happy-smile komentáře u knih
Zajímavá, krátká knížečka, která nám dá vhled do života alkoholiků. Do toho, jaký je život v léčebně, jak se do ní vůbec dostali, a jak se do ní často vracejí, protože démon alkohol je prostě silnější. Pan Formánek má můj respekt, že tuto knihu napsal.
Líbilo se mi, že autorka postavy zavřela do "horského střediska", takže se vše odehrávalo v jiném prostředí než předchozí knihy. Navíc tak vznikla situace, kdy je jen omezený počet podezřelých. Opět nebyla nouze o humor. Za mě opět nadšení.
Další Josefínin humorem nabytý případ. Tato autorka a její postavičky mě prostě baví. Komu se líbil první díl, bude se určitě líbit i tento. Jak to ta Josefína dělá, že všude naráží na mrtvoly...
Určitě neprohloupíte, když si knížku přečtete, protože je opravdu kraťounká. To je ale taky důvod toho, že autorka zde neměla moc prostoru ukázat svůj smysl pro humor a pořádně nám přiblížit postavy. Kdybych začala touto knížečkou, tak nevím, jestli bych pokračovala i s dalšími díly, prostě se tady toho tak moc neděje.
Po knize jsem sáhla díky čtenářské výzvě a byla jsem opravdu mile překvapená. Kniha se velmi dobře a rychle čte. Autorka má dobrý smysl pro humor, její postavy jsem si velmi oblíbila. I když jsem původně neplánovala v této sérii pokračovat, tak jsem se hned začala těšit na další díly. Doporučuji!
Četla jsem hned po knížce s podobnou tématikou - Amnézie od Robothama. Taky zpackané vyšetřování a pátrání po zmizelé dívce, která je vlastně už dlouho považována na mrtvou. Prvně zmíněná kniha byla rozvláčná, kdežto tohle byla super krimi, kde všechno pěkně odsýpalo. Knihu jsem si fakt užila a doufám, že autor napíše něco dalšího.
Líbilo se mi, že tentokrát byl hlavní postavou detektiv Ruiz. Už minule jsem si totiž říkala, jak se k tomu Joe připlete - tady teda jenom pomáhá kamarádovi. Vzhledem k tomu, že už tentokrát nebyl psycholog jako hlavní postava, tak ani kniha tolik nehrála na psychologickou notu. Samotný příběh se mi líbil, i tak ale shledávám, že tento autor na mě píše moc rozvláčně a zatím v jeho dalších knihách asi pokračovat nebudu...
Začátek knihy mě velmi zaujal autorovým stylem psaní. Trefné, k věci, vtipné. Potom se více začneme zaměřovat na postavu psychologa a brodit se v psychologických rozborech, a tady to podle mě začalo ztrácet dech. Knize by neuškodilo, kdyby byla kratší. Za mě se trochu moc zabývala psychologií a zase málo vyšetřováním, které by mělo spád. I tak mě ale kniha zaujala a zkusím další díl, autorův styl má potenciál.
Kniha se dobře četla, což bylo dáno hlavně krátkými kapitolami, které pobízeli čtenáře k pokračování. Příběhy o sirotčincích a o obtěžování dětí kněžími nejsou nic nového pod sluncem, což by ale nějak nevadilo. Bohužel jsem ale na knize neshledala nic výjimečného, co by mě přitáhlo k dalším dílům. Prostě tomu chybělo něco, co člověka chytne a pustí až na konci knihy. Ale jako taková "oddechovka" (jestli se to u tohoto tématu dá říct) dobré.
Dobře se mi to četlo stejně jako ostatní nesbovky. Předchozí díl se mi ale líbil trochu víc. Podle příběhu, který nám autor předkládá, to ale vypadá, že se příběhů o Harrym asi bude chtít brzo zbavit. Tak nějak v tomto díle totiž přicházíme o několik důležitých postav, a tak už nic nemůže být jako dřív. No jsem zvědavá, jestli bude nějaké další pokračování, a jestli mu brzo nedojde dech. Zatím ale dobré, tak neváhejte.
Kniha se dobře četla, byla docela lehce napsaná, ale jinak musím říct, že pro mě to nic extra nebylo. Někdy jsem se i malinko nudila. Zatím se asi na další díl nechystám, za mě průměr.
Pěkně napsaná kniha. Po Spirále a Smyčce jsem byla zvědavá, jestli se Kodži bude pouštět do dalších fantasmagorií. Naštěstí se jednalo o velmi slušné hororové povídky, kde byla dobře vystavěná tajemná tísnivá atmosféra a strach hlavních hrdinů. Doporučuji.
Prostě další psychothriller, jak jsme u Fitzka zvyklí. Nevíme, co si máme myslet, čemu máme věřit. Během čtení desetkrát změníme názor a ani když už víme, jak to nakonec bylo, tak si nejsme jistí, jestli autor ještě na poslední chvíli nepřijde s nějakým zvratem. Fanouškům tohoto autora určitě doporučuji.
Taková poklidná detektivka ze zasněženého izolovaného Islandu. I když se v knize nic extra neděje, žádné velké násilí, spiknutí ani honičky, tak se kniha čte velmi příjemně a konečné rozuzlení překvapí. Určitě si ráda od tohoto spisovatele ještě něco přečtu.
Mě prostě Kim Stoneová baví, a nebylo tomu jinak ani u tohoto dílu. Rozjíždí se dvě vyšetřování, takže čtenář musí trochu dělit pozornost. I tak je ale děj napínavý a pěkně odsýpá. Těším se na další díly.
Tento díl vlastně navazuje na první díl Otevřený hrob. Kniha dosahuje podobné kvality jako první dva díly. Opět se setkáváme nejen s Fabijanem, ale i s Dunjou. Vztahy ve švédském týmu už nejsou tak růžové jako v prvním díle. I tak si ale tito vyšetřovatelé se vším skvěle poradí. Těším se na další knihu.
Trochu mě zmátlo, že autor knihy nenapsal chronologicky a že se teď vracíme do Stokholmu k té zpackané operaci. Vědět to, možná si dvojku přečtu první. Nakonec jsem se ale nějak zorientovala v postavách a musím říct, že kniha byla stejně dobrá jako předchozí. Jsem taky ráda, že i tady autor udržuje švédsko-dánskou linku. Doporučuji.
Konečně jsem se k této sérii dostala a jsem nadšená. Velmi dobře se čte. Líbí se mi dánsko-švédské vztahy (v tomto si jistě mnozí vzpomenou na seriál Broen). Zápletka byla taky dobrá, v tom co se poslední dobou vydává, docela originální. Jenom pochybuju, že by mu v takovém případě dovolili vyšetřovat. :-) Ale to jenom tak, skvělá jízda, doporučuji.
Pro mě snad ještě lepší než předchozí díl. Celou dobo jsem se nemohla odtrhnout a těšila se na konec. Jenže co to? On tam žádný není? Pokračování příště? Nene, tohle se nedělá, 600 stran a žádný konec. No nic, budeme muset počkat na další díl. Snad ten už bude uzavřený...
Tak toto je pro mě zatím nejslabší kniha pana Bussiho, a to jsem od něj přečetla vše, co zatím vyšlo česky. Příběh mě nějak extra nezaujal. Michel se nám snaží podsouvat tajemnou zápletku, ale já osobně jsem zjistila, že mi ten příběh vůbec nepřidala zajímavý. Takže mě ani nepřekvapilo ani nezaujalo vyústění, které bylo nakonec naservírované. Snad bude příští kniha lepší, pro mě zklamání.