haWranka komentáře u knih
Miluju seriál, znám ho nazpaměť. A první dvě řady jsou obzvlášť skvělé. Tady jsem si mohla užít svoje oblíbené historky a k tomu ještě se dvěma bonusy. Jedním je náhled do myšlení postav, které jsou tak člověku mnohem blíž. A druhým byl poslech audioknihy, protože předčítal skvělý Kamil Halbich alias Arnold J. Rimmer. Těším se na další díly!
Děj je dobrý, tempo výborné, odborných řečí tak akorát, celkově vzato jsem se dobře bavila. Jen škoda toho přepáleného konce, občas udělal autor z hlavního hrdiny Deadpoola. Slyšela jsem v audioverzi, která není špatná, ale dost mi vadila naprosto špatná výslovnost anglických slov a jmen.
Docela dlouho jsem se nemohla začíst, trochu mi vadil styl psaní autorky. Ale postupně jsem příběhu i hlavním postavám podlehla a pak už jsem to musela dočíst na jeden zátah. Příjemná oddechovka se z toho vyklubala. Ale nic hlubšího od toho nečekejte.
Pro mě zatím nejlepší díl série. Oba hrdinové velmi sympatičtí, pořádná dávka humoru a moc se mi líbil i pohled do historie chirurgie a feminismu. Je fajn, že si autorka dala tu práci a snažila se o co největší autenticitu. Možná jen škoda až té přílišné přeslazenosti, ale jsem ochotna to odpustit. :)
Naprosto neskutečná blbost. Všechny postavy se chovají iracionálně, pointa je pitomá a celé je to napsané divně, nechutně a nudně...Sotva jsem se donutila to dočíst.
No, to byla katastrofa... Naprosto nechápu zdejší hodnocení. Knihy tohoto typu mám ráda a jsem tedy shovívavá při hodnocení, ale tady nemůžu jinak. Oba hlavní hrdinové se celou dobu chovali naprosto iracionálně a opravdu protivně. Nejsem vůbec schopná pochopit, co na sobě navzájem tak děsně milovali. Děj byl také mimo - první polovina knihy harlekýnka (uspěchané setkání hlavních hrdinů, sázka...), pak se to najednou zvrtlo v podivnou gangsterku, abychom skončili přeslazeně klišoidním a naprosto zvráceně nerealistickým závěrem. Musím se přiznat, že ke čtení jsem se nutila jen kvůli zdejším hodnocením. Pořád jsem si říkala, že se z toho vyloupne něco dobrého. No, neobjevila jsem to. Zato jsem objevila neskutečné množství hrubek, opravdu ostuda pro vydavatele.
Čekala jsem něco úplně jiného, takovou klasickou kriminálku. Ale to neznamená, že bych byla zklamaná. Líbilo se mi, jak si se mnou autorka hrála. Vždycky jsem si chvilku myslela, že jsem chytrá, a ono houby. Celkově mě příběh vtáhl a nepustil, ale nejde o nejlepší čtení na světě, spíš o takovou oddechovku.
Hodně mi to atmosférou připomnělo Agathu Christie a její Hon na myš. Skvělý díl! Jen Tvrdík by zasloužil už kopanec :)
Část historie, o kterou jsem se nikdy blíže nezajímala, je tady popsaná tak záživně, zajímavě, že jsem si i vedle začala vyhledávat další informace o době Viléma Dobyvatele. Autorka popisuje politiku a intrikaření čtivě, takže vše pochopí i člověk, který se jindy v podobných tématech ztrácí. Do toho spousta přátelství, trocha té romantiky, skvělé a uvěřitelné popisy tehdejších způsobů. Moc se těším na druhý díl a trnu, jak to všechno dopadne s našimi hrdiny.
Taková ta kniha, kterou posloucháte v audioverzi a lidé kolem vás si myslí, že jste blázen, protože z ničeho nic dostanete uprostřed tramvaje záchvat smíchu. Těším se na další díly!
Dlouho jsem si knihu tak neužila, jako když jsem četla tuhle. Hrozně moc se mi líbila ta směsice kruté reality, cynického humoru a romantiky v jednom. Nestává se zrovna často, že byste polykali slzy a v tu samou chvíli hlavní hrdina pronesl něco tak uzemňujícího, že se začnete najednou smát. Musím si pustit film, snad se mi zážitek nezkazí.
Skvěle jsem se pobavila. Od autorky jsem nárazově četla nějaké fejetony v časopisu, ale když mi kamarádka půjčila tuhle knihu, netušila jsem, že to bude až tak dobré. Opravdu skvělý smysl pro humor. A hlavně spousta situací, ve kterých se člověk sám vidí, ale nebere je tak s humorem. Teď asi leccos přehodnotím.
Moje druhé setkaní s Christie a Poirotem. A bylo to mnohem lepší! Nevím proč, ale to hrabání se ve vzpomínkách mě moc bavilo. A asi mi i vyhovovalo, že detektiv byl spíš vedlejší postavou a spíš přicmrndával.
Neskutečně příjemná a hřejivá jednohubka, po které se na Vánoce těším ještě víc. Nejde o hlubokomyslný román, ale s tím záměrem psán nebyl. Vlezte si pod deku, čapněte hrnek něčeho horkého, biskupský chlebíček:) a užijte si ten milý příběh!
Ano, jistě je zajímavé vyprávět příběh z pohledu několika postav. Ale k čemu je dobrý nápad nebo originalita příběhu, když se kniha nedá číst? Musela jsem si udělat plánek s postavami a jejich vzájemnými vztahy, zorientovala jsem se až někdy v polovině. To byla taky chvíle, kdy se děj trochu rozjel. Ale nechuť z první půlky přetrvala a žádný zvrat se nekonal. Takový průměr v žánru krimi...
Po dlouhých letech jsem opět sáhla po Čachtické paní a vůbec toho nelituji. I když je kniha místy až červenou knihovnou (ta 30. léta se nezapřou), tak je i krásně dobrodružná, napínavá, dramatická. Rozhodně jsem ji nečetla naposledy.
Velice dobrá kniha, kdy člověk od začátku do konce neví, co je pravda, co jsou jen představy. Která postava je kladná, která je záporná, která je skutečná... Navíc atmosféra je velmi temná, chladná. Měla jsem rozporuplné pocity, což ale nijak nesouvisí s kvalitou románu. Určitě si od Dorna přečtu ještě něco.
U romantických knih jsem si zvykla na leccos - vášeň, kýč, smutek, humor, nechtěný humor (ano, slavných 50 odstínů) a tak dále. Tahle kniha přinesla něco nového. Naprostou a nebetyčnou nudu! Hlavní hrdinové mi byli úplně ukradení, jejich rozhovory byly naprosto mimo realitu, jejich vztah byl mimo realitu (model Popelky mi nevadí, ale tohle...), nuda, nuda, nuda. A ta vášeň? Nikde! Pokud, dámy, čekáte nějakou tu erotiku, tady se nedočkáte. Jedna nudná scéna na posledních stránkách knížky za celou tu nudu nestojí. Že používám slovo "nuda" často? No, on sem patří.
Zmizelou jsem nečetla, takže porovnávat nebudu. Jisté je jedno - i když mě závěr nakonec nikterak nepřekvapil a hlavní hrdinka mi chvílemi dost lezla na nervy, četla jsem hltavě, v kuse, nadšeně. A to dělá tuhle knížku vážně dobrou knížkou. Těším se na další věci od téhle autorky, snad to nebude ten případ, kdy člověk napíše jednu dobrou věc a nic :)
První potterovka a já ji mám skoro nejradši. Spousta mých známých tvrdí, že čím pozdější díl, tím lepší, protože je to propletenější, je tam víc postav a víc temna a tak dále. Mně se ale zase naopak líbí díly první. Asi pro tu jejich pohádkovost.