Hasko komentáře u knih
Ze začátku mi události v knize nedávaly smysl,nemohla jsem se zorientovat v dějích a ve jménech. Od půlky už jsem to četla,, jedním dechem,,
Četla jsem tři knihy za sebou od této autorky . Nebyl to dobrý nápad....knihy tím ztratí svůj ,, půvab,,. Zjistíte, že všichni muži jsou urostlí až mohutní, dívky drobné , křehké,ale dokáží se víceméně o sebe postarat. Nadpřirozené schopnosti nejsou výjimkou a výkupné je běžná věc. Knihy jsou čtivé,ale s odstupem.
Zvláštní styl knihy- bez čárek mezi větami,bez označení přímé řeči...... Děj na přelomu 19.a 20. stoletím. Radost i utrpení, matčina láska k dětem, smrt milovaných osob... nechtěla bych zažít tuto kombinaci událostí :(
Příliš mnoho jmen. Sice jsem knihu přečetla,ale už jsem četla poutavější .
Kniha ,která po přečtení ve vás zanechá dojem , že by jste se také měli kolem sebe lépe dívat a vnímat to, co se děje. Myšlenkové pochody, pocity a obavy hlavní představitelky Karly asi lépe budou chápat ženy. I když podle mě bylo v knize pár nesrovnalostí, doporučuji přečíst.
Mám ráda životní příběhy -ať už končí dobře nebo špatně,,s vykřičníkem ,, pro čtenáře.. A i tato knížka potvrzuje motto : Nikdy neříkej nikdy,, Rozchody a lásky k životu prostě patří ;).
Knížku jsem si vybrala, protože jsem film ještě neviděla. Tím ,že si člověk mohl představit herce, kteří k filmu patří ( jejich grimasy , chování......) tak se mi kniha dobře četla.
Kniha se mi libila(člověk se zasmál a mnohdy i dal autorům za pravdu ),ale podle mého názoru dva lidé těchto povach by spolu dlouho nevydrželi ;).
Pěkný příběh, klidně bych ho zařadila do,, červené knihovny,, :D
Jediné, co mi vadilo, tak to , že hned na začátku jsem si nemohla ujasnit v jaké době se děj odehrává. Až během čtení a některých faktů použitých z opravdových dějin se dalo období tipnout.
Příliš mnoho jmen, ztrácela jsem se v tom. Děj rádoby napínavý, ale spíš mi to přišlo takové překombinované.
Kniha zajímavá až od půlky. Nadbytečné popisování. Přečetla jsem ji, ale znovu bych ji nečetla. Jinak téma přímo,, hororové,, pro každou mámu :(
První třetina nezáživná, pak už to mělo spád a četlo se dobře. Konec předvídatelný. Kniha by klidně mohla být poloviční- zbytečné dlouhosáhlé popisování situací nebo věcí.
Knihu jsem přečetla,ale cca od půlky mi děj přišel dost ,, strojený,,
Bohužel pro mě nic moc- příliš mnoho popisování. Příliš mnoho osudů.... záživné jen nepatrně.
Příliš mnoho postav a zdrobnělin od jmen. Trvalo mi, než jsem si zapamatovala, která postava kam patří a jak se jmenuje. Pěkný příběh.
Advokátní hantýrka mě nebavila, některé pasáže jsem proto přeskakovala. Ale jinak zajímavé čtení ..
Líbilo se mi jak se prolínala dvě časová období -Anny a Claire. Knížka umí vtáhnout do děje. Nevím jak ostatní , co tuhle knížku četli, ale já se neobešla bez překladače z francouzštiny-to nijak nepokládám za překážku-zase tolik toho na překlad tam nebylo ;)