heliiinka komentáře u knih
Bavilo mě to. Líbilo se, mi že nepotřebuju znát případy Sherlocka Holmese a přesto šifry úspěšně vyřešit.
Krásná knížka. Rébusy jsou tak akorát složité, že zapřemýšlí i dospělý člověk a zároveň nevyžadují nic než trochu logiky a malého počítání. Ilustrace jsou třešnička na dortu.
Nebavilo mě to. Příliš mnoho postav a každá z nich jednala nelogicky. Král Lear byl pomatený, ale jeho řeči opravdu nebylo rozumět a knihu tak zbytečně prodlužoval. Po většinu čtení mě ani nezajímalo, jak to dopadne, protože tam chyběla jedna stěžejní hlavní postava, s kterou lze soucítit.
Celou knihu jsem čekala na zápletku a žádná nepřišla. Čekejte popis prváku jedné sympatické holčiny nic víc. Za mě kniha neměla nic navíc a život Cath byl příliš obyčejný, že mě nic moc netáhlo číst dál.
Kratinké milé povídky. Sedmiletého čtenáře by to mohlo bavit, mně se to z hlavy asi za chvíli vykouří.
Atlantida mě fascinuje, takže všechny zmínky o ní mě hřejí u srdce. Je škoda, že tahle série u nás skončila jako paperback s jedním dílem. Rozhodně je to dobrá kniha. Má náběh na dobré zápletky, ať už ta hlavní, mezi hlavníma holkama a snad později i klukama :D I jeden díl stojí za přečtení.
Mě to tak nějak nechytlo. Nenašla jsem tam nic nového, no tak se dali dohromady dva nepřátelé. Hm. Lou mi pořád připomínala Celaenu ze Skleněného trůnu.
I přesto se mi líbí město a jeho popisy a taky Coco je sympatická.
Upřímně retellingy moc nemusím, ale tenhle byl opravdu velmi povedený. Oblíbila jsem si Šazí, Chálida, Džálala i Despinu. Líbí se mi, že to není klasická romance na první pohled a líbí se mi, že se autorka věnovala i jiným postavám než jen Šazí. Za mě skvěle převyprávěný příběh.
Nápad s resety je tak skvělý! Atmosférou mi to připomínalo Divergenci a oboje mě hodně bavilo.
ALE záporáci nebyli pořádně záporní, nebo nám neřekli, proč jsou vlastně záporní. Jak psal někdo níže, bylo to vykonstruované a postavy neměly motiv pro to, co dělaly.
Přesto je to nesmírně čtivé a ještě jednou nápad resetů mě fakt baví.
Trojka mě tak trochu zklamala. Asi jsem čekala epičtější nebo konec trošku víc akce. A tohle bylo moc růžové a pohádkově jednoduché. Ty tři hvězdy jsou za Xemerieuse, protože ten se jako postava opravdu povedl.
SPOILER
Že si Leslie i Gwen najdou super sexy kluka a Charlotte zesměšní, pardon halo! není mi 13.
Bylo předem jasné, jak to dopadne, ale stejně mě to bavilo a děj rychle utíkal. Taková vtipná oddechovka, připomínalo mi to zakomplexovanou Brigit Jones, co nakonec objevila svá křídla.
Tady mě Shakespeare trošku zklamal. Vždyť i jeho tragédie jsou vtipnější. Děj byl takový splacaný a postavy nezajímavé.
Ale rozhodně sáhnu i po dalších hrách, věřím, že ty mě budou bavit víc.
Čte se velmi rychle, děti jistě ocení hraní s písmem i ilustrace.
Ale Zar byla tak hrozná hlavní postava, pořád jsem čekala nějaké polepšení, poučení, cokoli. Jenže on se jen choval ohavně a co si z toho děti mají vzít? Že nadávat a být namyšlený je v pohodě? Ne díky, to mi zkazilo dojem z celé knihy.
Tak skvělý svět, způsob vyprávění a příběh. Moc se mi to líbilo a strany utíkaly jako voda. Ale poslední kapitoly. Ach. Takový potenciál a autorka to úplně osekala. Nejsem fanoušek otevřených a nevyjasněných konců a tohle mě jednoduše zklamalo.
První 2/3 bomba 5*
Poslední 1/3 zklamání 2*
Antická dramata a starší květnatý jazyk mám moc ráda, jen konkrétně Medeia mi nějak nesedla. Asi nemohu vytknout víc než nerealistickou hlavní hrdinku, ale už taková výtka stačí. A sbor žen by se mohl vyskytovat míň, na to že neplní žádnou dějovou funkci, ho tam bylo dost. Ale to je opravdu drobnost.
Za mě je třeba Sofokles lepší....
Přiznávám, nepochopila jsem myšlenku. I přesto mě bavilo, jak hlavní hrdina knihu vyprávěl. Možná by mě i víc zajímal jeho příběh než ten Holly. Byl sympatičtější, reálnější.
Jednoduché věty, ale silný příběh. Člověk už by řekl, že něco takového se dnes neděje.
Je krásné se vrátit do mé milované Alagesie. Paolini se snaží skrze dospělejšího Eragona předat příběh s myšlenkou. To je moc fain, těším se na další díly.
PS není to hlavné série, tak nečekejte heroické výkony, jako spíš okýnka k postavám, které máte rádi.
Poje pocity jedním slovem: Meh.
Tak nějak mě nic nezaujalo. Ani temní lovci, ani obyčejní lidé, kteří se nevědomky hloupostí zapletou s magií. Hlavní hrdinka nemastná, neslaná. Zkrátka nic extra nového neotřelého.
Ale ať jenom nekritizuju, Jem byl moc velký sympaťák a gentleman. Jeho příběh vás dojal a uměl si najít cestičku do vašeho srdce.
Kratinká pohádečka o tom, jak se naivní lidé nechají snadno napálit.