Hedu Hedu komentáře u knih

Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Četla jsem více překladů a smysl mi více dávají ty, kde figuruje Bible a Robinsonovi modlitby.

27.07.2024 4 z 5

Pes druhé roty Pes druhé roty František Langer

Nejsem milovník psů, ale tomuhle jsem opravdu fandila! Kniha nenásilným způsobem ukazuje život legionářů a jejich návrat domů.

Dobrý pastýř Dobrý pastýř John Stewart

Kdo již četl Bibli ví, že pastýř opustí svých 99 oveček, aby našel tu jednu zatracenou a že vždy porazí zlého lva. Co se ale stane se lvem, nad nímž se pastýř slituje a odpustí mu?

Henry a krokodýli Henry a krokodýli John Stewart

Jedna z mých nejoblíbenějších křesťanských pohádek pro děti.

Půvabná Půvabná Stasi Eldredge

Knihu jsem četla v ranné dospělosti a mrzelo mě, že jsem jí nedostala do ruky dřív. Kniha je určena pro náctileté, ale způsob mluvy patří postarší dámě (aspoň tak mi to tehdy připadalo). Nicméně mě to neodradilo a kniha mi dost pomohla vyznat v sama sobě.

24.07.2024 4 z 5

Hanýžka a Martínek Hanýžka a Martínek Jindřich Šimon Baar

Kniha se velmi špatně čte, bohužel.

24.07.2024 1 z 5

Putování za švestkovou vůní Putování za švestkovou vůní Ludvík Aškenazy

Kniha není vhodná pro dyslektiky a apod. Dějová linka často odbočuje a porozumění textu je tím pádem mnohem těžší.

24.07.2024 3 z 5

Gulliverovy cesty Gulliverovy cesty Jonathan Swift

Přestala jsem číst ve chvíli, kdy jsem, v rámci četbě pro děti, naprosto zhnuseně četla o obryních, jenž si Gullivera posazovaly na své cecky..

Ne, toto opravdu dětem číst nebudu!

23.07.2024 1 z 5

Bible – Pavlíkův studijní překlad Bible – Pavlíkův studijní překlad neznámý - neuveden

Tento překlad není určen k rychlému čtení, je plný odkazů a vysvětlivek. I k vysvětlivkám je dobré najít si výkladový slovník českého jazyka.

23.07.2024 3 z 5

Bible - překlad 21. století Bible - překlad 21. století neznámý - neuveden

Český studijní překlad je za mě asi nejlepší česká verze.
Bible 21. století je velmi nepřesná, zavádějící a v určitých částech nedává smysl.

23.07.2024 5 z 5

Děvčátko Momo a ukradený čas Děvčátko Momo a ukradený čas Michael Ende

Chápu že příběh nenadchne čtenáře, kteří nejsou zvyklí na sebereflexi. Za mě je to poutavá kniha, které nutí čtenáře k přemýšlení. Co krade náš čas? Proč zbytečně komplikujeme vztahy s lidmi v okolí? Proč jeden druhému nenasloucháme?

23.07.2024

Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

Vždy jsem si myslela, že nekonečný příběh končí poražením temnoty a nikdy by mě nenapadlo, že je to jen polovina knihy! Začátek druhé části začíná samotným počátkem světa Fantazie. Je plný barev, kouzelných bytostí a neuvěřitelných rostlin. Fantasie je plná možností a přání je snad nekonečně mnoho. Avšak díky svým přáním Bastián čelí stinným stránkám svého charakteru a jaksi se sám sobě vytrácí. Podaří se mu vrátit se ze světa Fantazie? A jak bychom na jeho místě dopadli my?

23.07.2024 4 z 5

Lvice v erbu krále Lvice v erbu krále Michaela Vaščíková

Příběh je poutavý a vývoj postav pozvolný. Jazyk autorky je velmi vznešený a jemný, hodí se k příjemnému večeru u dobrého pití a teplém krbu.

14.07.2024 5 z 5