helenkan helenkan komentáře u knih

Rudý kapitán Rudý kapitán Dominik Dán

Moje prvotina od Dominika Dána. Byla jsem tak spokojena,že určitě není poslední. Bezva čtení.

16.07.2019 5 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

I tenhle druhý díl se mi moc líbil. Skvělé pokračování fantasy příběhu. Teď mě jen mrzí,že musím čekat tak dlouho, než vyjde poslední díl. Zvláště po tak napínavém konci. :-)

09.06.2019 5 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Pro mě velký překvapení. Na to,že fantasy nebylo (dosud) moje oblíbené čtení,tak tohle se mi fakt líbilo. A musím sehnat i druhý díl. :-)

14.05.2019 5 z 5

Šógun Šógun James Clavell

I když mi ze začátku dělalo problém čtení japonských jmen a zapamatovat si které komu patří. Stejně mě knížka naprosto uchvátila.

10.10.2018 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Přiznám se, že mi tahle kniha dala docela zabrat. Ne že by byla těžká na čtení, ale spíš mi bylo těžko u srdíčka. Takovýho svinstva co se dělo. Obdivuji autorku za její úsilí a práci, jak všechno zvládla dát dohromady. Zároveň jí za to moc děkuji. Přečíst by si to měl každý, aby věděl.....

15.09.2024 5 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Myslím, že se nový autor pokračování Milénia zhostil velice dobře. Bylo to napínavý hned od začátku a žádná hluchá místa nebyla. Moc se mi to líbilo. Ještě si musím sehnat i poslední díl.

29.11.2023 5 z 5

Kavky Kavky Ken Follett

Můj oblíbený autor napsal opět skvělý příběh, který byl napínavý jak kšandy. A chvílema mi naskakovala husí kůže.

24.09.2023 5 z 5

Síla dávných tajemství Síla dávných tajemství Sejal Badani

Tuhle knihu jsem koupila jen náhodou v Levných knihách. A jsem ráda,že jsem jí objevila. Je to nádherný příběh o přátelství, velké lásce, snech a nadějích. Úplně jsem hltala stránku za stránkou od začátku do konce. Můžu jen doporučit.

28.06.2023 5 z 5

Plamen a květ Plamen a květ Kathleen E. Woodiwiss

Tak jsem si, díky výzvě, po letech přečetla jednu moc pěknou romantiku. Krásný příběh.

05.02.2023

Jindřich VIII. Jindřich VIII. William Shakespeare

Čekala jsem, že se s tím budu trochu prát. Ale ejhle, žádný problém. Dokonce jsem si dokázala představit i scény na tom jevišti. A v překladu pana Hilského to nemá chybu. Vážně skvělé čtení.

04.01.2023 5 z 5

Elinor Elinor Georgette Heyer

Docela pěkná romantika. Rozhodně nic přeslazeného. Naopak zajímavý a vtipný děj. A nechybí ani trocha toho dobrodružství.

18.10.2022 4 z 5

Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly Cynthia Harrod-Eagles

Není to tak,že bych se začetla a nemohla přestat. Spíš za to ale mohl ten neskutečný počet jmen. :-) Trochu se v nich orientovat dalo docela zabrat. Ale mám ráda tyhle série. A paní spisovatelka vyprávět a zaujmout opravdu umí. I když to zrovna moc veselé téma není, stejně jsem zvědavá a těším se na další díly.

13.10.2022 5 z 5

Pád rodu Smiřických Pád rodu Smiřických Josef Svátek

Kdysi jsem tuhle knihu četla a pamatuju si do dnes jak se mi líbila. Z části asi proto, že se to odehrávalo v okolí kde žiju. A zároveň si mohla (aspoň trochu) představovat místa o kterých se psalo. Teď jsem si na ní oživila vzpomínky v knize Přede mnou poklekni od Bohumila Říhy.

15.09.2022 5 z 5

Něžná pomsta Něžná pomsta Johanna Lindsey

Jako vždy perfektní počteníčko. Ráda čtu knihy od téhle autorky.

12.09.2022 5 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Dostala jsem chuť si připomenout jeden příběh od autorky kterou miluju. Její díla vždy zaberou a potěší.

12.07.2022 4 z 5

Nečistá hra Nečistá hra Victor Methos

To bylo zase bezva počteníčko. Zajímavé téma z právnického prostředí a překvapivý konec. Neměla to Daniela lehký stát proti takovým hajzlíkům, ale byla skvělá.

06.07.2022 5 z 5

Jeden život Jeden život Guy de Maupassant

Poslouchala jsem audioknihu skvěle načtenou Danou Černou. Hlavní hrdinka byla hodně naivní. Představit si to jako film nebyl žádný problém. Pěkný a zároveň smutný příběh.

30.06.2022 4 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Opět jsem si vychutnala další díl. Tentokrát v hlavní roli Benedikt. Mě ta rodinka Bridgertonových prostě baví. I když jsou to svým způsobem pohádky. Ale,kdo by je neměl rád. :-)

16.05.2022 5 z 5

Skandál Skandál Sandra Brown

Jak já nesnáším takovýhle bohatý hajzlíky. O to víc jsem fandila Jade a spolu s ní jsem si vychutnala její skvělou pomstu. Život se s ní opravdu nemazlil a její máma fakt na zabití. Ani Dillon to neměl jednoduchý. Proto jsem byla ráda za takový konec. Pěkný příběh, sice drsnější, ale naprosto skvělé čtení.

29.12.2021 5 z 5

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Až v polovině jsem si uvědomila, že jsem už viděla film. Knížku četla teď poprvé. Krásný příběh. Což pan spisovatel fakt umí. Prostě parádní čtení.

26.12.2021 5 z 5