haWranka haWranka komentáře u knih

Oheň na vodě Oheň na vodě Joe Dever

Delší než předchozí díl, ale pro mě ne tolik atmosferické. Prostě a jednoduše - lesy jsou mi blíž než moře.

14.02.2013 3 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Tahle knížka se snad ani hodnotit nedá. Sice ji napsal Wilde, ale existují o tom určitě dohady. Navíc jsem se někde dočetla, že ji psal jen na zakázku, protože potřeboval peníze. Inu, kniha zajímavá, znovu už ji číst nemusím.

14.02.2013 2 z 5

Učiteľ lásky Učiteľ lásky Robin Schone

Na tuhle knížku jsem si vzpomněla okamžitě po tom, co jsem dočetla dnes tolik populární 50 Shades of Grey. A proč jsem si vzpomněla? Protože linie příběhu je podobná - nezkušená žena (ne tak moc jako přihlouplá Ana z 50...) se učí od velice zkušeného muže. Ten je ještě ke všemu temný a tak podobě. Jenže! v tomhle případě má kniha i děj, trochu detektivní zápletku a postavy maj víc než jeden rozměr. Netvrdím, že je to literární poklad, to ne. Ale v souvislosti s tou vychvalovanou sado/maso blností musím The Lady´s Tutor hodnotit vysoko.

14.02.2013 4 z 5

Bílá žena Bílá žena Madeleine Brent (p)

Tradiční příběh od autora. Dobrodružství, intriky a trocha té romantiky. Moc se mi líbily postavy, také popisy domorodých zvyků, života v tehdejší době. Ano, je to pohádka pro dospělé, ale četla se moc hezky.

12.11.2024 4 z 5

Kouzelná cesta domů Kouzelná cesta domů Vlasta Baránková

Ilustrace jsou nádherné. A to je vlastně všechno, o čem knížka je. O ději se mluvit nedá, patriotské vyznění je až trochu moc na sílu. Ale seznámení s hymnou je fajn.

07.10.2024 3 z 5

Babi, čti mi! Babi, čti mi! kolektiv autorů

Hodnotí se mi těžko. Z pohledu našeho tříleťáka je to top literatura a čteme ji několikrát denně už přes měsíc. Z mého pohledu je to hodně na houpačce. Příběhy jsou sympaticky krátké (někdy až moc) a ilustrace jsou opravdu povedené. Ale výběr pohádek je trochu rozpačitý. Nechybí klasické pohádky jako Ošklivé kačátko nebo Cínový vojáček. Zároveň jsou tu ale také exotičtější pohádky, které jsou někdy dost kruté, někdy moc nedávají smysl. Některé příběhy jsou spíš lyrické, jiné končí velmi useknutě. Ale je pravda, že si asi každé dítko i rodič vybere ty své oblíbené.

23.09.2024 3 z 5

O ztraceném kolouškovi O ztraceném kolouškovi Pavla Hanáčková

Ilustrace jsou moc hezké (i když ježek a jablka na bodlinách mi už trochu hýbou žlučí…) a pohyby postaviček nápadité. Hvězdu ubírám za to, že i při opatrné manipulaci nám hned při druhém čtením vypadl datel a dát zpět správně se už nepodařilo. A pak také za text, který mi občas přijde až moc zmatený, nenavazuje na sebe. Ale prckovi se knížka líbí a rádi ji jednou za čas vytáhneme.

09.09.2024 4 z 5

Na hraně zákona Na hraně zákona Nora Roberts

Mám ráda knihy od Nory Roberts i ty z prostředí divokého západu. Tohle se četlo moc dobře, hlavní postavy byly sympatické, chemie fungovala. Jen mě trochu mrzí, že děj nebyl přeci jen trochu komplikovanější, konec dramatičtější. Všechno plynulo přesně tak, jak člověk očekával. Bavilo mě to, přečetla jsem za 3 dny, ale je to prostě něco jako filmy z Hallmarku - pobaví, neurazí, nenadchne.

Zkritizovat musím ale vydání z roku 2020 od HarperCollins, protože takových chyb a překlepů, to se jen tak nevidí!

31.08.2024 3 z 5

Nerezka Nerezka Irena Ričlová Lachoutová

Opravdu moc povedená knížka pro menší děti, které jsou nadšené technikou (případ našeho prcka). Kapitolky jsou krátké, jednoduché a milé. Celá knížka má hezké poučení, které pochopil i náš skorotříleťák a smál se na konci jak sluníčko. Bonusem jsou moc zdařilé velké ilustrace. Nerezku už jsme přečetli 3x dokola a některé kapitoly musíme opakovat do úmoru. To je vlastně pochvala!

28.08.2024 4 z 5

Z lásky k tobě Z lásky k tobě Lisa Kleypas

Lisa Kleypas je asi moje nejoblíbenější autorka tohoto žánru. Ale série Vallerandovi mi nějak nesedla. První díl vůbec, tenhle se tak nějak dal, ale místy mi opravdu překážel jak překombinovaný drsný děj, tak naopak extrémně přesládlé řeči těch drsných chlapů.

11.06.2024 2 z 5

Medvídek Míša a cesta kolem světa Medvídek Míša a cesta kolem světa Katja Reider

Moc milá a laskavá knížka pro nejmenší děti, ilustrace jsou krásné.

25.05.2024 5 z 5

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Pro mě rozhodně nejlepší díl série. Eloise mi byla sympatická vždycky a tady se to nezměnilo (narozdíl od jiných postav v minulých knihách), Phillip byl taky super (konečně jiný charakter, ne jak přes kopírák) a paradoxně hodně pomohla změna prostředí a minimální přítomnost Bridgertonovic famílie. Vlastně mám pocit, že jsem knihu už kdysi četla a netušila jsem, že je to součást nějaké série. Bavilo mě to, nebylo to tak rozjuchané a to je dobře, ale přesto to na víc jak 3* nevidím. Takže se sérií končím, protože znám mnohem lepší počiny z téhle kategorie knih.

08.03.2024 3 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Mohla bych kopírovat to, co jsem napsala u předchozích dílů - skvělá první polovina, slabší druhá polovina a nechutně přeslazený konec. Asi bych vlastně ve čtení série nemusela pokračovat, ale autorka vymyslela geniální tah s lady Whistledownovou a já jsem zvědavá :)

06.03.2024 3 z 5

Pat a Mat ... a je to! Pat a Mat ... a je to! Vladimír Jiránek

Je to velmi jednoduché, ilustrace vtipné. Nutnost pro rodiče, jejichž děti milují Pata a Mata, ale nechtějí, aby vysedávaly jen před televizí.

24.01.2024 4 z 5

Lokaj a já Lokaj a já Valerie Bowman

Pokud potřebujete vypnout a relaxovat, je tohle přesně ta pravá knížka. První polovina mě opravdu bavila, ale pak se to nějak nikam nepohnulo, postavy zůstaly vlastně celkem ploché a vše se dělo až do konce přesně podle očekávání. A opravdu škoda poslední, dle mého zbytečně takto pojaté, kapitolky. Ale moc ráda si přečtu další díly!

13.12.2023 3 z 5

Citlivá místa Citlivá místa Lisa Kleypas

Jak mě první dva díly bavily, tenhle mě zklamal. Postava Jacka byla podivně nevýrazná, Ella mi nebyla nijak moc sympatická, děj byl extrémně průhledný a sexuální scény mi vlastně překážely. Chápu, že jde o červenou knihovnu, ale tady už se na city hrálo prostě moc.

11.12.2023 2 z 5

Jen ve tvém náručí Jen ve tvém náručí Lisa Kleypas

Já mám knížky od Lisy Kleypas opravdu moc ráda, ale tahle mi vůbec nesedla. Nelíbilo se mi prostředí, nezaujal mě příběh (byl extrémně překombinovaný, přeplácaný), vadily mi hlavní postavy - ona děsná naivní a ukoktaná nána, on vyloženě hnusák. Nejsem schopná pochopit, co na sobě ti dva viděli. A trocha dominantnějšího namlouvání mi v knížkách nevadí, ale tady byl prakticky každý sex na pokraji znásilnění a to mi fakt v pořádku nepřišlo.

06.12.2023 2 z 5

Domácí zvířátka Domácí zvířátka Lucie Krystlíková

Je moc hezká jako první knížečka k albi tužce. Ale je opravdu pro ty nejmenší, našeho dvouleťáka už mnohem víc baví třeba Doprava.

06.12.2023

Vánoční koledy Vánoční koledy Eva Malá

Nádhera! V knížce jsou krásně nazpívané známé koledy a do toho jedna rodinka seznamuje nejmenší s vánočními zvyklostmi (včetně úklidu pokojíčku). Prcka to hodně baví.

06.12.2023 5 z 5

Krtkovy příběhy Krtkovy příběhy Lucie Krystlíková

Ta je opravdu skvělá! Mrzí mě jen jedna věc, že postavičky aspoň trochu nemluví a dělají jen zvuky. Ale u krtka to tak prostě je. Pak Horák to namluvil naprosto perfektně!

06.12.2023 4 z 5