)

01.10.2019 5 z 5

Nohama napřed Nohama napřed Boris Pralovszký

Jsem nadšená. Bavilo mě to od první po poslední stránku, žádná hluchá místa jsem nepotkala. Obsah upoutávky plně odpovídá mému dojmu. Lehce morbidní, zábavné čtení, česká rodinka si umí ve všem poradit. Další návod, jak se zbavit mrtvol a neházet je v sudech do přehrady. Hm... a tofu si nějakou dobu také odpustím... Černý humor po česku a velmi milý. Díky pane spisovateli !

30.11.2018 5 z 5

Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Kniha se cetla vyborne, chytla me od zacatku. A to i kdyz me hlavni hrdinka obcas stvala pro svou nezodpovednost a flinkavost. Vse vysvetleno v zaveru. Prijemny pribeh.

18.11.2018 5 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Mile mě překvapila první knížka od autorky. Ve správnou chvíli mi naprosto sedla kniha o duchařině, romantice, detektivech. Četlo jsem mi to tak snadno, že mě to ani nenapadlo přeskakovat řádky a zanechalo to ve mně příjemný pocit. Vím, že následuje další díl, proto jsem nečekala ani žádný happy end typu ... přijel na bílém koni a žili spolu šťastně až navěky. Jdu hned do dalšího dílu.

08.10.2017 5 z 5

Tiché dívky Tiché dívky Eric Rickstad

Dvě třetiny jsem četbu tlačila silou, protože se mi nelíbila častá sprostá mluva a už dnes ani nevím, o čem to bylo. Poslední třetina se už rozjela, začala mě zajímat a konec byl očekávaně jasný a dobře rozvrstvený.
Mám dojem, že ve Vermontu je každá 16letá dívka v nechtěném jiném stavu a zákony jsou spíše na ochranu zločinců. Z čeho byl živ hlavní hrdinka mi nějak uniklo.
Přes to všechno bych se další autorově knize nebránila.

03.10.2017 3 z 5

Pes ve městě Pes ve městě Veronika Hájková

Odpočinkové a místy i zábavné čtení. Krátké kapitolky vhodné například do autobusu nebo před usnutím. Jsem ráda, že jsem ji přečetla, tak máte-li knihu také, využijte toho. Za mě však maximálně 4 * a to, že je to o ženě, české, s dítětem, manželem a hlavně psem a humorem.

27.09.2017 4 z 5

Páté roční období Páté roční období Mons Kallentoft

Poněkud drsná detektivka. Na mě moc konkrétních tyranských ran na ženách, ze kterých se mi ježí vlasy i v noci a je mi jich moc líto. Oproti tomu případy řeší dost chladní policisté, setkávají se s násilím snad denně, tak proč by je to mělo rozlítit do nepříčetnosti. Až na jednoho, který si nebral servítky a vyslýchal svým způsobem poněkud násilným. Líbilo se mi týmové řešení případu, prostředí přírody, odolnost komisařky vůči alkoholu, i to, jak mě kniha chytla. Jedna hvězdička dolů za to násilí a za to, že jsem si prvních sto stran zvykala na jednoduché věty/výkřiky bez sloves. Přesto jsem moc ráda, že jsem ji přečetla. A: nepoddávejte se mocným, bohatým a krásným....

25.07.2017 4 z 5

Když žena muže kárá Když žena muže kárá René Melichar

Opet skvost. Uzasne, ze si autor umi ze sebe delat legraci. Hodne jsem se hlasite smala, nabizi se casto neco k zamysleni i spetku k dojeti.
PS. Nejezte cockovou polevku!! A nepodlehejte myslence, jak ukrast stareckovi jeho rizek!

18.02.2022 5 z 5

To je můj případ To je můj případ Miroslav Barták

Nadčasové.

21.01.2021 4 z 5

Za horou smrti Za horou smrti Hilde Hagerup

Pro vekovou kategorii 8 az 14. No a az do stavu pred ztratou zraku, pokud maji radi strasidla.

23.11.2020 4 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Oproti predchozim kouskum je tento slaby. Urcila bych to pro nactilete (15 a mene). Presto se tesim na dalsi dilko, bude-li, a doufejme brzy.

29.10.2020 3 z 5