helenkan helenkan komentáře u knih

Opatova protivenství Opatova protivenství Pavel Hrdlička

Zajímavý příběh, nebo tak trochu kronika. Není na škodu dozvědět něco z našich dějin. Ke všemu psaných tímhle bezva stylem. Aspoň mě se to líbilo. :-)

12.11.2024 3 z 5

Proměny Proměny Věra Nosková

Skvěle načtená audiokniha. Poslechla jsem si na jeden zátah. Moc pěkný příběh. Anetě jsem fandila. Pořád nechápu jak můžou být někteří chlapi naivní a nepoznat zlatokopku. A ženský,co si vymyslí těhotenství jen aby je ulovily. Vždyť tyhle vztahy nemůžou nikdy vydržet.

12.11.2024 5 z 5

Případ sametových drápků a Zamilované tety Případ sametových drápků a Zamilované tety Erle Stanley Gardner

Perry Mason a jeho křížové výslechy v soudních síních mě vždycky fascinovaly. Jen jsem je viděla pouze v seriálu. Konečně jsem si dvě povídky přečetla. V první sice nedospěli až k soudnímu ,,utkání " ale vůbec to neubralo na zážitku ze čtení. Líbily se mi obě povídky.

07.11.2024 5 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Nejsem zrovna fanda mafie, ale docela jsem si tohle užila. Až na erotický části, ty jsem přeskakovala.

02.11.2024 3 z 5

Nikdy není pozdě na šťastné dětství Nikdy není pozdě na šťastné dětství Beatrice Landovská

Poslechla jsem si čtení na ČRo. V podání paní Slavíkové to bylo skvělé. Měla jsem z toho větší zážitek, než kdybych to četla sama.

31.10.2024 4 z 5

Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Tuhle romantiku jsem si přihodila k objednávce, nabízeli jí totiž jen za 9kč. Sice mi hlavní postava Eden zrovna moc sympatická nebyla, ale jako oddechovka to splnilo svůj účel.

31.10.2024 3 z 5

Na útěku Na útěku Harlan Coben

To byla jízda. Napínavý jak kšandy. Během čtení vám zamotávat hlavu a pak pořádně šokovat koncem, tak na to je tenhle spisovatel fakt machr. Dala bych i víc než pět * kdyby to šlo.

27.10.2024 5 z 5

Komu to prospívá Komu to prospívá Pavel Hrdlička

Už jsem měla přečtené všechny díly, než se mi dostal do ruky tenhle a vlastně první díl. A tak jsem se konečně dozvěděla, jak se Václav stal podrychtářem. Líbil se mi první díl stejně jako všechny díly. Celá série byla bezva pohodovka.

17.10.2024 4 z 5

Mrtvý pohled Mrtvý pohled Bari Wood

Kdo je vrah se sice dozvíme už na začátku, ale stejně to neubere na napětí. Detektivka se zajímavým tématem. Bezva čtení.

11.10.2024 5 z 5

Tchaj-pan Tchaj-pan James Clavell

Sice ne zrovna lehké čtení, ale rozhodně stálo za to. Skvělé.

05.10.2024 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Přiznám se, že mi tahle kniha dala docela zabrat. Ne že by byla těžká na čtení, ale spíš mi bylo těžko u srdíčka. Takovýho svinstva co se dělo. Obdivuji autorku za její úsilí a práci, jak všechno zvládla dát dohromady. Zároveň jí za to moc děkuji. Přečíst by si to měl každý, aby věděl.....

15.09.2024 5 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Poslední díl dočten a opět super počteníčko. Napínavý od začátku do konce. Tilly byla se svou upřímností k sežrání. Poův mozek a intuice, k tomu Tilliina genialita, prostě skvělý pár. Můžu říct, že mi líbila celá série. A já si jí fakt vychutnala.

29.08.2024 5 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna M. W. Craven

Skvělý Poe se svou parťačkou Tilly se pouští do dalšího vyšetřování. A tentokrát do pořádně zamotaného zločinu. Perfektní čtení. Dala bych i 10*

27.08.2024 5 z 5

Kurátor Kurátor M. W. Craven

Nenapadá mě napsat nic jiného než skvělé. Poe a Tilly úžasný pár. Jdu na další díl.

22.08.2024 5 z 5

Pusťte světlo do tmavého večera Pusťte světlo do tmavého večera Jan Kholl

Co si o tomhle díle mám myslet, ani nevím. Ani jedna postava mě nezaujala, spíš mi byly nesympatické. A určitě vím to, že si nebudu pamatovat o čem knížka je. Za mě nic moc.

21.08.2024 2 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Opět skvělý díl a parádně promyšlený zločin. A taky dost brutální.

17.08.2024 5 z 5

Pouť oběšenců Pouť oběšenců Pavel Hrdlička

Pěkné ukončení série s podrychtářem Václavem a jeho pomocníky. Všechny díly jsem si pěkně vychutnala a tenhle nebyl výjimkou.

12.08.2024 4 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Dlouho jsem měla tuhle knihu odloženou v knihovně. Nějak se mi nechtělo do ní pouštět. Teď si ťukám na hlavu proč. To byla tak parádní zápletka a její rozmotávání bylo naprosto skvělé. Poa a Tilly jsem si hned oblíbila. Teď jsem ráda že na mě v knihovně čekají i další díly.

10.08.2024 5 z 5

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Páni, to bylo super. Ani jsem nečekala že se mi to bude tak líbit. Moc totiž autora nemusím. Nikdy člověk neví, co zrovna padne do noty. Poslouchala jsem audio, mimochodem skvěle načteno.

01.08.2024 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Docela hrozné pomyšlení jestli spravedlnost takhle funguje i v reálném životě. A nemám daleko tomu i věřit. Eriky nadřízený mě tentokrát neskutečně štval. Proč těm nahoře může stále procházet kdejaký svinstvo. Což mě tentokrát přivádí k otázce, jestli nemám radši fandit pachateli. Konec byl trochu zvláštní. Ale jinak opět skvělý Bryndza.

31.07.2024 5 z 5